in

Investeringen in de mijnbouwsector

De Canadese provincies Ontario en Saskatchewan sluizen aanzienlijke fondsen naar hun mijnbouwsectoren om de kritieke minerale infrastructuur te versterken en de volgende generatie mijnwerkers te cultiveren.

In de begroting voor 2024 kondigde Ontario plannen aan om 15 miljoen Canadese dollar te injecteren in het Critical Minerals Innovation Fund (CMIF) om onderzoek en ontwikkeling in de kritieke mineralensector te bevorderen.

De investering zal over drie jaar worden gespreid en zal het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve technologieën helpen stimuleren
.

Het CMIF, dat eind 2022 werd gelanceerd, biedt financiering van maximaal 50 procent van de in aanmerking komende projectkosten, met een plafond van 500.000 Canadese dollar per project. Het fonds richt zich op sectoren die essentieel zijn voor de nationale defensie, opkomende technologieën en een toekomst met een lage impact op het milieu
.

Baanbrekende projecten en infrastructuurinvesteringen in Ontario

Verschillende bedrijven, waaronder Carbonix, Canada Nickel Company en de Canadese divisie van Vale en Wyloo Metals, hebben in het kader van het CMIF al aanzienlijke financiering ontvangen voor hun baanbrekende projecten gericht op het stimuleren van de winning en verwerking van kritieke mineralen.

De begroting benadrukt dat Ontario al 1 miljard Canadese dollar heeft toegewezen om de geërfde kritieke infrastructuur te versterken, met de nadruk op wegen die het hele seizoen door kunnen worden gebruikt, breedbandconnectiviteit en systemen voor gemeenschapsondersteuning in de Ring of Fire-regio.

De provincie zet zich ook in om verschillende infrastructuurprojecten te ondersteunen, zoals het Marten Falls Community Access Road Project en het Webequie Supply Road Project, in samenwerking met inheemse partners.

Saskatchewan: investeringen in de volgende generatie mijnwerkers

Saskatchewan, een belangrijke producent van kalium en uranium, richt zich ook op de mijnbouwsector door een investering van 100.000 Canadese dollar om carrières in de mijnbouw- en exploratiesector te bevorderen.

Het initiatief, gepresenteerd op 27 maart in samenwerking met de Saskatchewan Mining Association (SMA), heeft tot doel studenten een dieper inzicht te geven in de diverse carrièremogelijkheden die beschikbaar zijn in de mijnbouwsector van de provincie.

In 2023 bood het educatieve programma van SMA een breed scala aan lesplannen en lesmodules aan meer dan 7.800 studenten, 880 leden van de gemeenschap en 460 leraren in 90 Saskatchewan-gemeenschappen.

„Saskatchewan is een van de aantrekkelijkste mijnbouwjurisdicties ter wereld”, zei minister van Immigratie en Beroepsopleiding Jeremy Harrison. „Aangezien onze aanwezigheid in de wereldwijde mijnbouwindustrie blijft groeien, is het belangrijk dat we het personeelsbestand opbouwen dat nodig is om deze groei te ondersteunen. Deze fondsen zullen studenten onderwijskansen bieden om een loopbaan te volgen in de mijnbouwsector en hen in staat stellen te profiteren van de banen die onze snelgroeiende economie
creëert.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cose il contratto di lavoro full time investimentimagazineit

De hoogste prijs van uranium: wat was het?

pexels mikhail nilov 7735700

Gestolen geld terughalen van een portemonnee-adres: mogelijkheden en overwegingen