in

Is dit het juiste moment om te investeren in kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie (AI) verandert de manier waarop we werken, leven en verbinding maken. Maar is het echt het juiste moment om te investeren?

Inleiding tot kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is de simulatie van intelligentie in door de mens gemaakte software.

In de informatica is AI de studie, ontwikkeling en toepassing van machines die in staat zijn om te leren en beslissingen te nemen die vergelijkbaar zijn met die van mensen.

In de afgelopen jaren heeft de vooruitgang van AI — en het opwindende concept van generatieve AI — geleid tot hernieuwde interesse in de sector, en veel investeerders vragen zich af of het een goed idee is om deze sector te betreden.

Geschiedenis van kunstmatige intelligentie

De term „kunstmatige intelligentie” werd in 1956 bedacht door John McCarthy tijdens het Dartmouth Summer Research Project on AI. McCarthy was een computerwetenschapper en wordt algemeen beschouwd als de vader van AI
.

Evolutie van kunstmatige intelligentie

AI en de technologie-industrie als geheel zijn gedurende de 20e eeuw blijven evolueren, met belangrijke resultaten zoals de creatie van de eerste microprocessor in 1970 en de geboorte van het internet in 1990.

AI vandaag

Tegenwoordig kan AI overal bij betrokken zijn, van kunst tot het schrijven van e-mails. Generatieve AI, de technologie met de „hersenkracht” om iets compleet nieuws en origineels te creëren, wordt voor onze ogen beter
.

Voorspellingen voor acties op het gebied van kunstmatige intelligentie

Enthousiasme over het potentieel van AI heeft beleggers ertoe aangezet massaal te investeren in AI-aandelen, maar betekent dit dat het nu een goed moment is om te investeren?

Marktanalyse

Hoewel de industrie zeker een groot potentieel met zich meebrengt, is de waarheid dat we niet volledig begrijpen welke effecten AI op lange termijn zal hebben.

Investeren in kunstmatige intelligentie

Ervaren beleggers met een goed begrip van AI en de toepassingen ervan willen misschien investeren in individuele AI-aandelen. Een van de grootste is Qualcomm, een Microsoft-partner die halfgeleiders, software en draadloze telecommunicatieproducten ontwerpt en bouwt
.

Trends in de markt

AI en generatieve AI hebben de wereld al veroverd en de industrie lijkt voorbestemd om nog meer te groeien. AI is ook een waardevolle troef in de gezondheidszorg, vooral als het gaat om de ontdekking, diagnose en onderzoek van geneesmiddelen
.

Conclusies

AI-aangedreven machines zijn bestemd om onze toekomst vorm te geven; de vraag is niet langer of, maar hoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

investimenti 80

Investeren in Neuralink van Elon Musk: mogelijkheden en kansen

investimenti 86

Top 5 uraniumbedrijven in 2024