in

Ledger Live: wat het is en hoe passief inkomen te verdienen

Staking is de afgelopen jaren een van de meest populaire aspecten van de cryptocurrency-markt geworden, omdat het proces gebruikers in staat stelt om gemakkelijk rendement te behalen op hun holdings met weinig tot geen risico.

Terwijl bitcoin draait op een mijnbouwproces dat bekend staat als proof-of-work (PoW), zijn er verschillende andere cryptocurrencies die verschillende manieren hebben geïmplementeerd om consensus te bereiken op hun respectieve netwerken.

Proof-of-stake (PoS) is zo’n voorbeeld van hun alternatieve consensussystemen, en de mogelijkheid om rendement te behalen door simpelweg munten in een bepaalde portemonnee te houden, is aantrekkelijk gebleken voor diegenen die het crypto-ecosysteem voor het eerst verkennen.

Om veiligheidsredenen zijn hardware wallets ontwikkeld door Ledger een belangrijk element van het stakingsproces geworden. Hoewel crypto-hardware wallets al relatief lang bestaan, is de mogelijkheid om ze te gebruiken tijdens het uitzetten enigszins nieuw.

Laten we eens nader bekijken hoe de Ledger-portemonnee kan worden gebruikt om veilig en beveiligd betrokken te raken bij het uitzetten.

Wat is bewijs van weddenschap?

Voordat u probeert uw eerste cryptocurrency te targeten met een Ledger-portemonnee, is het belangrijk om een beter begrip te hebben van wat er op de achtergrond gebeurt met dit proces. Het is meestal het beste om PoS te proberen te begrijpen door een vergelijking met PoW.

Zoals veel crypto-enthousiastelingen weten, werkt het PoW-mijnproces door een groot aantal verschillende computers te laten strijden om het recht om het volgende blok transacties te minen dat op het netwerk moet worden bevestigd. De winnende mijnwerker wordt beloond voor de verbruikte rekenkracht via een blokbeloning die kan bestaan uit nieuw uitgegeven munten, transactiekosten of beide. Een miner die meer rekenkracht heeft, heeft een betere kans om het volgende blok te vinden, omdat hij een groter deel van de totale hoeveelheid rekenkracht op het netwerk heeft gericht.

De beste manier om PoS te begrijpen is om de rekenkracht die in PoW wordt gebruikt te vervangen door munten. Dit betekent dat iemand die een groter deel van de totale muntvoorraad heeft, een betere kans heeft om het volgende blok transacties te vinden en te worden beloond voor het vergrendelen van zijn munten in het stakingsproces. Opgemerkt moet worden dat er een aantal potentiële beveiligings- en centralisatieproblemen zijn die tot op de dag van vandaag aanhouden als het gaat om het PoS-proces, omdat het al lange tijd niet op grote schaal is getest. PoS zal waarschijnlijk beter worden begrepen zodra Ethereum overschakelt van PoW naar PoS; Het is echter algemeen aanvaard dat er enkele trends in de richting van centralisatie betrokken zijn bij het proces die mogelijk niet worden opgelost.

Hoe te wedden met een Ledger hardware wallet

Er zijn twee verschillende opties als het gaat om wedden met een Ledger hardware wallet. Gebruikers kunnen de first-party Ledger Live-portemonnee gebruiken of kiezen voor een portemonnee van derden die ondersteuning voor de hardwareapparaten van Ledger mogelijk heeft gemaakt. Als u nog geen portemonnee gebruikt die hardware wallets ondersteunt, is Ledger Live de beste optie voor u.

Om aan de slag te gaan met het inzetten via Ledger Live en uw bijbehorende hardware wallet (u moet Ledger wallets rechtstreeks bij Ledger kopen), is het eerste dat u moet doen de applicatie installeren voor de specifieke munt of munten die u wilt inzetten vanaf het hardwareapparaat. Om aan de slag te gaan, moet u de Ledger Live-app op uw computer downloaden en een account maken.

U kunt vervolgens klikken op het gedeelte Ledger Live Wallet Manager met het apparaat verbonden en de apps selecteren die u op het apparaat wilt installeren voor inzetdoeleinden. Zodra u een account op Ledger Live en de relevante app hebt geïnstalleerd, kunt u de cryptocurrency die u wilt inzetten via uw hardware wallet overzetten naar de Ledger Live wallet.

Opgemerkt moet worden dat u ook gepoolde stakings-apps kunt downloaden via de app store van Ledger. Als u bijvoorbeeld ETH wilt wedden, bent u misschien geïnteresseerd in het gebruik van de Lido-app voor gedecentraliseerde en gepoolde staking. Het specifieke proces voor het uitzetten varieert afhankelijk van de munt en de specifieke app die wordt gebruikt voor het stakingsproces; Het algemene proces is echter dat u een scherm te zien krijgt waarmee u het bedrag van uw crypto-holdings kunt kiezen dat u wilt inzetten en uw beloningen om dit te doen voordat u een transactie verzendt die de staking initialiseert.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat u zich ook kunt richten op ether en andere cryptocurrencies via portefeuilles van derden, wat in sommige situaties de enige mogelijke optie zal zijn. Degenen die Solana willen wedden, moeten bijvoorbeeld proberen de Phantom-portemonnee te downloaden en deze vervolgens te beschermen met een Ledger-apparaat.

Welke cryptocurrencies kunnen worden ingezet met Ledger Wallet?

Hoewel er tegenwoordig honderden verschillende cryptocurrencies op PoS werken, is het belangrijk op te merken dat de Ledger Live-portemonnee alleen native ondersteuning heeft voor vijf verschillende crypto-activa. Deze vijf munten zijn:

  • Tezos
  • Tron
  • kosmos
  • Algorand
  • Polkadot

Dat gezegd hebbende, er zijn manieren om andere cryptocurrencies te targeten via een Ledger-hardware wallet. In sommige gevallen hoeft u alleen maar een specifieke app naar uw Ledger Live-portemonnee te downloaden om ondersteuning voor het uitzetten mogelijk te maken. U kunt bijvoorbeeld de Lido-app downloaden om het inzetten op de Ethereum-bakenketen vandaag mogelijk te maken. Bovendien vereisen sommige munten, zoals Solana, het gebruik van een portemonnee van derden om te wedden met een Ledger-hardwareapparaat.

Andere manieren om rendement te behalen op uw cryptocurrency met Ledger Wallet

Een laatste ding om te onthouden als het gaat om staking is dat dit consensusmechanisme niet de enige manier is om een rendement op uw crypto-holdings te verdienen.

Met de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiën (DeFi) zijn er verschillende manieren waarop u passief inkomen kunt verdienen op uw crypto-holdings. U kunt ook rechtstreeks vanuit de Ledger Live-app rendement behalen op uw stablecoin-holdings.

Met DeFi-apps zoals Aave en Compound kunt u uw crypto-holdings uitlenen aan andere gebruikers die toegang nodig hebben tot cryptoliquiditeit. Een ander voorbeeld van hoe u uw munten aan het werk kunt zetten in DeFi is via een proces dat bekend staat als landbouw, waarbij u nieuw gemaakte tokens kunt verdienen via een PoS-achtig proces. Cash mining is een andere populaire optie voor het verdienen van passief inkomen in cryptocurrency; Het is echter belangrijk om alle risico’s van dit soort alternatieve beleggingsmogelijkheden te begrijpen voordat u begint.

Beste grootboek voor uitzetten: Ledger Nano X

Op dit moment is de beste hardware wallet voor het inzetten de Ledger Nano X. De Nano X is de duurste Ledger-portemonnee, maar de kans is groot dat u meer cryptocurrencies wilt proberen in te zetten.

De goedkopere Nano S heeft slechts ruimte voor ongeveer drie verschillende cryptocurrency-apps, wat de stakingsfunctionaliteit ernstig beperkt. Je kunt nog steeds wegkomen met het gebruik van een Nano S, maar het betekent dat je veel tijd zult besteden aan het installeren en verwijderen van apps.

Als je serieus bent over picketing, is de Ledger Nano X waarschijnlijk de beste optie op de lange termijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels bilakis 12444594

DeFi’s directe leningen: wat ze zijn en hoe ze te krijgen

pexels alesia kozik 6781008

Staking Validator: hoe de beste te kiezen