Menu
in

Inkomsten versus belastingparadijzen

Na de goedkeuring door de Eerste Kamer van het belastingschild wordt de definitieve goedkeuring door de Kamer afgewacht. Ondertussen versterkt de Agenzia delle Entrate zijn anti- tax havens, om steeds restrictievere en nauwkeurigere maatregelen in te voeren.
Met circulaire nr.

42 / E van 24 september dat de Agenzia delle Entrate verbreedt het actieterrein van de onderzoeken ter bestrijding van buitenlandse activiteiten die verborgen zijn bij de fisco, met nieuwe instructies aan de kantoren voor het gebruik van de gegevens in het archief, om deze tool nog effectiever te maken bij het identificeren van activa die in het buitenland worden aangehouden in strijd met de regels inzake “belastingcontrole” , dat wil zeggen, zonder het te communiceren via het RW-raamwerk van het Unico-model.

De nieuwe bepalingen hebben vooral betrekking op banken en financiële intermediairs, die voortaan verplicht zullen zijn om gegevens over hun klanten te verstrekken.
Zelfs Italianen die in het buitenland wonen, ontsnappen niet aan het revenue network, waarvan de gegevens zorgvuldig zullen worden gecontroleerd en geverifieerd, met als doel fictieve belastingbetalers weg te spoelen.
Vanaf oktober start een reeks controles, allemaal gericht op de strijd tegen internationale belastingontduiking.
In de tussentijd beginnen de eerste lijsten van Italiaanse belastingbetalers die onroerend goed, bedrijven en al het andere in het buitenland bezitten in de vorm van fictieve activa te worden verspreid.

Dit zijn namen die door andere Europese staten aan de Italiaanse regering worden doorgegeven en vervolgens door de Agenzia delle Entrate worden vergeleken met de belastingaangiften die in Italië zijn ingediend om eventuele inconsistenties te verifiëren.
In dit verband moet eraan worden herinnerd dat kort voor de opening van de G20 in Pittsburgh, Verenigde Staten, Zwitserland, <a href="http://web.archive.org/web/20110424164128/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/principato-di-monaco/" class="st_tag internal_tag" rel="tag" title="Post gemarkeerd met het Vorstendom Monaco”>Principaliteit Monaco en San Marino zijn erin geslaagd om uit de grijze lijst van belastingparadijzen te komen en op de witte lijst te komen die landen bevat die een belastingbeleid voeren dat voldoet aan de OESO-criteria .

Behalve dus voor de mogelijke sancties die tijdens de top zullen worden besloten.