in

MSCI Emerging Markets Index

Wat is de MSCI Emerging Markets Index?

De MSCI Emerging Markets Index staat voor Morgan Stanley Capital International (MSCI) en is een index die wordt gebruikt om de prestaties van de aandelenmarkten in wereldwijde opkomende markten te meten  . Het is gewoon een index gemaakt door MSCI, die ze sinds de late jaren 60 heeft opgebouwd en onderhouden.  Volgens zijn factsheet vangt de MSCI Emerging Market Index mid- en large-caps in meer dan twee dozijn opkomende landen.De index is een free float-gecorrigeerde marktkapitalisatie-index en is goed voor 13% van de wereldwijde  marktkapitalisatie . 

De MSCI Emerging Markets Index begrijpen

De MSCI Emerging Markets Index bestaat uit 26 opkomende economieën, waaronder Argentinië, Brazilië, Chili, China, Colombia, Tsjechië, Egypte, Griekenland, Hongarije, India, Indonesië, Korea, Maleisië, Mexico, Pakistan, Peru, Filippijnen, Polen, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Taiwan, Thailand,  Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Inds de oprichting in 1988 is de MSCI Emerging Markets Index aanzienlijk gegroeid. Wat ooit slechts 10 landen waren, vertegenwoordigd door minder dan 1%, zijn vertienvoudigd. Vanwege de successen die het heeft behaald, wordt de MSCI over het algemeen gebruikt als prestatiebenchmark voor beleggingsfondsen en marktgroei.   Zoals juni 2019 bedroeg het eenjarige rendement van het fonds voor beleggers 1,21%, terwijl het 10-jaarsrendement beleggers met 5,81% compenseerde. Het is aanzienlijk lager dan de MSCI ACWI en MSCI World Index, die beide een eenjarig rendement van 5,74% en 6,33% en 10,15% en 10,72 lieten zien voor hun 10-jaarsrendement.

Investeren in de index

Beleggers kunnen rechtstreeks in de index beleggen. Bepaalde aandelen van het MSCI Emerging Markets Exchange Traded Fund (ETF)  bezitten meerdere aandelen en bezitten ongeveer 90% van de index die beschikbaar is op iShares .  Beleggers kunnen direct beleggen in de MSCI Emerging Markets Index. Door inherente politieke en monetaire risico’s worden opkomende markten als een risicovolle belegging beschouwd. Beleggers die zich tot opkomende markten wenden, moeten bereid zijn volatiele rendementen te ontvangen. Hoewel deze rendementen aanzienlijk kunnen zijn, kan de kans op verliezen nog groter zijn.   Opkomende markten staan diversiteit toe in de portefeuille van een belegger,    Omdat zij minder betrokken zijn bij reeds ontwikkelde markten, kan dit de buitensporige risico’s die eraan verbonden zijn, verminderen. 

KEY POINTS

De
  • MSCI Emerging Markets Index wordt gebruikt om de prestaties van aandelenmarkten in wereldwijde opkomende markten te meten. De index omvat mid- en large-cap bedrijven in 26 landen, waaronder China, India, Korea, Mexico, Taiwan en de Verenigde Arabische Emiraten. 
  • Beleggers kunnen direct in de index beleggen.
  • De index telde ongeveer 1.200 bestanddelen en werd zwaar gewogen in China, Zuid-Korea en Taiwan.

Index compositie

Zoals juni 2019 telde de index 1.194 componenten. De top tien bestond uit:
  • Tencent Holdings
  • (China)
  • Alibaba Group
  • (China)
  • Samsung Electronics (Korea
  • )Taiwan
  • Semiconductor (Taiwan
  • )
  • Naspers (Zuid-Afrika
  • )China Construction (China)
  • Ping An Insurance
  • (China)China Mobile (China)
  • Housing Dev Finance
  • (India)
  • Reliance Industries (India
  • )
De index wordt zwaarder gewogen in China met 31,55%, Zuid-Korea met 12,37%, Taiwan met 10,83%, India met 8,97%, Brazilië met 7,65% en de overige landen met 28,63%. Financiële, informatietechnologie- en discretionaire consumentenbedrijven waren de top drie sectoren van de index. De MSCI Emerging Markets Index wordt vier keer per jaar herzien: februari, mei, augustus en november. Volgens MSCI beperken de herzieningen de overmatige omzet en zijn ze bedoeld om de verandering in de onderliggende aandelenmarkten weer te geven. De indexherbalancering vindt plaats tijdens de herzieningen van mei en november. Tijdens deze perioden worden zowel gemiddelde als grote limietpunten herberekend.    

Morgan Stanley in het nieuws

Morgan Stanley is geen onbekende op het gebied van benchmarking. In 2018 rapporteerde het bedrijf een groei van 39% in het tweede kwartaal  in vergelijking met slechts een jaar eerder, waardoor de winst op  $ 2,4 miljard kwam, een hogere groei dan de meeste rivalen.  Na vele jaren van herstructurering van de bank heeft Morgan Stanley in bijna al zijn bedrijfskanalen successen gevierd. Het bedrijf ondervond eerder dit jaar een tegenslag toen de Federal Reserve een stresstest op de bank voltooide en zijn kapitaalrendementen beperkte tot het niveau van vorig jaar.   De aandelen van de bank deden het goed. In een tijd waarin velen zich zorgen maken over veranderingen van de Federal Reserve Bank  en onzekerheid over de toekomst van de Amerikaanse buitenlandse handel, heeft Morgan Stanley vooruitgang kunnen boeken. 
Investimenti 32

Hoe corruptie opkomende economieën beïnvloedt

Investimenti 31

De risico’s van beleggen in opkomende markten