in

Investeren in Bitcoin: de beste strategie om te adopteren

Verschillende bitcoin-beleggingsstrategieën werken voor verschillende mensen, afhankelijk van de hoeveelheid geld die ze willen investeren en hun risicotolerantie. De eenvoudigste en meest aanbevolen strategie wordt dollarkostengemiddelde genoemd, waarbij dezelfde hoeveelheid bitcoin met terugkerende intervallen wordt gekocht.

Een andere veel voorkomende bitcoin-investeringsstrategie is forfaitair beleggen, wat een voorkeursmethode voor beleggen kan zijn als u een grote hoeveelheid geld hebt en bereid bent om bitcoin lang vast te houden.

De meest risicovolle bitcoin-investeringsstrategie is bitcoin-handel, die is gebaseerd op het concept van laag kopen en hoog verkopen. In dit artikel worden deze veelvoorkomende bitcoin-beleggingsstrategieën uitgelegd, zodat u beter geïnformeerd kunt zijn bij het beslissen welke strategie voor u geschikt is.

Gemiddelde kosten in dollars

Met de strategie voor het berekenen van de gemiddelde kosten van de dollar (het kopen van een vooraf bepaalde hoeveelheid bitcoins met vaste intervallen) kunt u bitcoins kopen tegen gemiddelde kosten over een bepaalde periode.

Dit verkleint het risico dat de waarde van je bitcoin daalt aanzienlijk, maar verkleint ook de kans dat de waarde dramatisch stijgt.

Als u een gemiddelde prijs in bitcoins wilt, moet u beslissen over een vooraf bepaalde hoeveelheid bitcoins om met vaste intervallen te kopen, afhankelijk van uw budget. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke week $ 50 aan bitcoin te kopen, of misschien wilt u $ 100 van elk salaris aan bitcoin uitgeven.

Als je de afgelopen twee jaar $ 100 van elk salaris aan bitcoin had uitgegeven, zou je $ 5300 aan bitcoin hebben uitgegeven, wat nu $ 7400 waard is. Om een idee te krijgen van de techniek van het berekenen van de gemiddelde kosten van de dollar en de historische prestaties ervan, probeert u de calculator op www.dcabtc.com.

Forfaitaire investering

Als u een grote hoeveelheid geld heeft die u in bitcoin wilt investeren en bereid bent een hoger risico te accepteren, dan kan beleggen in forfaitaire bedragen een goede optie zijn.

Deze techniek houdt in dat u van tevoren een grotere hoeveelheid bitcoins koopt en deze opslaat totdat u besluit om uit te betalen.

Historisch gezien is een forfaitaire investering bijna altijd een winstgevende beleggingsstrategie in bitcoin geweest als de belegger bereid was om de bitcoin lang genoeg vast te houden. Forfaitair beleggen kan een riskantere strategie zijn, maar het heeft ook het potentieel voor hogere beloningen omdat u de volledige investering doet tegen een enkele bitcoin-prijs. Er is een algemeen gezegde in de beleggingswereld: “tijd in de markt verslaat de timing van de markt”.

Bitcoin-handel

Bitcoin kan op dezelfde manier op de beurs worden verhandeld als aandelen, grondstoffen en andere valuta’s. In tegenstelling tot traditionele markten zijn bitcoin en cryptocurrencies 24/7 beschikbaar voor handel.

Sommige beleggers proberen hun bitcoin-bezit te vergroten door winstgevend te handelen (laag kopen en hoog verkopen), maar we raden deze aanpak niet aan, zelfs niet voor ervaren beleggers. De meeste mensen verliezen geld wanneer ze proberen laag te kopen en hoog te verkopen, omdat ze handelen tegen professionele handelaren of handelsrobots die algoritmen gebruiken om de markten te analyseren en vrijwel onmiddellijk te handelen.

Overwegingen

Als u een grote hoeveelheid geld heeft en het in bitcoin wilt investeren, zijn uw twee veiligste opties gemiddelde dollarkosten en forfaitaire investeringen. Als u uw bitcoin voor de lange termijn gaat houden en bereid bent om het extra risico te accepteren, kan de forfaitaire investering zeer winstgevend zijn. Aan de andere kant, als u veiliger wilt spelen, kunt u ervoor kiezen om kleinere, terugkerende bedragen in bitcoins te investeren met behulp van de dollarkostenmiddelingsstrategie. Vergeet niet dat op basis van de gemiddelde dollarkosten de kosten van uw bitcoin dichter bij het gemiddelde liggen over de periode dat u hebt geïnvesteerd, en u hoeft zich geen zorgen te maken over een plotselinge daling van de waarde van uw bitcoin.

Welke methode u ook kiest, er zijn een paar dingen om op te letten wanneer u aan de slag gaat met bitcoin-beleggen. Ten eerste zijn er veel oplichting in de bitcoin- en cryptocurrency-ruimte die zich voordoen als investeringsschema’s. Lees onze gids over het herkennen van cryptocurrency-zwendel om uw bitcoin-investering te beschermen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je je bitcoins bewaart in een wallet waar alleen jij toegang toe hebt. Onthoud: niet je sleutels, niet je munten!

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels alesia kozik 6771177

Hoe lang duurt het om Bitcoin te verzenden?

pexels bilakis 12444594

Crypto wallet: wat het is en waarom het nodig is