in

Is Internet Computer (ICP) een dood project of leeft het nog?

Web3 is een concept dat de afgelopen jaren de aandacht van velen heeft getrokken. Het idee van Web3 is om een meer gedecentraliseerde en open versie van het huidige internet- en websysteem te creëren. Dit concept gaat hand in hand met cryptografie, omdat beide gebaseerd zijn op concepten van decentralisatie.

Zoals dergelijke dringen veel grote cryptoprojecten aan op de adoptie van Web3, waaronder Internet Computer (ICP). Dit project hoopt de manier te veranderen waarop mensen op internet surfen, gegevens opslaan en met het web communiceren.

Waarom is Internet Computer (ICP) inactief?

Om te begrijpen waarom ICP inactief is, is het belangrijk om de basis van het project te begrijpen.

Internet Computer is een blockchain-netwerk dat de implementatie van slimme contracten in de mainstream wil brengen.

Mart-contracten zijn programma’s die taken op de blockchain automatiseren. Smart-contracten kunnen in verschillende scenario’s worden gebruikt, van op blockchain gebaseerde videogames tot gedecentraliseerde uitwisselingen (DEXs).

Internet Computer wil een platform creëren waar ontwikkelaars hun ideeën tot leven kunnen brengen via de blockchain. Het heeft een software development kit (SDK) waar ontwikkelaars hun ideeën en tutorials kunnen coderen voor mensen die blockchain-ontwikkeling willen verkennen.

ICP is het token dat de blockchain aandrijft.

Het dient twee hoofddoelen: governance en transactiekosten. Voor governance kan het token worden gebruikt om stemmen uit te brengen op voorstellen om de gemeenschap inspraak te geven in welke richting het project gaat. Voor transactiekosten kunnen PICs worden gebruikt om de kosten van het implementeren van slimme contracten en het opslaan van gegevens te dekken.

Als de vraag naar governance of transacties afneemt, zal de prijs ook dalen omdat minder mensen het token nodig zullen hebben, dus er zullen minder gekocht en meer verkocht worden, waardoor de prijs daalt.

Deze actie is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de daling van de ICP in de afgelopen maanden. Aml worden er minder projecten op het platform gebouwd, wat leidt tot een afname van de vraag naar het token. Daarnaast dalen de cryptocurrency-markten als geheel, wat ook een factor kan zijn in recente prijsdalingen.

ICP gelanceerd in mei 2021 voor ongeveer $ 365. Het daalde sterk na release en verloor bijna 95% van zijn waarde in een paar dagen. Sindsinds dan is het gestaag blijven dalen en schommelt het nu rond de $ 8. Na de eerste release waren velen achterdochtig tegenover internetcomputerontwikkelaars, omdat sommigen hun tokens niet konden vinden of verkopen. Na een nadere blik begonnen sommigen te geloven dat projectleden hun tokens voor een sterke winst hadden verkocht, waardoor particuliere beleggers bijna al hun investeringen verloren. Om deze reden wordt Internet Computer momenteel geconfronteerd met een class action.

Internet Computer Price Movements (ICP)

ICP bereikte all-time highs op de dag van de release, met een waardering van meer dan $ 750 en de derde plaats van alle cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie. In een paar dagen daalde het tot iets meer dan $100. In het einde bereikte het $ 50, waar het enkele maanden zweefde. Vanaf het einde van 2022 en de eerste helft van 2022 bleef de ICP dalen en bereikte in mei 2022 een dieptepunt van ongeveer $ 6.

Nogmaals, deze daling kan worden veroorzaakt door van alles, van gebrek aan vraag tot een algemene ineenstorting van de cryptocurrency-markt.

Cursus marktcyclus

Een manier waarop de cryptocurrency-markt kan worden gemeten, is door Bitcoin te vergelijken met andere tokens. Als altcoins, of een ander token dan Bitcoin, beter presteren dan Bitcoin, dan wordt het beschouwd als “altcoin-seizoen”. Op dit moment is het geen altcoin-seizoen, omdat Bitcoin de afgelopen maanden beter presteert dan bijna alle andere grote cryptocurrencies.

Hoewel Bitcoin beter presteert dan andere tokens, gaat het niet goed. Pourbe-markten lijden al enige tijd, met grote tokens die de afgelopen maanden met 50% zijn gedaald. ICP was een van de tokens die in deze recessie gevangen zaten.

Waar te kopen Internet Computer (ICP)

Ook ICP is nog een relatief nieuw project, het is beschikbaar op meer grote crypto-handelsplatforms. Ongeen van de beste ICP-aanbiedingen zijn Coinbase Global Inc. (NASDAQ: COIN) en Huobi Global. Deze platforms staan in de hele cryptogemeenschap bekend om hun veiligheid, gebruiksgemak en lage kosten.

Om te beginnen met handelen op een van deze platforms, maakt u een account aan en verstrekt u persoonlijke basisinformatie. U kunt dan uw bankrekening koppelen en beginnen met handelen, meestal binnen 24 uur.

Dus, Internet Computer (ICP) is dood?

Internet Computer is een zeer ambitieus project dat probeert het internet als geheel te veranderen. Hoewel hij enkele stappen heeft gezet in de richting van dit doel, worstelt hij om stoom te krijgen binnen de crypto-gemeenschap. Geconfronteerd met enorme concurrentie van Ethereum en Cosmos. Deze grote concurrenten hebben het voor internetcomputers moeilijk gemaakt om nieuwe projecten aan te trekken die de vraag naar PICs zullen vergroten.

Het ICP is het afgelopen jaar gestaag gedaald. Totdat er een ommekeer optreedt, moet Internet Computer enkele grote en populaire projecten betrekken om de hype rond het project te vergroten. Hoe dan ook, deze taak is moeilijk omdat cryptocurrency-markten traag zijn geweest en veel nieuwe projecten op zoek zijn naar grotere blockchains. Hoewel het voor ICP moeilijk zal zijn om te herstellen, is het zeker een mogelijkheid.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest 00029

WAT IS XDAI OP GNOSIS CHAIN?

invest 00011

Is Cronos (CRO) een duurzaam en betrouwbaar project? De analyse