in

Kan ChatGPT u helpen bij het verhandelen van cryptocurrencies?

ChatGPT AI heeft een groot deel van de wereld stormenderhand veroverd. Van de wereld van werk tot onderwijs en kunst, bijna geen enkel gebied van menselijke activiteit is ontsnapt aan vragen over wat zeer geavanceerde AI voor de toekomst zou kunnen betekenen.

Dit omvat cryptografie, die onlangs ook plezier had om zich voor te stellen hoe het gebruik kon maken van de creatie van OpenAI, dat natuurlijke taalverwerking, reinforcement learning en overvloedige hoeveelheden gegevens gebruikt om tot verontrustende op tekst gebaseerde reacties te komen.

Aan de ene kant hebben tal van handelaren ChatGPT gevraagd om code voor het verhandelen van bots voor hen te schrijven, zodat ze gewoon achterover kunnen leunen en hun portefeuilles automatisch in waarde kunnen zien stijgen (althans in theorie).

Tegelijkertijd vroegen anderen de chatbot om zijn “mening” over cryptocurrency-handel, van wat het “beste” token is om te kopen tot hoe ETH te verkopen aan een Bitcoin-maximalist.

Gezien hoe verrassend krachtig en creatief ChatGPT is, roept de komst ervan een vraag op: kan ChatGPT worden gebruikt om zichzelf te verrijken met cryptocurrencies? Nou, hoewel het eigenlijk een nuttige bron van cryptocurrency-informatie is (althans voor onervaren handelaren), zal het je niet de geheimen van de cryptocurrency-markt geven en om verschillende redenen.

Dat gezegd hebbende, als u technisch onderlegd genoeg bent om er een handelsbot mee te bouwen, kan het u helpen een bescheiden rendement te genereren, op voorwaarde dat de markt zelf geen verrassingen bevat.

Vraag ChatGPT hoe je rijk kunt worden met het verhandelen van cryptocurrencies

Laten we meteen naar de grote vraag van een miljoen dollar gaan: kan ChatGPT u vertellen in welke cryptocurrencies u moet investeren of welke handelsstrategieën u moet volgen om de beste kans te maken om winst te maken met het verhandelen van cryptocurrencies?

Het antwoord op deze vraag is: ja en nee.

Zoals de bovenstaande schermafbeelding onthult, vermijdt ChatGPT voortdurend het kiezen van een “favoriete” of “beste” cryptocurrency om in te investeren, met de uitleg dat “de waarde van digitale valuta’s zeer volatiel kan zijn en afhankelijk is van verschillende factoren.”

Evenzo, als u vraagt welke van de twee cryptocurrencies beter is als investering (bijvoorbeeld bitcoin versus ethereum), zal het een bepaalde munt niet als “superieur” noemen. Het is echter juist hier, wanneer je specifieker begint te zijn met je vragen, dat het eigenlijk nuttiger en informatiever wordt. In het bovenstaande geval biedt het een vrij tijdige samenvatting van de belangrijkste verschillen tussen Bitcoin en Ethereum, iets dat de gebruiker kan helpen beslissen op welke van de twee hij zich moet concentreren.

Verder in deze richting kun je hem ook om nog preciezer advies vragen, zoals “Welke kenmerken van een cryptocurrency moet ik overwegen voordat ik erin investeer?” Dit leverde de volgende nuttige uitleg op:

Met behulp van uw verbeelding zijn er potentieel veel, veel dingen die u ChatGPT zou kunnen vragen om een scherper idee te krijgen van hoe u door de cryptocurrency-markt kunt navigeren. Bijvoorbeeld, de vraag “Hoe kan ik rijk worden in cryptocurrencies?” produceerde dit punt-voor-punt overzicht van dingen waar elke zichzelf respecterende handelaar zich bewust van zou moeten zijn of zou moeten doen.

Helaas, als u ChatGPT aan deze reeks vragen blijft onderwerpen, zult u al snel een van de belangrijkste zwakke punten tegenkomen, namelijk dat het (althans voorlopig) slechts een beperkt repertoire van potentiële antwoorden op een bepaald onderwerp lijkt te hebben. Dit wordt geïllustreerd in de onderstaande schermafbeelding, die een andere vraag stelt, maar min of meer hetzelfde antwoord krijgt, behalve een paar welkome toevoegingen.

Om eerlijk te zijn, als u net begint te investeren in cryptocurrencies, kan dergelijke informatie van pas komen om u op het juiste spoor te zetten. Natuurlijk is de voor de hand liggende dupliek hier dat 99% van de informatie die door ChatGPT wordt verstrekt, gemakkelijk te vinden is op elke fatsoenlijke crypto-gerelateerde website (zoals deze), dus het lijkt niet nuttig – althans in dit stadium van de menselijke evolutie – om je best te doen om het “advies” van een AI-chatbot te zoeken. In feite is het advies hier heel algemeen en biedt het niets in de trant van “Koop XRP op 23 januari: het staat op het punt omhoog te schieten.”

Met andere woorden, iedereen die hoopt op een zilveren kogel zal zwaar teleurgesteld zijn in ChatGPT, maar het verhoogt nog steeds de mogelijkheid van een toekomst waarin nog geavanceerdere en intelligentere AI meer gepersonaliseerd en bruikbaar advies aan beleggers kan geven. Voorlopig moeten we al het belangrijke werk alleen blijven doen, ten goede of ten kwade.

ChatGPT Crypto Trading Bots

Ondanks de beperkingen van ChatGPT, heeft dit de cryptocurrency-gemeenschap er niet van weerhouden om mijlen te proberen mijlen te halen uit de kleine chatbot van OpenAI. Sommige beleggers deden iets vergelijkbaars met het bovenstaande en vroegen hem om algemeen advies, terwijl anderen zo ver gingen dat ze hem code lieten schrijven voor de handelsrobots die ze konden gebruiken.

Sommige mensen beweerden zelfs grote winsten te hebben gemaakt met de handelsrobots die ze samenstelden met ChatGPT, waarbij één handelaar op TikTok de dubieuze bewering deed dat hij meer dan 2.000% winst verdiende. Dit moet natuurlijk met een enorme korrel zout worden genomen: een betrouwbaardere – en gedetailleerdere – AI-gerichte YouTuber bouwde zijn eigen handelsbot met ChatGPT en maakte na 24 uur winst van een bescheiden 1,62%.

Daarom zou het gebruik van ChatGPT op deze manier u waarschijnlijk niet helpen rijk te worden aan cryptocurrencies en misschien niet beter zijn dan gewoon zelf een strategie bedenken en uitvoeren. Er is ook het feit dat je wat codeerervaring nodig hebt om de antwoorden van ChatGPT daadwerkelijk te nemen en ze om te zetten in daadwerkelijk bruikbare code, omdat AI vaak gewoon een overzicht op hoog niveau biedt van de stappen die je moet nemen, in plaats van een complete set instructies.

Ten slotte, zelfs als
ChatGPT een handelsbot voor u zou kunnen schrijven, en zelfs als het was getraind op enorme hoeveelheden gegevens uit het verleden, zou dit nog steeds geen winst garanderen. Dit komt door de eenvoudige en oude regel dat het verleden de toekomst niet garandeert, en dat modellen die in voorgaande jaren hebben doorstaan, gemakkelijk kunnen worden onderbroken door elke vorm van Black Swan-achtige gebeurtenis die buiten eerdere modellen bestaat.

Met andere woorden, het opwindende aan de cryptocurrency-markt is dat het nooit met veel nauwkeurigheid kan worden voorspeld, en dit is iets dat zelfs de meest ongelooflijk intelligente AI nooit zal veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels jonathan borba 14856606

Levert Bitcoin rendement op?

soldi scaled

Hoe een Skrill-account werkt: beperkingen, verklaringen en blokkades