in

Hoe NFT’s (niet-fungibele tokens) te slaan

Simpel gezegd, een niet-fungibel token of NFT is een token dat op de blockchain bestaat en dat niet kan worden gerepliceerd of vervangen door een ander vanwege de onderliggende gegevens die eraan zijn gekoppeld, of het nu een afbeelding, video of nummer is.

Dit in tegenstelling tot een fungibel token zoals Bitcoin, waar er geen duidelijk verschil is tussen de ene Bitcoin en de andere.

De NFT biedt verifieerbaar eigendom van het token en dus ook van alles wat ermee verbonden is, waardoor authenticiteit wordt gegarandeerd, en wordt beschermd tegen diefstal omdat het op de blockchain wordt beschermd.

Hoe makkelijk is het om een NFT te slaan?

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om een NFT te slaan, omdat de meeste markten een infrastructuur hebben, zodat een gebruiker alleen maar stappen hoeft te volgen die in wezen slechts interacties met een slim contract zijn.

Zodra u de NFT-markt hebt gekozen die u wilt gebruiken, hoeft u alleen maar een browserportemonnee zoals Meta Mask te hebben, iets dat u wilt slaan, en voldoende gas om de transactie te dekken.

Hoe een NFT te slaan

Zoals hierboven vermeld, moet u om een NFT te slaan een marktplaats kiezen waarop u uw NFT wilt verkopen, een blockchain-compatibele browserportemonnee (er zijn NFT-markten op Ethereum, Binance, Tezos, Cardano en anderen), zoals Meta Masks en voldoende geld om minting-transacties te dekken.

We zullen de munten op OpenSea bekijken, en hoewel het niet precies hetzelfde proces is voor het slaan op elke markt, is het vergelijkbaar.

Het eerste dat u moet doen, is OpenSea bezoeken en uw portemonnee verbinden (als u dit eerder hebt gedaan, zou deze automatisch verbinding moeten maken). U moet verifiëren dat u uw portemonnee aan de site wilt koppelen.

Klik vervolgens op “Maken” en vervolgens:

 1. Kies wat u bedenkt, of het nu een afbeelding, video, enz.

  is,

 2. Voeg de benodigde informatie toe, zoals naam en beschrijving.
 3. Upload het bestand en kies schaarste, uniciteit of andere aanpasbare opties.
 4. Klik op “Maken” om te beginnen met het slaan van uw NFT, u moet transacties ondertekenen.
 5. Het verzamelobject dat u hebt gemaakt, verschijnt vervolgens in uw portemonnee, waar u het vervolgens op de site kunt vermelden.
 6. U kunt dan de NFT verkopen voor de activa van uw keuze, wat betekent dat als u op Ethereum bent, u ervoor kunt kiezen om ETH of een ander ERC-20-token te accepteren.

Waar je een NFT kunt slaan

Naast OpenSea zijn er nog vele andere plekken waar je een NFT kunt slaan waaronder:

 • BakkerijSwap
 • Rarible
 • stichting
 • Handige Gateway
 • Enjin Markt
 • Superraro
 • Atoommarkt
 • Bekende bron

Bij het kiezen van waar u uw NFT wilt verslaan, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die verband houden met interactie met de blockchain waarop de marktplaats wordt gehost, de vergoedingen die door de markt zijn vastgesteld en de royalty’s die u als originele artiest kunt ontvangen.

Kost het geld om een NFT te slaan?

Ja, het kost geld om een NFT te slaan. Dit verwijst niet naar de commissies die worden betaald aan de markt waarmee u uw NFT verkoopt. Het geld dat het kost om een NFT te slaan, is te wijten aan de netwerktransactiekosten die nodig zijn voor het verzenden van alle transacties op de blockchain. Deze transactiekosten variëren op basis van uw netwerk en netwerkcongestie.

Als u bijvoorbeeld
een NFT-marktplaats gebruikt op basis van de Ethereum-blockchain, zoals OpenSea, moet u ETH-gaskosten betalen, maar als u op BakerySwap BNB-gaskosten moet betalen. Je zou uiteindelijk tot $ 100 USD kunnen betalen om een NFT op Ethereum te slaan, afhankelijk van de congestie op dat moment. Niet-Ethereum-opties zijn veel goedkoper, maar hebben veel minder blootstelling, dus er is een kosten-batenverhouding bij het betalen van de extra kosten voor het slaan op Ethereum.

Wat zijn de voordelen van NFT’s voor een kunstenaar?

Op dit punt vraag je je misschien af waarom een kunstenaar ervoor zou kiezen om zijn werk als een NFT te verkopen in plaats van traditionele methoden zoals een fysieke veiling, print of kunstgalerie, maar er zijn eigenlijk enkele voordelen aan het verkopen van digitale verzamelobjecten ten opzichte van fysieke.

Meer controle over de weergave en distributie van hun kunst is een van de grootste voordelen voor kunstenaars. Ze kunnen kiezen waar ze het verkopen, hoeveel ze in rekening brengen, hun kosten en omdat het wordt vermeld op een digitale marktplaats die 24/7 actief is, kan hun werk altijd en overal worden gezien en gekocht.

Over opdrachten gesproken, ze zijn een van de meest voordelige onderdelen van de verkoop van NFT’s voor kunstenaars. Dit komt omdat ze, afhankelijk van de markt, niet alleen hun eerste verkoop ontvangen, maar ook royalty’s van elke volgende verkoop van hun kunst. Dit is iets dat niet bestaat met fysieke verzamelobjecten, omdat de enige weldoener van secundaire verkoop de persoon is die het oorspronkelijk heeft gekocht.

Zijn er nadelen aan het bedenken van NFT’s?

Momenteel is het enige echte probleem als het gaat om het slaan van NFT de milieukosten van het gebruik van het Ethereum-netwerk, dat momenteel draait op een bewijs van consensus van werk, wat betekent dat het veel CPU en dus elektriciteit vereist. Wanneer Ethereum de inzettest doorstaat, zal dit een enigszins controversieel punt zijn.

Als u tot die tijd een proof of work blockchain wilt vermijden, kunt u NFT’s op Cardano, Binance of Tezos slaan die allemaal bewijs van inzet zijn.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 55

Hedera prijsvoorspelling 2022 – 2025 – 2030

pexels breakingpic 3305 1

Crypto FUD: wat het is en hoe het werkt