in

NFT Art: wat ze zijn en hoe ze te verkopen

NFT art is een nieuwe en opkomende vorm van digitale kunst. Het is uniek omdat het is opgeslagen op een blockchain, waardoor het fraudebestendig en veilig is. NFT kunst kan verkocht worden op verschillende markten, zoals OpenSea, Foundation, Mintable en Rarible.

elk van deze platforms accepteert Ethereum voor transacties.

De eerste stap in het verkopen van uw NFT-kunst is het maken van een digitale portemonnee voor uw kunstwerken. Dit kan op een willekeurig aantal websites, zoals Metamask of Cipher. Deze websites fungeren als tussenpersoon tussen uw NFT-kunst en de markten waar u ze wilt verkopen. Na het aanmaken van je digitale portemonnee kun je er je kunstwerk aan toevoegen.

De volgende stap is het vinden van een markt die de verkoop van NFT-kunst ondersteunt. Zoals eerder genoemd, steunen OpenSea, Foundation, Mintable en Rarible allemaal de verkoop van NFT. Als u een marktplaats vindt die u wilt gebruiken, kunt u uw kunstwerken vermelden. Zorg ervoor dat u een prijs instelt waar u zich prettig bij voelt, omdat u deze niet kunt wijzigen zodra de verkoop is voltooid.

Zodra iemand uw NFT-kunst heeft gekocht, wordt de transactie verwerkt op de blockchain.

Dit betekent dat de koper een token ontvangt dat zijn eigendom van het kunstwerk vertegenwoordigt. De token kan vervolgens worden gebruikt om het eigendom te bewijzen of het kunstwerk aan iemand anders over te dragen.

Selling NFT art kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen en je unieke digitale creaties te laten zien!

In dit artikel bespreken we wat NFT-kunst is, hoe ze kunstenaars helpen en gaan we dieper in op de details van hoe je je NFT-kunst echt kunt verkopen.

Wat is een NFT-kunst?

NFT worden gezien als de toekomst van het pand. Investeurs geloven dat alle soorten eigendommen, van evenementtickets tot huizen, uiteindelijk hun tokenized property-status zullen hebben.

Niet-fungibele tokens, of NFT’s, zijn fancy om te zeggen niet-vervangbaar of uniek. Maak digitale objecten schaars, zeldzaam en uiterst waardevol. Een NFT is een digitaal token dat het eigendom van een specifiek bestand of object vertegenwoordigt, zoals kunstwerken, video’s, spelobjecten of zelfs onroerend goed, en wordt opgeslagen op een blockchain.

De processen van het maken en verkopen van NFT-kunstwerken zijn complex en vereisen zowel vaardigheid als vastberadenheid van de kant van de maker.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van NFT, kunt u onze gids lezen over Hoe NFT te kopen?

Hoe helpen NFT’s kunstenaars?

Veel kunstenaars en ontwerpers bestuderen hoe ze NFT-kunst kunnen maken en verkopen als een potentiële nieuwe bron van inkomsten.

NFT helpen kunstenaars over de hele wereld om geld te verdienen met hun kunst. Ze verdienen meer geld via de NFT’s omdat ze een royalty kunnen ontvangen elke keer dat de NFT van eigenaar wisselt na de eerste verkoop.

Toch zijn NFT’s meer dan alleen een nieuwe manier om kunst te verkopen; u kunt ze ook gebruiken om het eigendom van uw digitale activa te beschermen, toegang te krijgen tot nieuwe gemeenschappen en zelfs het eigendom van fysieke objecten te registreren.

4 stappen om uw NFT-kunst te verkopen

Om te beginnen met de verkoop van uw NFT-kunst, moet u helemaal opnieuw kunst maken of uw bestaande kunstwerk converteren naar een digitaal bestand.

Je hoeft niets speciaals te doen bij het maken van afbeeldingen, omdat je bijna elk digitaal bestand naar een NFT kunt converteren zolang het je originele kunst is.

Maar dat is niet alles wat u hoeft te doen, volg de onderstaande stappen om vandaag nog te beginnen met het verkopen van uw NPV’s.

Passage 1: maak een digitale portemonnee

Bij het verkopen van NFT-kunst moet u een digitale portemonnee gebruiken om uw Ethereum op te slaan. Een digitale portemonnee is een veilig online platform waarmee u uw cryptocurrency kunt opslaan. Er zijn veel verschillende soorten portefeuilles beschikbaar, dus u moet er een kiezen die bij u past.

Sommige van de meest populaire digitale portefeuilles zijn MetaMask, Coinbase Wallet en MyEtherWallet. Een van deze portefeuilles biedt verschillende functies en beveiligingsniveaus, dus het is belangrijk om uw opties te onderzoeken voordat u een portemonnee kiest.

U hebt een digitale portemonnee gemaakt, je moet deze koppelen aan een Ethereum-adres dat je beheert. Dit kunt u betalingen van kopers ontvangen wanneer u uw NFT-kunst verkoopt.

Passage 2: kies een Marketplace

Als je een digitale portemonnee hebt gemaakt, zul je een markt moeten kiezen waar je je NFT-kunstwerk wilt verkopen. Er zijn veel verschillende markten beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Sommige van de meest populaire NFT-markten zijn OpenSea, Foundation, Mintable en Rarible. Deze platforms accepteren Ethereum voor transacties, dus u moet een Ethereum-portemonnee hebben om uw NFT-kunst op deze platforms te verkopen.

Sommige NFT-markten zijn gebouwd op andere blockchain-netwerken zoals Solana, PolyGon, Flow, etc. En om op die markten te verkopen, heb je native cryptomunten nodig om te verkopen.

Bij het kiezen van een marktplaats voor uw NFT-kunst, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de kosten die gepaard gaan met het gebruik van het platform en de zichtbaarheid die uw kunst op het platform zal hebben.

Wanneer de markt die u kiest, is het belangrijk om te onthouden dat er geen “goed” platform is voor de verkoop van NFT-kunst. Ondersteuning hangt de beste keuze af van uw unieke behoeften en voorkeuren als artiest.

Zoek echter, voordat u een marktplaats kiest, naar welke bestandstypen de marktplaats ondersteunt. De meeste marktplaatsen ondersteunen traditionele bestandstypen zoals:

jpg, jpeg, gif, mp4, JPG, PNG, GIF, FVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, CLB, GLTF.

Lees onze gedetailleerde vergelijking van de 10 beste NFT-markten om u te helpen de juiste beslissing te nemen op basis van uw unieke behoeften en voorkeuren als artiest.

Passage 3: beoordeel uw NFT

Er wordt gezegd dat NFT’s alleen waard zijn wat mensen bereid zijn ervoor te betalen, maar de waarheid is dat sommige factoren hun prijzen beïnvloeden en hoe kopers ze waarderen. Evalueer daarom uw NFT op basis van de volgende factoren:

30 dagen gemiddelde prijs

Dit was de prijstrend van een NFT in elke categorie. Ideaal moet uw richtprijs dicht bij de gemiddelde 30-daagse waarde van vergelijkbare tokens liggen.

Rarità

Sommige niet-fungibele tokens hebben onderscheidende kenmerken die hun prijzen zullen opdrijven. Geef uw NFT’s dus een exclusieve functie om ze uniek te maken. U moet ook uw marketingcampagnes verhogen om de zeldzaamheidsscore van uw NFT-collectie te benadrukken.

Use

U kunt een hogere prijs voor uw NFT claimen op basis van het nut van de onderliggende waarde. Als uw NFT bijvoorbeeld het recht vertegenwoordigt om een digitale dienst gratis of tegen een gereduceerd tarief te gebruiken, kunt u hogere premies in rekening brengen.

Relatie tussen makers

Ins personen die een reputatie en navolging hebben opgebouwd in de NFT-ruimte, kunnen mogelijk een hogere prijs voor hun activa afdwingen.

Het is heel belangrijk om een online aanwezigheid op te zetten en uw NFT-collectie te onderscheiden met alle beschikbare marketingmiddelen om uw werk te promoten. Uw netwerk van makers zal een grote rol spelen bij het promoten van je collectie.

Passage 4: maak en vermeld uw NFT-kunstwerk

De laatste stap in het NFT-kunstverkoopproces is het maken van je eigen kunstwerk. Bij het maken van uw NFT-afbeeldingen is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals bestandsgrootte, textuur en visuele weergave. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat u een marktplaatscompatibel formaat gebruikt waarbij u van plan bent uw kunstwerken te verkopen.

Nadat u uw kunstwerk hebt gemaakt, moet u het uploaden naar de marktplaats van uw keuze. Bij het uploaden van uw kunstwerk wordt u gevraagd om wat basisinformatie over het stuk te verstrekken, zoals de titel, beschrijving en prijs. Daarnaast zult u moeten beslissen of u uw kunstwerken als enkelstuk of als collectie wilt verkopen.

Volgens het aanbieden van uw NFT, houd aanbiedingen van potentiële kopers in de gaten. Hoewel de meeste platforms u op de hoogte stellen wanneer iemand op uw vermelding biedt, is het goed om regelmatig in te checken om te voorkomen dat u aanbiedingen misloopt.

Wanneer iemand uw kunstwerk koopt, ontvangt u de betaling in native cryptocurrency op uw digitale portemonnee.

En dat is het! Je hebt je eerste NFT-kunstwerk succesvol verkocht!

Conclusion

Het creëren van een NFT is niet zo uitdagend of divers in termen van artistiek talent, maar uitzoeken hoe je ze effectief kunt verkopen kan erg moeilijk zijn. Dat is waar ervaring en concentratie binnenkomen! Je hebt beide nodig als je wilt dat je kunstwerken door potentiële kopers worden gewaardeerd alsof ze bestemd zijn voor hun collectie, wat betekent dat er nooit een tijd zal komen dat mensen niet willen wat je verkoopt, omdat de vraag altijd blijft groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 6

6 munten om in te investeren in juli 2022

invest crypto 31

Cartesi prijsverwachting juli 2022