in

Libra: wat het is en hoe de potentiële cryptocurrency van Facebook werkt

Libra, een ambitieuze cryptocurrency van bedrijven als Facebook, Shopify en Uber, wil doen om te verzilveren wat het internet per post heeft gedaan. De uitvinding van blockchain heeft wereldwijde, directe en goedkope betaling mogelijk gemaakt en het doel van Libra is om het toegankelijk te maken.

Wat is Weegschaal?

Er zijn twee belangrijke functies die Libra naar de tafel probeert te brengen, zowel voor de cryptocurrency-markt als voor de wereld in het algemeen:

Financieel netwerk

Om te dienen als een wereldwijd betalingssysteem en zijn doel van “niet-bancair bankieren” te bereiken, opereert Libra Protocol als een volledig financieel netwerk. Momenteel omvat dit netwerk alleen de Libra-munt die erop wordt verhandeld, maar het is ontworpen om meer te hebben: munten, valuta’s, bewaarders en kanalen – in feite het repliceren van de huidige financiële infrastructuur.

Om veilig en betrouwbaar te werken voor miljarden gebruikers, heeft Libra ervoor gekozen om een geautoriseerde blockchain te zijn, wat betekent dat validators de toestemming van de Libra Association moeten hebben (en er dus lid van moeten zijn) om een node-operator te zijn. Momenteel omvat dit technologie-, financiële en NGO-bedrijven zoals: Coinbase, Xapo Holdings, Facebook, Spotify, Shopify, Uber, Andreesen Horowitz, Creative Destruction Labs en Women’s World Banking.

Libra-protocol

Libra is een digitale valuta, zeer vergelijkbaar met Bitcoin of Ethereum, maar het bestaat op zijn eigen blockchain-protocol. De blockchain werkt op dezelfde manier als Bitcoin of Ethereum, waarbij node-operators allemaal dezelfde “staat” behouden als de blockchain en consensus bereiken over het goedkeuren van transacties van gebruikers op een vooraf bepaalde manier, waardoor hun status wordt bijgewerkt. Het Libra-protocol gebruikt, net als Ethereum, zijn eigen codeertaal genaamd “move”.

Dit is wat het mogelijk maakt om een heel financieel netwerk te zijn. Net zoals de soliditeit op Ethereum gebruikers in staat stelt om eenvoudig slimme contracten te maken. “Move” stelt gebruikers in staat om hun eigen “activa” te maken, in feite munten / valuta’s en contracten. Dit creëert de mogelijkheid voor een klein dorp in Afrika om zijn eigen lokale valuta te creëren, of zelfs voor een bepaalde verkoper om een valuta te creëren. Bovendien geeft dit naadloze toegang tot valuta, krediet en alle andere activa op Libra.

Wat is het nut van Weegschaal?

Bijna twee miljard mensen in de wereld blijven zonder bankrekening, maar een miljard van deze mensen hebben een mobiele telefoon en een half miljard hebben toegang tot internet.

Libra is bedoeld voor deze miljarden mensen die lijden aan een gebrek aan toegang tot financiële middelen, een laag inkomen en vaak hoge vergoedingen (7%+) moeten betalen om geld te sturen. Libra wil het verzenden van geld net zo eenvoudig maken als het verzenden van een sms, en dus als de microbetalingen, het betalen van lage lonen, het verzenden van geld naar familie in het buitenland of het betalen voor producten, zal het Libra-protocol het toestaan voor de niet-bancaire bevolking. Het Libra-protocol is open source en wordt beheerd door de Libra Association, bestaande uit node-operators, en zou daarom een betrouwbaardere, veiligere en integralere financiële infrastructuur moeten zijn dan het banksysteem.

Heeft Facebook Libra uitgevonden?

Een betere manier om erover na te denken is het Facebook Libra Association-formaat en is een van de oprichters, samen met de hierboven genoemde. Het protocol is ontwikkeld door een open source groep ontwikkelaars, voornamelijk die binnen de vereniging en Facebook, via haar dochteronderneming Calibra.

Niets over Libra zou mogelijk zijn zonder de tientallen innovaties die het afgelopen decennium in de blockchain-industrie hebben plaatsgevonden. Libra is van plan een betalingsnetwerk te lanceren voor miljarden mensen. Dit zou niet mogelijk zijn tenzij er een technologie is om dit te bereiken, en dankzij de ontwikkeling van de open source-gemeenschap van verschillende blockchain-netwerken is het zeker mogelijk om dit vandaag te doen.

Wat vinden liefhebbers van cryptocurrency van Libra?

Het algemene sentiment van Libra in de crypto-ruimte is niet positief. Liefhebbers van cryptocurrency zijn inherent op hun hoede of twee fundamentele dingen in de samenleving: overheden en de samenleving. Beide vormen de ruggengraat van Weegschaal.

De nauwe betrokkenheid van Facebook bij de lancering plaatste Libra onmiddellijk in een rood vak dat snel werd weggegooid door het grootste deel van de cryptocurrency-gemeenschap voor het schenden van enkele kernprincipes van cryptografie, zoals privacy, vrijheid en gebrek aan tussenpersonen.

In principe ondersteunen veel liefhebbers van cryptocurrency wat Libra probeert te doen en wilden bitcoin, of elke andere cryptocurrency waar ze maximalistisch over zijn, om dit doel te dienen als een bank-capabele wereldwijde digitale valuta voor mensen zonder bankrekening. Niet zonder hun opofferingen hebben veel liefhebbers van cryptocurrency Libra koudweg verwelkomd als een goede zaak, als een potentiële onboarding van miljarden rijkdom in de crypto-sfeer.

Waar kan ik Libra kopen?

Libra is nog niet volledig gelanceerd en is nog in bèta (open source op github). Daarom is de Libra Association niet begonnen met het verkopen van Libra aan het publiek, maar wanneer dit het geval is, kunt u het rechtstreeks bij de Association kopen, vermoedelijk via een knop op Facebook, en zij zullen uw geld in reserve houden om de Libra die u ontvangt te ondersteunen.

Zal Libra worden ondersteund door de Amerikaanse dollar?

Ja, maar niet alleen de USD. Libra is ontworpen om een stabiele waarde te behouden, zodat gebruikers in staat zijn om koopkracht te behouden, dat wil zeggen dat ze weten dat de waarde van Libra vandaag morgen en in de toekomst hetzelfde zal zijn. Dit wordt gegarandeerd door de Libra Foundation die reserves aanhoudt om elke Weegschaal te ondersteunen.

Kortom, wanneer iemand Libra koopt voor fiat, zal de Libra Foundation dat fiat in reserve plaatsen en het vasthouden in de vorm van valuta’s met een hoge kredietwaardigheid en overheidsschuld (obligaties). Emittenten met een hoge kredietwaardigheid zijn onder meer de Europese Centrale Bank, de Amerikaanse Federal Reserve en anderen. De gecombineerde waarde van deze reserves is de waarde van Libra, dus zie het als een soft peg, waar het is gekoppeld aan de combinatie van deze holdings. Na verloop van tijd zullen deze reserves rente verdienen, die de Libra Foundation zal herinvesteren in onderzoek en ontwikkeling.

Is Libra een goede investering?

Als u een klein bedrijf bent in een landelijk gebied of derdewereldland, of regelmatig te maken krijgt met onzekerheid over financiële diensten of hoge kosten, dan zou Libra een goede investering zijn. Zie het als een investering in uw vermogen om geld te gebruiken, niet noodzakelijkerwijs en de investering om meer geld te verdienen.

Hoe zal Libra Bitcoin beïnvloeden?

Is Weegschaal dood?

Toen Libra voor het eerst werd gelanceerd, kreeg het een indrukwekkende reactie van toezichthouders en leden van de gemeenschap. De belangrijkste onderwerpen waren voornamelijk privacyproblemen met betrekking tot de oprichting van Facebook, een groot probleem in die tijd toen Mark Zuckerberg over datzelfde onderwerp voor de Senaat verscheen.

Bedrijven in de ruimte, met name R3, maakten Zuckerberg en de Libra Association belachelijk als onverantwoordelijk en naïef in hun voortijdige lancering, onder verwijzing naar een gebrek aan voorbereiding op de regelgeving en Facebook die niet volledig begrijpt hoe financiële systemen werken. De oorspronkelijke plannen zouden in de eerste helft van 2020 worden gelanceerd, maar vanwege zorgen over de regelgeving, met name privacyrisico’s, Libra die de dollar vervangt en criminele activiteiten, kan dit voor onbepaalde tijd worden uitgesteld.

Conclusie

Kortom, Libra kan nooit ergens heen gaan, het kan uit elkaar vallen of vast komen te zitten door een aantal regelgevende hindernissen, die van land tot land zullen verschillen.

Wat Libra heeft bereikt, en zal blijven bereiken, is legitimiteit voor de revolutionaire waarde die digitale valuta en blockchain kunnen geven aan opkomende landen en de wereld. Ze dwongen een wereldwijde discussie af over de implicaties van de volgende generatie financiële infrastructuur en initieerden het onderzoek en de implementatie van regelgeving die de financiële toekomst van morgen mogelijk maakt.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels liza summer 6347702

Cryptocurrency-staking: een complete gids

pexels tima miroshnichenko 7567482

Hoe blockchain het bedrijfsleven voor altijd verandert