in

MT4 Investor Password: wat het is en hoe het te wijzigen

Het wachtwoord van de belegger is een uniek kenmerk van MT4. Velen hebben echter de betekenis ervan niet begrepen en hoe deze te veranderen. In dit artikel kijken we hoe u uw MT4-beleggersaccount kunt maken of herstellen.

Wat is het wachtwoord van de belegger?

Er zijn altijd twee soorten wachtwoorden voor de MT4-handelsaccount, namelijk Master Password en Investor Password. Elke wachtwoord geeft ons verschillende machtigingen in de handelsaccount:

 • Het hoofdwachtwoord is om in te loggen op uw account en te handelen. Het hoofdwachtwoord geeft handelaren alle handelsrechten. Als u transacties kunt openen/sluiten en uw accountinstellingen kunt wijzigen.
 • Het wachtwoord vanInvestig wordt gebruikt door andere gebruikers (derden) die uw account willen delen zonder toestemming te geven om locaties uit te voeren of instellingen te wijzigen.

  U kunt alleen de handelsactiviteit bekijken. Dit is in feite een “alleen-lezen” toegang.

Daarom kunt u met een beleggerswachtwoord eenvoudig iemand anders toestaan uw account in te voeren en uw transacties te zien zonder u zorgen te maken dat ze uw account manipuleren.

Wat is MT4 Investor Password voor?

Het basisidee achter het wachtwoord van de belegger is dat het handelaren in staat stelt hun handelsresultaten te delen met vrienden, familie of potentiële beleggers zonder angst dat deze beleggers transacties zullen uitvoeren of het account en platform op welke manier dan ook zullen wijzigen.

Voor meer inkomsten kunnen handelaren de wachtwoordtoegang van beleggers tot hun MT4-handelsaccount verkopen. Anderen kunnen het kopen om toegang te krijgen tot open transacties en deze naar hun accounts te kopiëren.

Voor anderen is het gebruik van een beleggersaccount veilig en handig. U kunt het handelsproces op de gegeven handelsrekening in realtime volgen. Hoe dan ook, wanneer de verbinding het adres van de handelsserver is, moet de belegger de MT4-terminal downloaden van zijn makelaar of handmatig het serveradres invoeren.

Hoe vind je het mt4 investeerderswachtwoord?

Wanneer u een MT4-account opent bij een Forex-makelaar, genereren ze meestal een beleggerswachtwoord voor u. Ze zijn beschikbaar in zowel demo- als live handelsaccounts.

Investiner wachtwoorden zijn beschikbaar op de volgende locaties:

 • Het is te vinden in het tabblad Mailbox onderaan het MetaTrader-platform met het onderwerp “Registreer een nieuw account” of iets dergelijks.
 • Brokers kan het e-mailen wanneer u zich hebt geregistreerd voor uw MT4-account.

Wanneer u het wachtwoord van de belegger niet kunt vinden, kunt u het zelf wijzigen door de onderstaande instructies te volgen.

Hoe kan ik het wachtwoord van de belegger op MT4-pc’s wijzigen?

Ont enige handelaar die een hoofdwachtwoord kent, kan het wachtwoord van de beleggersaccount wijzigen. Anderen kunnen dit niet.

Nadat u met uw hoofdwachtwoord op het platform bent ingelogd, kunt u een beleggerswachtwoord maken door deze stappen te volgen:

  <li lang="nl">Ga naar Tools > Opties vanuit de “Menu” balk op uw MT4 platform
 • Klik op het tabblad “Server” op “Wijzigen”. Een nieuw pop-upvenster verschijnt.
 • Voer uw hoofdwachtwoord in het veld “Huidig wachtwoord” in.
 • Schakel het aankruisvak “Wachtwoord voor beleggers wijzigen (alleen-lezen) in.
 • Tyen typ het wachtwoord van de gewenste belegger in het veld “Nieuw wachtwoord”.
 • Typ het wachtwoord van de belegger nogmaals in het veld “Bevestigen” en klik op OK.

Opmerking: Wachtwoorden moeten ten minste vijf tekens lang zijn en bestaan uit ten minste twee van de drie tekentypen: kleine letters, hoofdletters en cijfers.

Hoe het wachtwoord van de belegger te wijzigen op MT4 mobile?

Het is ook mogelijk om het wachtwoord van de MT4-belegger op MT4 mobiel te wijzigen. Volgend is de stapsgewijze handleiding voor het wijzigen van het wachtwoord van de belegger via Android- of IOS-apps.

IOS

Ga naar Instellingen, klik op uw huidige account bovenaan het scherm en klik op de 3 puntjes rechts van uw accountnaam. <span lang="en"> Selecteer vervolgens Wachtwoord wijzigen > Beleggerswachtwoord wijzigen, typt u uw huidige hoofdwachtwoord in en voert u uw nieuwe beleggerswachtwoord in. Bevestig ten slotte uw nieuwe beleggerswachtwoord en klik op Wijzigen.

Android

Ga naar Accounts beheren en meld u aan bij het account waarvoor u uw wachtwoord wilt wijzigen. Klik daarom rechtsboven op de 3 puntjes en selecteer Wachtwoord wijzigen en, zodra de wachtwoordpagina verschijnt, klikt u op de kleine grijze pijl naast “Beleggerswachtwoord wijzigen” en vult u de lege plekken in.

Hoewel het platform in MT4-beleggersmodus geen handelsactiviteiten toestaat. Aanduid dat u zeker weet dat u uw geheime zin van de belegger met anderen deelt. Het is echter raadzaam om het wachtwoord van de belegger periodiek te wijzigen, vooral als u het vaak deelt.

Het gevaar is dat indringers dit wachtwoord kunnen gebruiken, uw handelsaccount kunnen koppelen aan een bewakingsservice van derden en het vervolgens als hun eigen wachtwoord kunnen doorgeven. Natuurlijk verlies je je geld niet, maar je kunt wel wat reputatieschade oplopen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 11

Eigen vermogen op MT4: wat het is en hoe het zich onderscheidt van de balans

invest crypto 5

Marge in MT4: wat het is en hoe het werkt