Menu
in

Kranten, staatsbijdragen komen binnen

Het maxi-amendement Milleproroghe gaat met 162 ja en 126 nee naar de Eerste Kamer. Een van de belangrijkste vernieuwingen in het decreet is de bevestiging van de staatsbijdragen aan <a href=”http://web.archive.org/web/20100328194935/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/giornali/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Post gemarkeerd met kranten”>party kranten en de uitbreiding van het ontslagfonds ook tot journalisten van tijdschriften.
Wat betreft de feestkranten, specificeert de tekst dat “het niet vereist is voor bedrijven en voor kranten of tijdschriften die kranten of organen van politieke partijen of bewegingen die vanaf 31 december 2005 reeds recht op bijdragen hebben opgebouwd”.

Vervolgens wordt de regel ingetrokken die tot nu toe de journalisten van tijdschriften uitsloot van de voordelen van , terwijl de staat zich er met betrekking tot bedrijfscrises toe zal verbinden om vervroegde uittredingspraktijken te ondersteunen voor een totaalbedrag van ongeveer 10 miljoen euro voor 2009. Als uitgevers daarentegen een plan van meer dan 20 miljoen euro presenteren, staat vast dat ze INPGI een financiële bijdrage moeten betalen voor de overlast.

Bovendien is de regel inzake de eigendom van vennootschappen gewijzigd, aangezien is vastgesteld dat aandelen kunnen worden geregistreerd bij naamloze vennootschappen, terwijl deelnemingen in dergelijke vennootschappen kunnen worden gehouden door natuurlijke personen, maar ook door dochterondernemingen van natuurlijke personen.

Leave a Reply