in

Hoe kan ik voorkomen dat ik word opgelicht in Crypto

Gecentraliseerde uitwisselingen zijn een belangrijk doelwit voor hacks en er is geen tekort aan succesvolle overvallen op beurzen. Veel beurzen hebben tegenwoordig een verzekering voor een dergelijk evenement. Ze worden ook steeds meer gereguleerd om te voorkomen dat kwaadwillende actoren beleggers oplichten.

Het gebruik van de bewaarportemonnee van een exchange brengt altijd meer risico’s met zich mee dan het vasthouden van uw cryptocurrency. Wat gebeurt er als de uitwisseling, en niet de hackers, degenen zijn die de zwendel doen? Er zijn veel manieren waarop uitwisselingen hun gebruikers kunnen oplichten. Deze omvatten verduistering, Ponzi-schema’s en washandel.

QuadrigaCX is een van de meest bekende exchange scams. Exchange-oprichter Gerald Cotton maakte in december 2018 een reis waar hij naar verluidt ziek werd en stierf.

Op het moment van zijn dood was hij de enige persoon die toegang had tot de cold wallet-kluis van de exchange. Dit maakte gebruikersversleuteling ontoegankelijk, behalve voor de overleden oprichter. Het bleek een Ponzi-schema te zijn. Er is nog steeds veel mysterie rond de authenticiteit van Cottons dood.

Cryptocurrency-uitwisselingen kunnen een geweldige oprit zijn voor veel mensen die de ruimte betreden. Velen bieden goede educatieve hulpmiddelen voor nieuwe gebruikers en worden meer gereguleerd met meer gebruikersbescherming.

De beste manier om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een exchange scam en uw cryptocurrency verliest, is echter om de soevereiniteit over uw cryptocurrency over te nemen. Cryptocurrencies zijn ontworpen om de behoefte aan vertrouwen in het systeem te elimineren. Beurzen met custody wallets herintroduceren dit niveau van vertrouwen. Het opslaan van cryptocurrencies in een portemonnee waarvan u de sleutels bezit, is een veiligere optie.

Nieuwe gedecentraliseerde
uitwisselingen en gedecentraliseerde financiële apps kunnen ook de thuisbasis zijn van vele soorten oplichting, dus ze moeten ook met voorzichtigheid worden benaderd.

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat vaak ook.

Phishing-zwendel

De e-mails en telefoontjes van de Nigeriaanse prins zijn de klassieke phishing-zwendel waar mensen bekend mee zijn. Het doel is om gevoelige informatie over iemand te verkrijgen die kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot financiën en andere informatie. De cryptocurrency-industrie is niet anders. De belangrijkste doelen zijn herstelzinnen, hoewel privésleutels ook worden getarget. Deze oplichting is te vinden op berichten-apps, e-mails en vele andere vormen van online communicatie.

De eenvoudigste en meest effectieve manier om uzelf te beschermen, is door nooit uw privésleutel of herstelzin met iemand te delen. Geen enkele uitwisseling of officiële partij zal je ooit om deze informatie vragen en het weggeven ervan is als het overhandigen van je portemonnee.

De tweede beveiligingsmaatregel die u kunt nemen, is ervoor te zorgen dat u 2FA-beveiliging op al uw accounts hebt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat 2FA een officiële 2FA-app zoals Google Authenticator gebruikt en niet via sms. Het gebruik van SMS hiervoor is kwetsbaar voor een SIM swapping scam.

Fraudeurs hebben methoden ontwikkeld door middel van website-ontwerp om de inlogpagina’s van de crypto-uitwisseling te spiegelen. Deze pagina’s zien er bijna identiek uit en functioneren bijna identiek aan de reguliere inlogpagina van een crypto-uitwisseling en vragen gebruikers om in te loggen met hun ID en wachtwoord. Het websiteadres zal zeer vergelijkbaar zijn, maar zal een andere topleveldomeinnaam (TLD) gebruiken. (.com, .io, .eu) dan de legitieme uitwisseling die ze imiteren. Deze kunnen zeer effectief zijn als je niet oplet.

Munten kopen voor beroemdheden of YouTube-influencers

Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste influencers geen financiële adviseurs zijn. Ze schetsen dit heel duidelijk aan het begin van hun video’s en promoties. Hun belangrijkste doel is om weergaven en interacties op hun kanalen aan te trekken, die ze vervolgens kunnen omzetten in advertentie-inkomsten. Je moet voorzichtig zijn met het kopen van een goed alleen omdat iemand beroemd het ondersteunt.

Dat wil niet zeggen dat alle YouTubers en beroemdheden je proberen op te lichten. Veel YouTube-kanalen bieden uitstekende overzichten van munten en uitwisselingen. Deze moeten worden gebruikt als een educatieve bron, maar nooit als evangelie worden beschouwd.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels alesia kozik 6770610

Top 3 dingen die mensen verkeerd doen over DeFi

pexels alesia kozik 6778650

Hoge inflatie is goed voor de adoptie van cryptocurrency