in

Is de toekomst Multichain?

We hebben gezegd dat Multichain niet verward moet worden met een multi-chain toekomst. Multichain zal echter, samen met andere routers en cross-chain bruggen, een vitale rol spelen in de multi-chain toekomst. Platforms zoals Multichain, Router Protocol, Celer en anderen floreren.

Hiermee kunnen gebruikers hun bronnen van de ene keten naar de andere verzenden. U kunt bijvoorbeeld de Celer Bridge gebruiken om bronnen van Ethereum naar andere blockchains zoals Cardano, Polygon of Cronos te brengen.

De mogelijkheid om activa van de ene blockchain naar de andere te verplaatsen is krachtig, omdat het gebruikers in staat stelt om vrij te schakelen tussen protocollen. Naarmate betere gedecentraliseerde apps (Dapps) zoals gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX), leenplatforms en play-to-earn (P2E) -games op verschillende blockchain-netwerken verschijnen, kunt u ze uitproberen zonder nieuwe bronnen te hoeven kopen.

Dit komt omdat in plaats van wat Cardano te kopen om te proberen nieuwe Dapps te gebruiken die erop zijn uitgebracht, een Ethereum-gebruiker eenvoudig zijn ETH en andere ondersteunde bronnen met Cardano kan verbinden om ermee te communiceren.

Verpakte assets

Verpakte activa zijn niets nieuws, ze zijn jaren geleden begonnen. Verpakte activa zijn echter een belangrijke factor als het gaat om een toekomst met meerdere ketens. Dit komt omdat ze je in staat stellen om iets als BTC veilig om te zetten naar WBTC (Wrapped Bitcoin) en WBTC te gebruiken op Ethereum gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen zoals Uniswap.

Dit is weer te zien bij BTCB (Binance Bitcoin). In beide gevallen is er een bewaarder voor het oorspronkelijke activum (BTC) en krijgt u in ruil daarvoor een equivalent bedrag aan WBTC of BTCB, dat vervolgens kan worden gebruikt om te communiceren met verschillende Dapps op zowel Ethereum als Binance Smart Chain. De WBTC of BTCB kan dan in een vergelijkbaar proces worden weggegooid.

Het enige huidige probleem met verpakte activa zoals WBTC, is dat ze KYC / AML nodig hebben om ze rechtstreeks te kunnen krijgen.

Dit betekent dat als je BTC hebt die je in WBTC wilt veranderen, je het WBTC Network-platform moet doorlopen en je identiteit moet verifiëren om BTC te kunnen inwisselen voor WBTC. Dit is een beperking omdat er veel gebruikers zijn die liever geen identiteitsinformatie verstrekken om hun BTC op Ethereum te gebruiken. In wezen is het geen dienst zonder vertrouwen. Projecten zoals AnetaBTC op Cardano zijn gericht op het creëren van een gedecentraliseerde, toestemmingsloze manier om BTC naar Cardano te brengen.

Inter-blockchain communicatie (IBC)

Cosmos-gebruikers zijn waarschijnlijk zeer bekend met deze term, omdat het een van de belangrijkste doelen van het Cosmos-team is. Simpel gezegd, inter-blockchain communicatie is een interoperabiliteitsprotocol voor het communiceren van gegevens tussen verschillende blockchains. Cosmos heeft een protocol gemaakt dat bestaat uit twee verschillende lagen: de transportlaag (TAO), die de infrastructuur biedt die nodig is om veilige verbindingen tot stand te brengen en gegevens tussen verschillende ketens te verifiëren, en de applicatielaag, die bepaalt hoe deze gegevenspakketten worden verpakt en geïnterpreteerd door de verzend- en ontvangstketens.

De IBC-toepassingslaag wordt gebruikt om een breed scala aan cross-chain-toepassingen te maken, waaronder tokenoverdrachten, interchain-accounts, niet-fungibele tokenoverdrachten (NFT’s) en Oracle-gegevensfeeds. Naast het helpen ontwikkelen van het IBC-protocol, heeft Cosmos’ Tendermint software development kit (SDK) geleid tot het creëren van succesvolle projecten zoals Terra en Cronos.

de toekomst

Hoewel het geen garantie is dat de toekomst van blockchain multi-chain zal zijn, lijkt de ontwikkeling van cross-chain routers, bruggen, wrapped asset protocollen en inter-blockchain communicatieprotocollen allemaal in die richting te wijzen.

Hoewel een blockchain-project ze misschien niet allemaal beheerst, heb je misschien een kans als je in staat bent om veel andere activa en ketens met jezelf te integreren. Het lijkt echter waarschijnlijker dat er veel blockchain-netwerken zullen zijn, elk met een eigen ecosysteem en in staat om met elkaar te communiceren. De multi-chain toekomst is al aan de gang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom er zoveel hacks in DeFi zijn

pexels alphatradezone 5833756

Top 3 dingen die mensen verkeerd doen over crypto-mining