in

Moet ik mijn cryptocurrency beschermen met behulp van de “Horcrux” -methode?

Centrale datacenters zoals Google, Amazon of Facebook creëren een single point of failure dat gemakkelijk te identificeren en aan te vallen is. Het decentraliseren van het proces door middel van blockchain-technologie verdeelt risico’s over iedereen met een kopie van het grootboek.

Dit dwingt een aanval om meer dan de helft van het netwerk te verifiëren in wat bekend staat als een 51% -aanval. Hoe groter een blockchain wordt, en hoe meer gedecentraliseerd het wordt, hoe moeilijker het is om een aanval als deze te krijgen.

De afweging om de vereiste van makelaarsdiensten van derden te elimineren, is echter dat de bescherming van cryptocurrencies de exclusieve verantwoordelijkheid van de houder wordt. Dit creëert een inherent risico dat de meeste mensen nog nooit hebben gelopen.

Gebruikers worden in wezen hun eigen bank of geven de bewaring van hun cryptocurrencies op bij het gebruik van bepaalde derden zoals beurzen.

Waar u uw cryptocurrencies kunt opslaan

Zodra gebruikers bekend zijn met de basisprincipes van cryptocurrency en blockchain-technologie, kunnen ze beginnen met het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies. Beslissen waar u uw cryptocurrency wilt opslaan, is een van de belangrijkste stappen om het potentieel ervan volledig te begrijpen.

Er zijn veel verschillende manieren om cryptocurrencies op te slaan, en elk brengt zijn eigen sterke en zwakke punten met zich mee. Hieronder geven we een lijst van de vele verschillende manieren waarop u uw crypto-activa kunt opslaan.

Uitwisselingen

De meeste van de grotere beurzen die vandaag actief zijn, bieden hun gebruikers custody wallet-adressen. Als gevolg hiervan zijn ze een gemakkelijke toegangshelling voor nieuwe gebruikers in de ruimte en bieden ze vaak extra services en voordelen om uw cryptocurrencies bij hen op te slaan.

Deze kunnen opties omvatten voor staking, opbrengstlandbouw, verwijzingsprogramma’s en crypto-creditcards.

Er zijn niet-bewaarnemingsbeurzen, maar het opslaan van uw cryptocurrencies op beurzen vereist voor het grootste deel het opgeven van de bewaring van uw privésleutels. Dit kan een beveiligingsrisico zijn vanwege uitwisselingen die geweldige doelwitten zijn voor hackers of oprichters van kwaadaardige uitwisselingen die het geld van gebruikers leegzuigen.

Als u denkt dat u uw crypto niet kunt vertrouwen, is een exchange wallet misschien iets voor u.

Hot wallets

Hot wallets verwijzen naar private custody wallets die zijn verbonden met internet. Ze bieden extra beveiliging op uitwisselingen omdat ze gebruikers in staat stellen de controle over hun privésleutels te behouden. Bovendien zijn ze een eenvoudige manier om gebruikers kennis te laten maken met de voordelen van zelfbewaring ten opzichte van hun cryptocurrency en bieden ze een goede interoperabiliteit tussen crypto-projecten. De meest gebruikte hot wallet is Metamask.

De belangrijkste zwakte van het gebruik van een hot wallet is dat ze alleen zo veilig zijn als het apparaat waarop ze zijn opgeslagen. Als de computer die u gebruikt mogelijk beschadigd is, zelfs uw hot wallet. Bovendien moeten gebruikers zich vertrouwd maken met het belang van het beschermen van hun privésleutelinformatie. Als ze verloren gaan, is hun toegang tot hun portemonnee dat ook.

Cold wallets

Cold wallets
werken op dezelfde manier als hot wallets. Ze bieden gebruikers volledige bewaring van hun cryptocurrencies met het extra beveiligingsvoordeel dat ze volledig offline zijn. Cold wallets zijn de veiligste manier om cryptocurrencies op te slaan.

De belangrijkste nadelen van cold storage wallets zijn dat ze u geen toegang geven tot dezelfde beloningsvoordelen als uitwisselingen. Ook kunnen ze een beetje intimiderend zijn voor gebruikers. Het voordeel van volledige controle over uw digitale activa is ongeëvenaard, maar dat geldt ook voor de verantwoordelijkheid om dit te doen. Daarom moeten gebruikers, voordat ze communiceren met cold storage wallets, het belang begrijpen van het bewaren van privésleutels en deze op een veilige en beveiligde plaats opslaan.

Een interessante opmerking is dat u een cold wallet kunt toevoegen om een hot wallet (zoals MetaMask) te beschermen en mogelijk de voordelen van beide te krijgen.

Waarom splitsen

Of u nu nieuw bent in de ruimte of een geavanceerde gebruiker, het splitsen van uw digitale activa tussen verschillende accounts is gunstig. Sommigen geven misschien de voorkeur aan de gemakkelijke toegang die wordt geboden door uitwisselingen, terwijl anderen misschien alleen de veiligste optie van koude opslag willen.

Als blockchain-technologie ons iets heeft geleerd, is het dat het centraliseren van alles een centraal punt van falen creëert. Als u bijvoorbeeld al uw activa opslaat in een bewaarbeurs en die uitwisseling mislukt of instort zoals Celsius, MtGox of QuadrigaCX, is er mogelijk geen manier om uw activa te herstellen. Evenzo, als u ervoor kiest om slechts één warme of koude privéportemonnee te gebruiken om al uw middelen te concentreren, wordt u geconfronteerd met een soortgelijk dilemma. Als al uw activa zich op één plek bevinden en u de toegang tot uw privésleutelinformatie verliest, zoals James Howells in 2013 deed, is er geen manier om deze te herstellen.

Zijn er nadelen?

Het grootste nadeel van het splitsen van uw cryptocurrency is dat u meerdere aanvalsvectoren introduceert voor potentiële hackers of oplichters.

In werkelijkheid is het grootste gevaar misschien wel om uit het oog te verliezen waar u uw cryptocurrency opslaat. Kleine hoeveelheden cryptocurrencies kunnen gemakkelijk verdwijnen als u ze niet zorgvuldig volgt.

Er zijn veel gebruikers die er de voorkeur aan geven om al hun cryptocurrencies op te slaan in één superveilige portemonnee en in feite “het in te stellen en te vergeten”. Het is duidelijk dat als die portemonnee wordt gecompromitteerd, het hele crypto-saldo weg is.

We raden u aan een aanpak te kiezen die het beste voor u werkt met ten minste een paar onvoorziene omstandigheden als er dingen misgaan.

Overzicht

Kortom, er is een risico op het opslaan van uw crypto-activa, ongeacht het medium dat u kiest. Sommige methoden bevatten een hoger risico dan andere, terwijl sommige vereisen dat u meer verantwoordelijkheid neemt.

Door de horcrux-aanpak te gebruiken, kunt u het risico op het opslaan van uw crypto-activa verminderen. Dit concept gaat niet over het diversifiëren van uw crypto-portemonnee, maar eerder hoe u deze kunt beschermen en beschermen tegen elk punt van falen. Elke opslagoplossing brengt risico’s en beloningen met zich mee, maar het spreiden van resources over locaties kan u op de lange termijn helpen beschermen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels bram van oosterhout 6478886

Zal Ethereum vorken bij fusie?

pexels rodnae productions 8369770

Moet ik beginnen met wedden op cryptocurrency?