in

LBRY vs. SEC: Is de overwinning een game changer?

LBRY scoorde een overwinning voor cryptocurrencies. Het Web3-platform slaagde erin om een Amerikaanse rechter en de Securities and Exchange Commission (SEC) te laten toegeven dat de verkoop van zijn native LBC-token op beurzen niet de verkoop van een niet-geregistreerd effect vormt.

Met andere woorden, de verkoop van cryptocurrencies op de secundaire markt is niet in strijd met de effectenwetgeving in de Verenigde Staten en de SEC heeft daarom geen jurisdictie over dergelijke verkopen.

Dit is een
grote overwinning, niet alleen voor LBRY, maar voor de cryptocurrency-industrie in het algemeen en voor Ripple, dat op zijn beurt notoir is verwikkeld in een langdurige juridische strijd met de SEC. En terwijl LBRY zijn zaak tegen de effectentoezichthouder in november verloor, dwong zijn laatste beroep tegen deze beslissing de voorzitter om een verduidelijking te geven die uiteindelijk zou kunnen helpen.

Ripple om in zijn eigen geval als overwinnaar uit de strijd te komen.

Natuurlijk is de uitspraak van de rechter in het hoger beroep van LBRY niet zo duidelijk als sommige waarnemers het doen voorkomen. Want hoewel het de secundaire cryptocurrency-markt beschermt tegen de SEC, doet het niets om de uitspraak van november tegen LBRY voor het overtreden van de effectenwetgeving ongedaan te maken door LBC-tokens rechtstreeks aan beleggers aan te bieden.

LBRY Appeal scoort er een voor Crypto

In november verloor LBRY – een op blockchain gebaseerd netwerk voor het delen van bestanden en betalingen – beroemd zijn rechtszaak tegen de SEC, met mogelijk ernstige gevolgen voor de cryptocurrency-markt en Ripple. Met name de Amerikaanse districtsrechter Paul Barbadoro koos de kant van de effectentoezichthouder en oordeelde dat LBRY zijn LBC-token als effecten aanbood. Dit betekent in wezen dat LBRY LBC verkocht alsof het een speculatieve investering was die in waarde zou stijgen naarmate de activiteiten van LBRY groeiden.

Concluderend verklaarde Barbadoro: “geen redelijke feitelijke rechter zou het argument van de SEC kunnen verwerpen dat LBRY LBC als onderpand heeft aangeboden, en LBRY heeft geen aantoonbare verdediging die geen billijke kennisgeving had.” Als gevolg hiervan bevestigde het de motie van de SEC voor een kort geding.

LBRY CEO Jeremy Kauffman zei destijds dat de uitspraak “de hele Amerikaanse cryptocurrency-industrie bedreigt”, voor zover het een precedent schept dat “bijna elke cryptocurrency” als beveiliging zou classificeren. En direct na de beslissing daalde de XRP-prijs van ongeveer $ 0,49 naar $ 0,33, in een kwestie van dagen.

Sommige van de negatieve implicaties werden echter mogelijk weggenomen door de hoorzitting van LBRY in Beroep in New Hampshire. Sprekend op maandag 30 januari, verduidelijkte de rechter dat het summiere vonnis dat in november werd uitgesproken niet van toepassing is op secundaire verkopen van LBC, zoals werd gedaan op crypto-uitwisselingen en andere handelsplatforms.

Niet alleen dat, maar de SEC werd uiteindelijk gedwongen om in te stemmen met de uitspraak van de rechter hier, waarbij zijn advocaten in de indieningen erkenden dat de secundaire verkopen van LBC niet meetellen als de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Nogmaals, dit is geweldig nieuws voor LBRY, voor Ripple en voor cryptocurrencies, omdat het een juridisch precedent schept dat het verhandelen van cryptocurrencies op beurzen de effectenwetgeving niet schendt. Dit geldt ook voor cryptocurrencies die aanvankelijk door hun makers als effecten werden aangeboden, wat betekent dat beurzen niet aansprakelijk zijn voor schendingen door tokenuitgevers.

Dit is belangrijk omdat, zoals waarnemers zich zullen herinneren, veel uitwisselingen op de SEC reageerden door een zaak tegen Ripple te openen door XRP te verwijderen. De rechter oordeelde echter effectief dat beurzen niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de notering van cryptocurrency die mogelijk door de uitgever als een niet-geregistreerd effect is aangeboden.

Goed en slecht voor Ripple Case met SEC

Natuurlijk is het belangrijk om op dit punt op te merken dat deze nieuwe uitspraak mogelijk geen directe invloed heeft op de langdurige zaak van Ripple met de SEC. Ja, velen binnen de gemeenschap hebben nu geconcludeerd dat het beroep van LBRY betekent dat Ripple zal winnen, maar het verandert waarschijnlijk niets in termen van wat de SEC daadwerkelijk betoogt in zijn zaak tegen Ripple.

In het bijzonder vernietigt het beroep niet het besluit van november dat LBRY zelf LBC-tokens aanbood als niet-geregistreerde effecten. En in het verlengde daarvan zou rechter Analisa Torres – die de Ripple-SEC-zaak zal beslissen – nog steeds kunnen oordelen dat Ripple zelf XRP als een investering (d.w.z. als een effect) heeft verkocht, terwijl hij het ermee eens is dat de verkoop van XRP op de secundaire markt niet in strijd is met de effectenwetgeving.

Als zodanig zou Ripple de zaak nog steeds gemakkelijk kunnen verliezen. Dat gezegd hebbende, de ontwikkeling van deze week verhoogt de mogelijkheid dat Ripple zijn strijd zou kunnen verliezen en een klap op de pols zou kunnen krijgen (bijvoorbeeld een boete), maar dat XRP nog steeds legaal via uitwisselingen aan inwoners van de VS zou kunnen worden verkocht. Dit zou Ripple in staat stellen om zijn activiteiten voort te zetten en mogelijk grote beurzen – bijvoorbeeld Coinbase – aan te moedigen om XRP door te verkopen.

Dus we zouden zelfs kunnen zien dat XRP in prijs blijft stijgen, zelfs in een scenario waarin rechter Torres het verzoek van de SEC om een kort geding toewijst.

Sluiting van de zaak

Dat gezegd hebbende, suggereren veel recente ontwikkelingen dat Ripple een goede kans heeft om de zaak te winnen.

Ripple CEO Brad Garlinghouse vertelde CNBC bijvoorbeeld een paar weken geleden dat hij verwacht dat de zaak tegen het einde van de eerste helft van 2023, of uiterlijk tegen het einde van het jaar, zal zijn afgerond.

“Ik voel me erg goed over waar we staan met betrekking tot de wet en de feiten,” zei hij, waarbij hij het vertrouwen van Ripple benadrukte. Dergelijk vertrouwen is niet eens onverdiend, waarbij velen in de cryptocurrency-gemeenschap geloven dat Ripple een sterke zaak heeft gepresenteerd. Integendeel, velen beweren dat de SEC een zwakke heeft opgezet, waarbij de toezichthouder zogenaamd niet in staat is om vast te stellen hoe Ripple een “joint venture” heeft ontwikkeld – zoals beschreven in de test van Howey – die de waarde van XRP zou verhogen.

Daarnaast slaagde Ripple erin om 14 amicus-briefs ingediend te krijgen bij de rechtbank, waaronder een van Coinbase. De SEC slaagde er daarentegen in om er slechts één in te dienen, wat het vermoeden versterkt dat zijn zaak niet zo sterk is.

Niet alleen dat, maar Ripple heeft ook een reeks kleine overwinningen behaald op weg naar de aanstaande afronding van de zaak. Dit omvat de rechtbank die zijn recht handhaaft om een verdediging in te dienen met een eerlijke kennisgeving, evenals toegang tot belangrijke documenten en e-mails met betrekking tot de toespraak van Hinman in 2018, waarin de toenmalige SEC-voorzitter verklaarde dat noch bitcoin noch Ethereum effecten waren.

Hoewel geen van deze uitspraken een gunstige uitkomst kan garanderen, suggereren ze op zijn minst dat Ripple een betere kans heeft dan LBRY en de precedenten van rechtszaken. En als het lukt, lijdt het geen twijfel dat XRP het daardoor heel goed zal doen, waarbij de munt mogelijk op schema ligt om zijn recordhoogte van $ 3,40 in 2018 te overtreffen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels andrea piacquadio 3768894 1

Top 10 ondergewaardeerde Twitter-accounts in cryptocurrency

pexels oleksandr pidvalnyi 12944672

Top 10 Cryptocurrency-apps van 2023