in

Hoe lang moet ik Bitcoins bewaren?

Door bitcoin op lange termijn te houden in plaats van op korte termijn, vermindert u het risico op waardeverlies als gevolg van prijsschommelingen op korte termijn, terwijl u de mogelijkheid heeft om te profiteren van prijsstijging op lange termijn.

Het kopen en verkopen van bitcoins in korte tijd verhoogt de kans dat uw bitcoin waarde verliest aanzienlijk.

Gedurende de levensduur van bitcoin hebben we gezien dat een veel veiligere manier om bitcoin-waarde op te slaan, is om het te kopen en voor de lange termijn vast te houden. Dit artikel laat zien dat als u bitcoin koopt, u het op lange termijn moet vasthouden in plaats van te proberen het te verhandelen voor een snelle winst.

Bitcoin-handel is riskanter

Veel mensen zien bitcoin als een investering omdat de prijs in de loop van de tijd zo is gestegen en veel mensen daardoor rijk zijn geworden.

Bitcoin’s geschiedenis van prijsstijging en volatiliteit versterkt het idee dat om winst te maken met bitcoin, je bitcoin moet kopen en verkopen (verhandelen).

De realiteit is echter dat de meeste mensen die bitcoins proberen te verhandelen uiteindelijk geld verliezen. Voor een meer gedetailleerde uitleg waarom we de meeste mensen aanraden om niet te proberen bitcoin te verhandelen, lees ons artikel over bitcoin-beleggingsstrategieën.

Bitcoin is voor sparen en uitgeven

De eigenschappen van bitcoin (waar we het later over zullen hebben) maken het zeer geschikt om te sparen en uit te geven. De geschiedenis heeft ons geleerd dat de veiligste en meest betrouwbare manier om winst te maken met bitcoin is om voor een lange periode te kopen en op te slaan.

Bitcoin is oorspronkelijk gemaakt als een elektronisch geldsysteem en kan worden gebruikt om betalingen onmogelijk te maken met traditionele betalingssystemen.

Het duurt bijvoorbeeld dagen om geld over internationale grenzen te verzenden, maar bitcoin kan binnen enkele minuten wereldwijd worden overgedragen.

Enkele van de eigenschappen die bitcoin goed maken om te sparen zijn:

  • Er zullen nog maar 21 miljoen bitcoins zijn en er circuleren er al meer dan 18 miljoen.
  • Uw bitcoin-holdings kunnen niet worden verwaterd door geld te drukken.
  • De basiseconomie zegt dat een stabiel aanbod en een groeiende vraag in de loop van de tijd tot prijsstijgingen moeten leiden. Het constante aanbod van Bitcoin is zeer voorspelbaar vanwege het transparante ontwerp van het systeem. De vraag naar bitcoin zal naar verwachting in de loop van de tijd geleidelijk toenemen omdat we nog aan het begin van het leven van bitcoin staan.
  • Bitcoin is gemakkelijk te beveiligen met een beetje kennis. U kunt een grote bitcoin-waarde vrij eenvoudig opslaan, vooral in vergelijking met sparen in goud of contant geld.
  • Bitcoin kan niet gemakkelijk op dezelfde manier in beslag worden genomen als goud of contant geld.

Enkele van de eigenschappen die bitcoin goed maken voor uitgaven zijn onder meer:

  • Bitcoin is puur digitaal. Op dezelfde manier dat we informatie extreem snel via internet kunnen verzenden, kunnen we veel sneller waarde op bitcoin verzenden dan met traditionele methoden.
  • Een ander voordeel van het digitale karakter van bitcoin is dat we het ook kunnen opdelen in veel kleinere eenheden dan traditioneel geld (zoals goud of dollars). Dit betekent dat bitcoin voor een breder scala aan toepassingen kan worden gebruikt dan traditioneel geld.
  • Het gedecentraliseerde peer-to-peer-ontwerp van Bitcoin betekent dat u bitcoin-betalingen 24/7/365 kunt doen, zonder afhankelijk te zijn van banken of andere betalingsproviders.

Bitcoin prijstrends

Hier is een grafiek van de prijsgeschiedenis van bitcoin, die de meeste claims in dit artikel ondersteunt:

In de bovenstaande grafiek zie je dat de prijs van bitcoin in de loop van de tijd enorm is gestegen. Op een paar uitzonderingen na, als je bitcoin hebt gekocht en het langer dan een jaar of twee hebt vastgehouden, zou je de waarde van je bitcoin hebben zien stijgen. Integendeel, u kunt zien dat er veel momenten waren waarop het proberen te timen van de markt zou resulteren in een plotselinge waardedaling, zoals begin 2018 en begin 2022.

Er zijn een aantal echt ruwe periodes van 1-2 jaar, maar als je teruggaat naar een perspectief van 5 jaar, wordt het een stuk positiever voor Bitcoin-houders.

De geschiedenis leert dat als je bitcoins voor de lange termijn zou kopen en aanhouden, je niet onderhevig zou zijn aan dit soort plotselinge verliezen. In plaats daarvan zou je de waarde van je bitcoin in de loop van de tijd gestaag zien stijgen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels karolina grabowska 5980856

ChatGPT: wat het is en hoe het u kan helpen

pexels antoni shkraba 5583964

BTC Mining: wat het is en hoe het werkt