in

Kan ik Bitcoin naar een niet-Bitcoin-adres sturen?

Het verzenden van Bitcoins van de ene portemonnee naar de andere is vrij eenvoudig en vereist over het algemeen twee basisdingen: een cryptocurrency-portemonnee met enkele munten en een openbaar sleuteladres om de transactie te voltooien. Aangezien Bitcoin een peer-to-peer-netwerk is, moeten alleen de twee entiteiten die de transactie uitvoeren betrokken zijn.

Maar afhankelijk van het type portemonnee dat wordt gebruikt, kan het exacte proces van een Bitcoin-overdracht enigszins verschillen. Het proces is over het algemeen ook hetzelfde voor verschillende soorten cryptocurrency.

Hoe werkt het verzenden van Bitcoin op de Blockchain?

In brede zin gaat het verzenden van Bitcoins van de ene wallet naar de andere gepaard met een digitale transactie: een uitwisseling van adressen en vervolgens een overdracht van eigen gegevens die vervolgens worden vastgelegd op de Bitcoin-blockchain.

Als zodanig omvat de basisprincipes van het overzetten van Bitcoin twee crypto-portefeuilles, een Bitcoin-adres en meestal transactiekosten.

In de praktijk is het vaak zo eenvoudig als geld sturen naar iemand die een p2p-platform gebruikt, zoals Venmo of PayPal.

Is het verzenden van Bitcoin gratis?

Het korte antwoord: Nee. Het verzenden van Bitcoins is niet gratis. Aangezien miners of Bitcoin blockchain-deelnemers een transactie moeten verwerken en vastleggen op de blockchain, is er werk aan de winkel – en meestal moeten degenen die de transacties uitvoeren de miners betalen om het werk te doen.

Dit neemt meestal de vorm aan van een netwerkvergoeding, die wordt betaald aan de entiteiten die we uitoefenen en de gegevens op de blockchain valideren.

Hoe Bitcoin-kosten worden bepaald

Crypto-kosten, inclusief die voor het verzenden van Bitcoin, werken volgens een vraag- en aanbodpatroon. Kortom, een blockchain heeft maar zoveel activa – zoals validators en miners – die de gegevens kunnen verwerken en op het netwerk kunnen vastleggen. Dus wanneer veel entiteiten concurreren om die middelen, kan dit ertoe leiden dat de kosten stijgen.

Evenzo, wanneer de vraag laag is, kunnen de kosten ook lager zijn.

Als u wilt dat uw transactie sneller verloopt, kan het betalen van hogere kosten helpen om het te laten gebeuren. Maar het lopende tarief voor Bitcoin-kosten fluctueert met vraag en aanbod op het netwerk. Instelling van BTC-netwerkkosten

Zoals vermeld, kunt u de vergoeding die u betaalt aanpassen in een poging om de snelheid van uw transactie te versnellen. De moeren en bouten om dit te doen, zijn afhankelijk van de specifieke crypto-portemonnee die u gebruikt, maar het gaat meestal om het instellen van een aangepaste netwerkvergoeding bij het instellen van een transactie vanuit uw crypto-portemonnee. Als u een lagere vergoeding wilt betalen, zal uw transactie waarschijnlijk langer duren, maar hoe hoger de vergoeding die u betaalt, hoe sneller uw transactie waarschijnlijk zal worden uitgevoerd.

Nogmaals, het draait allemaal om vraag en aanbod, en validators en miners op de blockchain reageren op prikkels: ook wel geld genoemd.

Hoe Bitcoin in 3 eenvoudige stappen te verzenden

Allereerst, als u er niet in bent geslaagd om een crypto-portemonnee te maken, moet u dit voor alles doen. Maar daarna, met bijna alle crypto-portefeuilles, omvat het proces van het uitvoeren van een bitcoin-overdracht dezelfde algemene stappen, die zorgvuldig moeten worden gevolgd:

1. Voer uw adres in

U moet uw transactie naar de juiste plaats leiden, wat betekent dat u het adres invoert van de portemonnee waarnaar u Bitcoin wilt verzenden. Gebruikers moeten altijd het adres controleren waarnaar ze verzenden. Sommige hardware wallets zullen gebruikers er expliciet aan herinneren om dit te doen. Waar mogelijk kan het gebruik van een QR-codeadres de voorkeursmethode zijn, gewoon om absoluut zeker te zijn.

2. Voer het bedrag in

Voer vervolgens het bedrag of de hoeveelheid Bitcoin in die u wilt verzenden. Bij het invoeren van het aantal Bitcoins dat moet worden verzonden, kunnen sommige portefeuilles gebruikers in staat stellen om in fiat-termen (zoals Amerikaanse dollars) te dicteren. Het is belangrijk om te noteren welke valuta wordt weergegeven om fouten te voorkomen.

Als de portemonnee van een gebruiker meerdere cryptocurrencies ondersteunt, is het ook belangrijk om de juiste munt te selecteren. Het verzenden van Bitcoin (BTC) naar een bitcoin cash-adres (BCH) kan bijvoorbeeld leiden tot een permanent verlies van geld. Het verzenden van een cryptocurrency naar een adres voor een andere cryptocurrency zal ze over het algemeen in de digitale vergetelheid brengen waar ze op geen enkele manier kunnen worden hersteld, vergelijkbaar met het verzenden van geld naar de bankrekening van een vreemdeling, zonder weg.

Voor grotere transacties kan het een goed idee zijn om een kleine hoeveelheid Bitcoin als test te verzenden, om er zeker van te zijn dat het adres correct is.

3. Verzending door verzending

Verzend de transactie door op “verzenden” te drukken. Bij het verzenden vanuit sommige desktop wallets kunnen gebruikers worden gevraagd om de netwerksnelheid te selecteren voordat ze op verzenden klikken, zoals besproken. En nogmaals, transacties met een hogere vergoeding krijgen meestal een hogere prioriteit van Bitcoin-mijnwerkers en zullen hun bestemming in een kortere tijd bereiken.

Wanneer u exchange-hosted wallets en de meeste hardware wallets gebruikt, wordt het bedrag van de netwerkkosten automatisch voor u gekozen.

Hoe kan ik Bitcoins ontvangen?

Het ontvangen van Bitcoin vereist alleen dat een gebruiker een portemonnee en een openbaar adres voor die portemonnee heeft. Om geld te ontvangen, geeft u eenvoudig het openbare adres aan de persoon die u Bitcoins wil sturen.

Er zijn echt twee stappen nodig om Bitcoins te ontvangen:

1. Open uw portemonnee en selecteer “ontvangen” of “nieuw adres genereren”. Uw portemonnee moet een van deze opties bieden, of iets dergelijks.

2. Deel het adres met de Bitcoin-afzender. Het adres kan komen in de vorm van een reeks cijfers en letters of als qr-code. De QR-code kan als afbeelding worden verzonden of rechtstreeks vanaf een smartphone worden gescand.

Er zijn ook diensten waarmee verkopers bitcoin kunnen accepteren als betaling voor goederen en diensten. Meestal zal de service munten onmiddellijk omzetten in lokale valuta en het geld aan de handelaar overhandigen in ruil voor een kleine vergoeding.

Kan ik Bitcoin naar een niet-Bitcoin-adres sturen?

Als u Bitcoin naar een niet-Bitcoin-adres stuurt, zoals een Ethereum-adres of een traditionele bankrekening, zal de transactie waarschijnlijk mislukken en kunt u uw Bitcoin verliezen. Dit komt omdat Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn gebouwd op verschillende blockchain-netwerken die niet compatibel zijn met elkaar.

Wanneer u een cryptocurrency-transactie verzendt, moet deze door het netwerk worden geverifieerd voordat deze kan worden voltooid. Als u Bitcoin naar een niet-Bitcoin-adres stuurt, kan het netwerk het bestemmingsadres niet herkennen en kan het de transactie niet verifiëren. Als gevolg hiervan zal de transactie waarschijnlijk mislukken en zal uw Bitcoin verloren gaan.

Het is belangrijk om het adres van de ontvanger te controleren voordat u een cryptocurrency-transactie verzendt om er zeker van te zijn dat dit het juiste adrestype is en nauwkeurig is. Als u per ongeluk Bitcoin naar het verkeerde adres stuurt, kan het moeilijk of onmogelijk zijn om uw geld terug te krijgen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om fouten te voorkomen.

Bitcoin naar een andere gebruiker sturen

Het overzetten van Bitcoin naar
een andere portemonnee werkt veel als het verzenden van Bitcoin naar een andere gebruiker. Genereer eenvoudig een openbaar sleuteladres voor de ontvangende portemonnee en verzend munten vanuit de verzendende portemonnee.

In feite is het proces min of meer precies hetzelfde, omdat het overzetten of verzenden van cryptocurrencies naar een andere crypto-portemonnee op geen enkele praktische manier anders is. Als zodanig weerspiegelt de manier om dit te doen veel van wat we al hebben behandeld, of u Bitcoin nu overdraagt naar de portemonnee of entiteit van een andere persoon, of tussen twee portefeuilles die u bezit:

U hebt een Bitcoin-adres nodig om te verzenden of transacties uit te voeren. Dit is essentieel, anders is het alsof je een brief in de post gooit zonder een adres op de envelop te schrijven.

Daarna gaat het erom de overdrachtsinterface van uw portemonnee te gebruiken om de hoeveelheid Bitcoin te selecteren die moet worden overgedragen en om de netwerkkosten te bepalen die u bereid bent te betalen. Als u Bitcoin overdraagt tussen twee portefeuilles die u bezit, heeft u mogelijk geen enorme haast om de transactie uit te voeren. (Dit kan een voorbeeld zijn van een moment waarop u akkoord gaat met het betalen van een lage netwerkvergoeding, hoewel de transactie langer kan duren.)

Met dit alles in vierkanten, is het gewoon een kwestie van op “verzenden” drukken om de transactie uit te voeren. Nogmaals, de details van deze stappen zijn volledig afhankelijk van de crypto-portemonnee die u gebruikt om uw Bitcoin te verzenden.

En nog iets om op te letten: de ontvanger (zelfs als jij het bent) hoeft geen netwerkkosten te betalen om inkomende Bitcoin-overschrijvingen te accepteren. Deze vergoedingen worden betaald door de entiteit die de overdracht initieert. Dus als u Bitcoin overdraagt tussen twee portefeuilles die u bezit, wordt u niet voor de gek gehouden door meerdere kosten – u hoeft maar één keer te betalen.

Kun je geld sturen met Bitcoin?

In een Bitcoin-transactie vertegenwoordigt het muntsaldo de monetaire waarde. Dus in zekere zin, ja, je kunt geld verzenden met Bitcoin. Maar het gebruik van een web-, desktop- of hardwareportemonnee om fiat-valuta (zoals Amerikaanse dollars, euro’s of yen) te verzenden, is niet iets dat vaak wordt gedaan, hoewel sommige portefeuilles met meerdere valuta’s deze functie kunnen hebben.

Sommige cryptocurrency-uitwisselingen staan ook fiat-valutahandel toe, dus het kan theoretisch mogelijk zijn om fiat-valuta naar een andere gebruiker op diezelfde uitwisseling te sturen. Het Bitcoin-netwerk alleen kan momenteel echter niet worden gebruikt om iets anders dan Bitcoin te verzenden.

Kan ik Bitcoin naar iemand sturen zonder portemonnee?

Met behulp van traditionele portefeuilles is er geen manier om Bitcoin naar iemand zonder portemonnee te sturen.

Zoals besproken, zou je niet proberen een brief naar iemand te sturen zonder een adres op de envelop te schrijven – de postbode zou niet weten waar hij het naartoe moet brengen. Evenzo kun je Bitcoin niet verzenden naar iemand die geen crypto-portemonnee heeft, omdat ze geen manier zouden hebben om de Bitcoin te ontvangen en je geen manier zou hebben om BTC daadwerkelijk te verzenden zonder een digitaal adres.

Er zijn echter enkele tijdelijke oplossingen.

Er zijn bijvoorbeeld enkele services beschikbaar waarmee mensen Bitcoin naar iemand anders kunnen verzenden met behulp van alternatieve methoden, zoals een e-mailadres. In deze gevallen worden de munten in een nieuwe portemonnee bewaard totdat ze door de ontvanger kunnen worden aangevraagd. Dus technisch gezien zou de ontvanger nog steeds een crypto-portemonnee moeten krijgen om zijn Bitcoin te herstellen, althans op een gegeven moment.

Natuurlijk is het ook mogelijk om Bitcoin te bezitten via een andere round-about manier: via een investeringsvehikel zoals een Bitcoin-based exchange fund (ETF). ETF’s zijn als mandjes met beleggingen en kunnen een mix van aandelen, obligaties en andere activa bevatten. Crypto-ETF’s kunnen en zullen mengsels van crypto-activa of door cryptocurrency gedekte activa bevatten, waardoor beleggers blootstelling aan de markt krijgen.

Dus hoewel het niet precies hetzelfde is, is er een manier om de Bitcoin-markt te bezitten of enige blootstelling aan de Bitcoin-markt te hebben zonder een portemonnee.

De afhaalmaaltijden

Het verzenden van Bitcoins vereist alleen een portemonnee met wat geld en het adres (openbare sleutel) of QR-code van de portemonnee waarnaar u Bitcoin wilt verzenden. De exacte details kunnen variëren, afhankelijk van de portemonnee die is gebruikt om de transactie te verzenden, maar de afzender hoeft zich geen zorgen te maken over het type portemonnee dat de ontvanger gebruikt.

U moet ook rekening houden met zaken als kosten bij het verzenden van Bitcoin, maar houd er rekening mee dat alleen de afzender aan de haak is voor eventuele toepasselijke kosten. Al met al is het verzenden of overdragen van Bitcoin naar een nieuwe portemonnee een vrij eenvoudig proces, zolang u zich maar voorzichtig concentreert op de details!

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 44

Gratis Cryptocurrency Wallet: welke zijn de beste

pexels fauxels 3184292

Het token van de snelweg ontvangen in mijn Remitano Wallet: hier is hoe