in

Kapitaalverhoging: een uitdaging voor jonge mijnbouwbedrijven

Volgens een rapport uit 2021 van Accenture Global (NYSE:ACN) wil 59 procent van de investeerders dat mijnwerkers agressief streven naar decarbonisatie en daarbij marktleiders worden. Het rapport, getiteld „Global Institutional Investor Study of ESG in Mining”, was gebaseerd op reacties van 200 publieke en private institutionele beleggingsondernemingen van over de hele
wereld.

Kapitaal aantrekken: een belangrijke uitdaging voor jonge mijnbouwbedrijven

Hoewel ESG de belangrijkste zorg was die bedrijven in het EY-rapport hebben geïdentificeerd, ging de tweede plaats naar het aantrekken van kapitaal, een uitdaging die vooral jonge mijnbouwbedrijven in Noord-Amerika trof.

De behoefte aan kapitaal is ook verergerd door de snelheid waarmee de energietransitie moet plaatsvinden.

„Kapitaal is gestegen op de ranglijst nu de sector concurreert om investeringen en stimulansen om de exploratie en ontwikkeling van mineralen en metalen die essentieel zijn voor de energietransitie te versnellen”, luidt het EY-rapport.

„We zien een verschuiving van een kortetermijnfocus op rendement naar een langetermijnvisie op waarde, aangemoedigd door de erkenning dat langere beleggingshorizonten noodzakelijk zijn om de netto-nuldoelstellingen tegen 2050 te bereiken.”

Hoewel sommige beleggers een standpunt op langere termijn innemen, hebben de panelleden van de PDAC een toename van de risicobereidheid opgemerkt.

De markt is minder tolerant geworden voor onderbrekingen dan tien jaar geleden, toen er een gunstiger klimaat was voor investeringen en groei, legde Przybylowski uit.

„Investeerders zijn tegenwoordig veel banger of zenuwachtiger voor operationele risico’s, geopolitieke risico’s — elke vorm van onderbreking”, zei hij. „En dus zien we vandaag een veel grotere respons in de aandelenkoers dan toen ik mijn carrière begon.”

Naast de groei van de risicobereidheid is er sinds het einde van de jaren 2010 een verlies aan speculatief kapitaal geweest.

„In de afgelopen vijf jaar hebben we geen grote successen geboekt op het gebied van exploratie — de grote hits zijn de grote premium-overnames die we in het verleden hebben gezien”, aldus Thompson van RBC.

„Dit houdt waarschijnlijk een deel van het kapitaal buiten spel. Je hebt een paar jaar geleden ook kapitaal verloren, dat meest speculatieve kapitaal, in Bitcoin, in cannabis.”

Thompson voegde eraan toe dat er bij de exploratie niet meer dezelfde kapitaalstroom is als vroeger.

Przybylowski merkte op zijn beurt op dat een deel van de kapitaalverhoging zou kunnen worden belemmerd door portefeuillebeheerders die aandelen met een marktkapitalisatie van minder dan 2 miljard dollar vermijden.
„Als ik met generalistische investeerders praat die op zoek zijn naar nieuwe ideeën, is dat voor veel van hen zo’n beetje de limiet, en in de Verenigde Staten worden dat ook beschouwd als small-capfondsen”, zei hij.

„Iedereen weet dat het steeds moeilijker wordt om kapitaal aan te trekken voor kleine mijnbouwaandelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest 24

Hoe te investeren in OpenAI ChatGPT in 2024

cose il contratto di lavoro full time investimentimagazineit

De hoogste prijs van uranium: wat was het?