in

Leeft Gerald Cotten nog?

Gerald Cotten was het gesprek van de cryptocurrency-wereld in Canada na de introductie van QuadrigaCX, een plek waar beleggers cryptocurrency konden kopen en verkopen. De jonge ondernemer leek op het hoogtepunt van zijn succes te zijn, reisde de wereld rond met zijn vrouw Jennifer en leidde een jetset-levensstijl.

Zijn plotselinge dood in december 2018 en de omstandigheden omringden echter tot intense speculaties; sommigen geloofden dat Gerald zijn eigen dood had geveinsd.

Netflix’s “Trust No One: The Hunt for the Crypto King” geeft een overzicht van wat er met Gerry is gebeurd en het geld dat de klanten van Quadriga in het platform hadden geïnvesteerd. Zo, als je meer wilt weten over gerry’s dood en waarom mensen denken dat hij hem misschien heeft vervalst, hebben we je gedekt.

Wat is er met Gerald Cotten gebeurd?

Gerry was in december 2018 op huwelijksreis in India met Jennifer. Op dat moment probeerde het echtpaar een weeshuis te openen in dat land. Lived in een hotel in Jaipur, India, toen Gerry een paar dagen na hun vakantie met een intense buikpijn naar beneden kwam. Op 8 december 2018 werd de 30-jarige ’s avonds met spoed naar een lokaal ziekenhuis gebracht.

Gerry bracht vervolgens de nacht door in een privé-ziekenhuiskamer nadat hij de diagnose acute gastro-enteritis had gekregen. Maar zijn toestand verslechterde de volgende middag, met bloedonderzoek dat wees op septische shock. Gerry had al lange tijd te maken met de ziekte van Crohn, een aandoening die ontstekingen van het spijsverteringsstelsel veroorzaakte. Toward 14.45 uur op 9 december kreeg Gerry een hartstilstand; werd twee keer nieuw leven ingeblazen en op een ventilator gezet.

Een derde hartstilstand leidde echter rond 19.26 uur tot zijn dood. De doodsoorzaak is genoteerd als complicaties van de ziekte van Crohn.

Gerald Cotten echt in leven?

Na de dood van Gerry werd er geen autopsie uitgevoerd en werd het lichaam teruggestuurd naar het hotel. Er was enige verwarring over het balsemingsproces omdat de embalmer het lichaam aanvankelijk niet accepteerde. Na alle verzoeken kwamen van hotelmedewerkers. Daarom werd gerry’s lichaam naar een lokale medische universiteit gestuurd, waar het balsemingscertificaat werd uitgegeven. Jennifer keerde kort daarna terug naar Nova Scotia, Canada.

De dood van Gerry is echter al meer dan een maand niet meer verklaard en in die tijd was het business as usual voor QuadrigaCX. Een keer dat het in het publieke domein was, konden klanten die probeerden hun geld van het platform op te nemen dit niet doen. Met het verstrijken van de tijd bleef het geld uit, waarbij Jennifer verklaarde dat ze geen toegang had tot cold wallets die de cryptocurrency extern opsloegen. Als gevolg daarvan begonnen schuldeisers die veel geld hadden geïnvesteerd te onderzoeken wat er voor gerry’s dood was gebeurd.

Ze geloofden dat de omstandigheden verdacht genoeg waren om te denken dat hij zijn eigen dood kon faken in een sinister plan om al het geld te houden. Hoewel ongeveer $ 25 miljoen van de activa van QuadrigaCX eerder werd bevroren, werd het geld een paar dagen voor zijn dood teruggegeven aan het bedrijf. In aanvulling had Gerry nog geen twee weken voor zijn dood zijn testament ondertekend en al zijn bezittingen aan Jennifer ondertekend.

Naast hun problemen was Gerry’s eerdere geschiedenis van fraude, en de mede-oprichter van het bedrijf had ook een geschiedenis van frauduleus gedrag. Terug naar India verklaarde de gastro-enteroloog dat hij zonder de autopsie niet zeker kon zijn van de diagnose. Medische experts hebben ook opgemerkt dat het sterftecijfer van de ziekte van Crohn relatief laag is, maar hebben gespeculeerd dat Gerry mogelijk een geperforeerde darm had. Zoals voor de overlijdensakte werd Gerry’s naam verkeerd geschreven, wat theorieën voedde over de authenticiteit ervan en hoe gemakkelijk het was om valse documenten in India te kopen.

Sommige gedachte dat Gerry vlieglessen nam, was een manier om zich voor te bereiden op het leven op de vlucht. Er is ook gesproken over een “Haïtiaans zombiestof” dat zogenaamd zou kunnen worden gebruikt om de dood te faken. Een combinatie van deze verdachte omstandigheden en theorieën leidde tot eisen dat Gerry’s lichaam zou worden opgegraven om zijn dood te bevestigen. Een journalist zei: “Sommige mensen denken dat Gerald nog leeft, ergens – hij is op het strand, nippend aan een Mai Tai; profiteert van alle miljoenen die van beleggers zijn gestolen. En het lichaam opgraven zou een enorme stap zijn. Het zou voor sommige mensen een vorm van sluiting zijn”.

Hoe dan ook, aan dit verzoek is tot nu toe niet voldaan. Er is echter geen bewijs dat Gerry nog leeft. Hoewel de omstandigheden zich lenen voor achterdocht, had Gerry al een tijdje de ziekte van Crohn en was de dood slechts plotseling en ongelukkig. Uiteindelijk werd Gerry beschuldigd van het uitvoeren van een Ponzi-schema en het gebruik van het geld van klanten om risicovolle transacties uit te voeren op andere cryptocurrency-uitwisselingen. De 30-jarige maakte nepaccounts aan op zijn platform en gebruikte deze om valse Bitcoins in te wisselen voor echt geld en digitale valuta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest 00028

Hoeveel geld heeft Gerald Cotten gestolen van QuadrigaCX-gebruikers

investimenti 86

Waar is de vrouw van Gerald Cotten, Jen Robertson, nu?