in

Hoe lang duurt het om Bitcoin te verzenden?

Het is een van de eerste vragen die veel mensen hebben over Bitcoin, maar uiteindelijk – als het gaat om het verzenden van BTC – krijg je waarschijnlijk het frustrerend vage antwoord van “Het hangt ervan af.”

Het hangt af van wat uw use case is en uw definitie van “bitcoins verzenden”.

Over het algemeen kan het verzenden van Bitcoins seconden tot meer dan 60 minuten duren. Meestal duurt het echter 10 tot 20 minuten. Om te begrijpen hoe lang bitcoin-transacties kunnen duren, is het belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt als u bitcoins verzendt.

Dit artikel legt uit wat er gebeurt wanneer u bitcoins verzendt, geeft tips zodat u kunt inschatten hoe lang uw bitcoin-transactie zal duren en biedt enkele opties om u te helpen bitcoins sneller te verzenden.

Wat gebeurt er als u Bitcoin verzendt

U verzendt bitcoins meestal met behulp van een soort bitcoin wallet-software. De software stuurt een bericht naar het bitcoin-netwerk met iets als “Ik, Alice, stuur 0,1 bitcoins naar Bob, en wie deze transactie mijnt, verdient een transactievergoeding van 0,0001 bitcoins.” Bitcoin-mijnwerkers ontvangen de transactie en voegen deze toe aan hun lijst met onbevestigde transacties, bekend als een mempool.

Miners nemen transacties uit de mempool en groeperen ze in “blokken” die elk ongeveer 3000 transacties kunnen bevatten. Vanwege deze limiet kiezen miners transacties die hen belonen met de hoogste transactiekosten. Gemiddeld wordt elke 10 minuten een blok gedolven, dus als u een vrij hoge transactiekost betaalt, moet uw transactie binnen ongeveer tien minuten worden bevestigd (gedolven). Merk op dat dit slechts een gemiddelde tijd is en blokken soms minder dan een minuut of meer dan een uur kunnen duren voor de mijne.

Dat is de reden waarom de vraag “Hoe lang duurt het om Bitcoin over te dragen” zo verwarrend kan zijn voor nieuwe crypto-gebruikers.

Om te begrijpen waarom mijnbouw noodzakelijk is, bekijkt u ons artikel Waarom Bitcoin moet worden “gedolven”?.

Bitcoin transactie bevestigingen

Hoewel het bijna onmogelijk is om de transactiegeschiedenis van bitcoin te wijzigen, is er één uitzondering. Wanneer twee miners tegelijkertijd verschillende blokken minen, eindigen computers op het bitcoin-netwerk met twee verschillende transactiegeschiedenissen. Dit staat bekend als een kettingverdeling of vork. Uiteindelijk zal er een nieuw blok worden toegevoegd aan een van de twee ketens voor de andere. Wanneer dit gebeurt, is iedereen het erover eens dat de langste keten (degene met de meeste blokken) de geldige is.

Wanneer een bitcoin-transactie in een blok wordt gedolven, gaat deze van onbevestigd naar ‘bevestigd met een bevestiging’. Elk extra blok dat aan de blockchain wordt toegevoegd waarna je transactie nog een bevestiging krijgt. Omdat miners blokken blijven toevoegen aan de keten die de transactie bevat, kunt u er vrij zeker van zijn dat er geen kettingsplitsing zal zijn die het blok met uw transactie verwijdert.

Als u slechts een kleine hoeveelheid bitcoins verzendt of ontvangt, bent u misschien bereid om het risico te accepteren dat u een enkele bevestiging vertrouwt. Voor grotere transacties is de vuistregel om zes bevestigingen te wachten, of ongeveer een uur, voordat u accepteert dat de transactie definitief is. Voor extreem grote transacties is het logisch om een dag of twee te wachten voordat je ze als definitief accepteert.

Sommige verkopers accepteren een groot aantal transacties met nul bevestigingen, zodat u meteen kunt ontvangen waarvoor u betaalt zonder te hoeven wachten op verdere bevestigingen. Beslissen op hoeveel bevestigingen u wilt wachten, hangt af van uw risicotolerantie en de waarde van de bitcoin die u verzendt of ontvangt.

Hoe Bitcoin sneller te verzenden

Er zijn een aantal manieren waarop u de tijd die nodig is om bitcoins te verzenden kunt versnellen. De meest gebruikelijke methode is om hogere transactiekosten te betalen, zodat miners prioriteit geven aan de transactie. Het kan handig zijn om een bitcoin wallet te kiezen waarmee je de transactiekosten kunt instellen, zodat je meer kunt uitgeven aan een snelle transactie of minder als je geen haast hebt. Standaard brengen de meeste wallets u hoge transactiekosten in rekening om de transactie sneller te maken.

Een andere manier om
snellere bitcoin-betalingen te doen, is door het Lightning-netwerk te gebruiken, een apart betalingsnetwerk dat is gebouwd op bitcoin, op dezelfde manier als webpagina’s op internet zijn gebouwd. Het Lightning-netwerk gebruikt de bitcoin-valuta, maar heeft zijn eigen set andere regels dan die welke door het bitcoin-netwerk worden gebruikt. Hierdoor kunnen betalingen vrijwel onmiddellijk en met bijna geen kosten worden gedaan.

samenvatting

Het verzenden van bitcoins kan bijna onmiddellijk zijn voor transacties met een lage waarde, maar het kan tot een uur of zelfs dagen duren, afhankelijk van de waarde van de bitcoin die u verzendt. De algemene regel is om te wachten op zes bevestigingen, die ongeveer een uur moeten duren, voordat u accepteert dat een bitcoin-transactie definitief is.

Als u wilt dat uw bitcoin-transactie zo snel mogelijk wordt verzonden, zorg er dan voor dat u transactiekosten opneemt die hoog genoeg zijn, zodat een groot genoeg aantal miners prioriteit geeft aan uw transactie boven andere transacties met lagere kosten. Bitcoin-transacties kunnen niet onmiddellijk zijn, maar als u op zoek bent naar dat soort betalingservaring, kunt u ervoor kiezen om te kopen bij verkopers die transacties zonder bevestiging accepteren, of u kunt proberen het Lightning-netwerk te gebruiken.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
nft 00011

De geschiedenis van NFT’s: alles wat u moet weten

pexels rodnae productions 8369648

Investeren in Bitcoin: de beste strategie om te adopteren