in

Hoeveel geld heeft Gerald Cotten gestolen van QuadrigaCX-gebruikers

In Netflix’s “Trust No One: The Hunt for the Crypto King” onderzoekt regisseur Luke Sewell wat er is gebeurd met QuadrigaCX en zijn CEO, Gerald Cotten. De plotselinge dood vanGerry in december 2018 bracht het bedrijf in de problemen om klanten te vergoeden die het platform hadden gebruikt voor de cryptocurrency-uitwisseling.

In de dagen na de aankondiging van Gerry’s dood vernamen schuldeisers dat de CEO zonder hun medeweten frauduleuze transacties met hun geld had gedaan. Zo, als u zich afvraagt wat er is gebeurd met de miljoenen die klanten hebben geïnvesteerd, hebben we u gedekt.

Have QuadrigaCX gebruikers kregen hun geld terug?

Nadat Gerry Cotten in 2013 QuadrigaCX creëerde, is het uitgegroeid tot het grootste cryptocurrency exchange platform in Canada.

Het bleek een betrouwbare plek te zijn om digitale valuta-uitwisselingen uit te voeren, onder licentie van FinTRAC, canada’s anti-witwasautoriteit. Maar, Gerry stierf plotseling tijdens zijn huwelijksreis in Jaipur, India, en het bedrijf wachtte meer dan een maand om een officiële aankondiging te doen. Op dat moment hadden gebruikers al problemen ondervonden bij het opnemen van hun geld bij Quadriga.

Na de publieke aankondiging probeerden Quadriga-gebruikers hun geld af te pakken, alleen maar om de website donker te maken.

Er werd gemeld dat Gerry de enige persoon was met toegang tot de 215 miljoen Canadese dollars aan cryptocurrency en contant geld. Het geld zou zijn opgeslagen in cold wallets, een offline systeem dat is ontworpen om te beschermen tegen hackers. Hoe dan ook, niemand, ook Gerry’s vrouw Jen niet, had er toegang toe. Alleen kon Gerry geld overmaken van cold wallets naar een hot wallet waar klanten bij hun geld konden.

Het bedrijf kreeg in februari 2019 faillissementsbescherming, maar een onderzoek bracht al snel aan het licht wat er met het geld is gebeurd. QuadrigaCX had sinds januari 2018 te maken met liquiditeitsproblemen en Gerry had verschillende frauduleuze transacties uitgevoerd met het geld van zijn klanten. Hij opende verschillende nepaccounts met verschillende aliassen en handelde naar verluidt met klanten met behulp van valse valuta en crypto-activa. Wanneer Gerry verliezen begon te lijden toen de prijs van de cryptocurrency daalde, dekte hij het af met stortingen van andere klanten.

Gerry voerde in feite een Ponzi-schema uit, waarbij de autoriteiten het “een ouderwetse fraude gehuld in moderne technologie” noemden. Uiteindelijk werd slechts ongeveer 34 miljoen Canadese dollar teruggevorderd, met cold wallets bijna leeg. Daarnaast gaf Jennifer ongeveer 12 miljoen Canadese dollar op als onderdeel van een vrijwillige overeenkomst. Rapporten hebben aangegeven dat bijna al het resterende geld in cryptocurrency waarschijnlijk onder verschillende namen wordt gehouden, waardoor het moeilijk is om te identificeren wat bij QuadrigaCX hoort. Hoewel sommige beleggers deel hebben uitgemaakt van een rechtszaak die het gestolen geld probeerde terug te krijgen, is de kans klein dat iedereen wordt teruggevonden.

Hoeveel geld heeft Gerald Cotten gestolen?

Van de autoriteiten ongeveer 46 miljoen Canadese dollar teruggevonden, waardoor een gat van 169 miljoen Canadese dollar overbleef, dat nog steeds ontbreekt. Het onderzoek wees uit dat Gerry Cotten ongeveer 115 miljoen Canadese dollars verloor tijdens het verhandelen van nepactiva met verschillende aliassen. Daarom ging ongeveer 28 miljoen Canadese dollar aan fondsen verloren via Gerry die operaties uitvoerde op externe cryptocurrency-handelsplatforms.

Ongeveer 1 miljoen Canadese dollar werd toegeschreven aan operationele kosten en ongeveer 2 miljoen Canadese dollars werden in feite gebruikt om Gerry’s levensstijl te financieren. Uiteindelijk konden de autoriteiten niet nauwkeurig bepalen wat er met de resterende 23 miljoen Canadese dollars was gebeurd vanwege beperkte records, maar geloofden ze dat ze waren gebruikt als onderdeel van de andere hierboven genoemde uitgaven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest 00013

Waar is Michael Patryn nu?

investimenti 84

Leeft Gerald Cotten nog?