in

Model met dubbele bodem: wat het is en hoe het werkt

De Double Bottom wordt ook wel een prijsomkeringsmodel genoemd. Dit prijsmodel is meestal heel herkenbaar maar zeer winstgevend voor de handelaar. Daarom is het trending in technische analyse. Dit artikel leert de basisprincipes van dubbele fondsen, wanneer handelaren ze gebruiken en hoe ze toe te passen in cryptocurrency-handel.

Wat is een model met dubbele bodem?

Een dubbele bodem wordt gevormd nadat twee opeenvolgende fondsen gelijk zijn en een piek ertussen. Dit is een perfecte sjabloon die door professionele handelaren in technische analyse wordt gebruikt.

Dit patroon verschijnt meestal nadat een downtrend op het punt staat te eindigen om een uptrend om te keren. Wanneer er sprake is van een eerdere neerwaartse trend, wordt een dubbele bodem gevormd, wat wijst op een dreigende uptrend.

Als het tweede fonds hoger is dan het eerste, is een sterkere stijging waarschijnlijk.

Hoe herken je een model met dubbele bodem?

Om een dubbele bodem op een grafiek te herkennen, moet u enkele kenmerken identificeren:

 1. De twee fondsen moeten genivelleerd of iets hoger/lager zijn dan elkaar. Wanneer 2 fondsen zijn aangesloten, komt er een horizontale of licht hellende steunlijn.
 2. De piek tussen de twee fondsen is de kleine piek.

  De horizontale lijn die door deze piek loopt, vormt een weerstandslijn die de halslijn wordt genoemd.

 3. Nadat de prijs 2 lows heeft bereikt en boven de steunlijn uitkomt, waardoor een crossover punt ontstaat, wordt dat crossover punt Breakout genoemd.
 4. Na het maken van een uitbraak daalt de koers meestal iets om de weerstand op de steunlijn opnieuw te testen. Als de koers de weerstand test en weer stijgt, wordt het omkeerpatroon sterker bevestigd.

Het model met dubbele bodem in de 1D-grafiek van ETH, prijs opnieuw getest op 3 augustus 2021

Hoe te handelen met de dubbele bodem grafiek sjabloon in de handelsmunt?

Gebruik de dubbele onderste grafiek om een signaal te identificeren om munten te kopen

Wanneer grafische sjablonen worden gebruikt om munten te verhandelen, hoe langer de tijdsperiode, hoe groter de nauwkeurigheid. Om een koopsignaal te identificeren, moet u voldoende van de volgende factoren bepalen om het model te bevestigen:

 1. Voordat u een dubbelbodemgrafiekpatroon identificeert, moet u een sterke eerdere neerwaartse trend bevestigen.
 2. In het bijzonder moet dit grafische schema 2 minima gelijk of bijna gelijk hebben. Vooral als er een verschil is, is het volgende fonds hoger dan het vorige, dat een hogere bevestiging zal hebben.
 3. Het model is pas echt voltooid als de prijs het uitbraakpunt heeft overschreden, en als er een nieuwe test is, hoe sterker de omkering zal zijn.
 4. Als de koers er niet in slaagt om door het uitbraakpunt te breken en het patroon te doorbreken, wordt de koersstijging niet bevestigd.

Open een account om munten te kopen via de volgende link:

Nadat de grafiek aan de criteria heeft voldaan, plaatst u een bestelling om munten als volgt te kopen:

 1. Koop een kleine bestelling munten nadat de prijs de uitbraak heeft voltooid.
 2. De 2e bestelling die u koopt nadat de prijs de nieuwe test heeft voltooid. Dit is meestal het meest populaire en veilige aankooppunt.

Hoe stel je de stop loss in, neem je winst?

 • Plaats stop loss onder het dichtstbijzijnde fonds
 • Maak winst van de afstand tot het uitbraakpunt naar beneden.

Conclusion

Over is als het verhandelen van munten met behulp van het dubbelbodemmodel in technische analyse. Dit model wordt vrij effectief toegepast in de cryptocurrency-markt, met name met 1D- en 4H-tijden.

Elke handelsmethode heeft echter een waarschijnlijkheid en vereist in de praktijk veel oefening. In het bijzonder moet u andere bevestigende factoren opnemen bij het nemen van handelsbeslissingen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
investimenti 86

Minimale storting op Capital.com

invest 00022

Stop Loss instellen op Binance