in

Integreert Elon Musk encryptie in Twitter?

Twitter-eigenaar Elon Musk zet plannen door om een betalingssysteem in het platform te integreren, maar encryptie, hoewel op het vision board, is geen onmiddellijke prioriteit. De techmagnaat vroeg de ontwikkelaars van het bedrijf om de betalingsarchitectuur te ontwerpen “zodat cryptografische functionaliteit mogelijk op een later tijdstip kan worden toegevoegd”, aldus de Financial Times.

Het nieuws is bitterzoet voor cryptocurrency-fans die hoopten dat Musk, hun meest zichtbare cryptocurrency-kampioen, snel na de overname een definitieve beslissing zou nemen over een crypto-rol op het sociale mediaplatform.

Musk heeft lang gespeeld met allerlei crypto-integratie-ideeën in het platform, van een op blockchain gebaseerde Twitter tot blauwe Twitter-abonnementen op basis van Dogecoin. De zelfbenoemde impulsieve CEO gaf toe dat “Twitter-blockchain niet mogelijk is”, terwijl op Dogecoin gebaseerde abonnementen voorlopig op de lange baan lijken te worden geschoven.

Twitter om betalingen in te sluiten

Musk’s stap om betalingen in Twitter op te nemen, is slechts een deel van zijn grote idee om van Twitter een “alle” app genaamd X te maken. Het hoofd van Twitter, SpaceX en Tesla schetste deze visie voor het eerst in november, niet lang na de overname van het platform.

In een livestream van Twitter Spaces om ongemakkelijke adverteerders te sussen, beschreef Musk onder andere hoe gebruikers hun bankrekeningen en betaalpassen aan de site zouden koppelen.

“De volgende stap zou zijn om een uiterst overtuigende geldmarktrekening aan te bieden om een extreem hoog rendement op uw saldo te krijgen,” zei hij enthousiast.

Zoals Twitter-medewerkers in juni informeerden, ziet de (soms) rijkste man ter wereld Twitter als een one-stop-shop-app vergelijkbaar met WeChat, een ultra-populair in China gevestigd bedrijf dat door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt als sociale media, nieuws, ride-hailing, maaltijdbezorging en betalingsapps allemaal tegelijk.

Nu slaat Twitter de grond in door te rennen met wat leek op de off-the-cuff-ideeën van Musk. Althans met betalingen.

De Financial Times schrijft dat medewerkers al bezig zijn met het creëren van een kluis om gebruikersgegevens op te slaan en te beschermen. Ze dienen ook staatsvergunningen in, waarna het bedrijf zal proberen internationaal te gaan.

Begin november diende Twitter documenten in bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) als eerste stap in het aanbieden van betalingsdiensten.

Hoe zit het met cryptocurrencies?

Hoewel alles goed en dandy is met deze ontwikkeling, willen liefhebbers van cryptocurrency hun favoriete vorm van valuta een belangrijke rol zien spelen op Twitter.

De
crypto-gemeenschap was een van de meest euforische toen duidelijk werd dat de baas van Tesla de sociale mediasite ging kopen. “Je hebt de rijkste man ter wereld, op de een of andere manier, die sommige van onze concepten en ideeën legitimeert, en het wordt een fantastisch onboarding-platform,” vertelde Crypto 101 podcasthost Bryce Paul aan The New York Times.

Cryptocurrency-uitwisseling Binance droeg $ 500 miljoen bij aan de Twitter-overname van Musk. De CEO Changpeng Zhao, ook bekend als CZ, vertelde CNBC dat het doel was om “ervoor te zorgen dat cryptocurrencies een plaats aan de tafel hebben als het gaat om vrijheid van meningsuiting.”

Kortom, velen hebben hoge verwachtingen van crypto-betalingen op Twitter. En na het bekende enthousiasme van Musk voor technologie en de recente ontwikkeling, is het niet vergezocht om te geloven dat ze hun verlangen zullen krijgen.

Maar dat betekent niet dat het gemakkelijk zal zijn.

Amerikaanse toezichthouders zijn er meestal op gebrand om alles te elimineren wat zij als duistere activiteit in crypto-operaties beschouwen. Twitter zou door veel regelgevende hoepels moeten springen om cryptocurrencies te integreren, en zelfs nadat het dit had gedaan, zou het constant onder de microscoop van de SEC, FINCEN, het ministerie van Justitie en andere toezichthoudende instanties leven.

Daarom, terwijl cryptocurrency-fans de crypto-integratie van Twitter willen zien, is het nuttig om te erkennen dat het misschien niet zo eenvoudig is.

Maar als de crypto-betalingen van Twitter een ding worden, zou dit een aanzienlijke boost zijn in de opmars van digitale activa naar wijdverspreide erkenning. De gemeenschap verwelkomt de gesignaleerde steun van Musk voor de verhuizing.

De lange relatie van Twitter met Crypto

Dat gezegd hebbende, hoewel Twitter nu onder nieuwe hoede is, lijkt het nalatig om niet te spreken over de langdurige beminnelijke aard van het sociale mediabedrijf ten opzichte van cryptocurrencies. De mede-oprichter van het platform en voormalig CEO Jack Dorsey – zelf een uitgesproken voorstander van Bitcoin – gebruikte het platform om de baanbrekende cryptocurrency te benadrukken.

Een van die bewegingen was om een Bitcoin-emoji op de sociale mediasite mogelijk te maken. Het enige dat een gebruiker hoeft te doen, is #bitcoin of #btc typen en het Bitcoin-symbool verschijnt ernaast.

Dit lijkt misschien onbeduidend, maar het is enorm. Het creëerde bijvoorbeeld zo’n opwinding dat gebruikersbetrokkenheid voor “Bitcoin” op dat moment uit de hitlijsten ging.

De Bitcoin emoji-beweging van Twitter is mogelijk aangespoord door Bitcoin-podcaster Anthony “Pomp” Pompliano, die in 2019 tweette: “Twitter heeft een Bitcoin-emoji nodig” en volgers aanspoorde om het bericht te retweeten. Hij moet hebben begrepen dat emoji’s meer een luchtige manier waren om te chatten op bijvoorbeeld WhatsApp.

Andere pro-crypto-bewegingen van Twitter waren:

  • De mogelijkheid om tips te ontvangen in BTC of ETH
  • De mogelijkheid om te zoeken naar Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) prijzen door simpelweg hun namen of tickers in te voeren op de Twitter-zoekbalk en op de zoekopdracht te drukken (Musk retweette de aankondiging)
  • De mogelijkheid voor NFT-eigenaren om hun foto op Twitter-profielen te tonen met een verificatiemechanisme (lees anti-rechtsklik) om te beginnen. Een recente update voor deze functie is de NFT Tweet Tiles

Na Musks affiniteit met encryptie, is het veilig om te denken dat Twitter revolutionaire financiële technologie zal blijven leveren met hem aan het roer.

Conclusies

Het laatste nieuws van Twitter over crypto-integratie is niet precies wat het cryptoversum wilde horen, maar het is beter dan niets.

Met de huidige omgeving van crypto-toezicht verre van vriendelijk, zou het veel werk kosten voordat crypto-betalingen op Twitter worden gelanceerd. Maar als Elon Musk achter het stuur van dit schip zit, kunnen crypto-gelovigen er zeker van zijn dat het een kwestie is van wanneer, en niet of, dat zal gebeuren. Laten we hopen dat het niet te ver van de horizon is.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 42

Lage rendementen op cryptocurrency: hier zijn de redenen

pexels rodnae productions 8370747

Munten om te staken: de beste 2023