in

Nieuwe rekruteringsbonus voor jongeren onder de 35 jaar in 2024: complete gids

De nieuwe aanwervingsbonus voor jongeren onder de 35 jaar werd in 2024 ingevoerd met als doel een stabiele jeugdwerkgelegenheid in Italië te bevorderen. Deze stimulans, voorzien in het Cohesiedecreet en omgezet in wet, biedt een premievermindering voor het aannemen van jongeren onder de 35 jaar voor onbepaalde tijd.

In deze handleiding analyseren we in detail wat het is, wie er verantwoordelijk voor is, hoe het werkt en wanneer het beschikbaar zal zijn
.

Wat is de rekruteringsbonus voor jongeren onder de 35 jaar 2024

De tewerkstellingsbonus 2024 voor jongeren onder de 35 jaar voorziet in een premievrijstelling van 100% voor werkgevers die van 1 september 2024 tot 31 december 2025 jongeren onder de 35 jaar met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur in dienst nemen of een contract voor bepaalde tijd omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bonusgegevens

 • Bedrag van de vrijstelling: De vrijstelling wordt erkend tot 500 euro per maand, gedurende maximaal 24 maanden. In de regio’s Abruzzo, Molise, Campania, Basilicata, Sicilië, Puglia, Calabrië en Sardinië kan het bedrag echter oplopen tot 650 euro per
 • maand.

 • Duur: De uitkering heeft een maximale duur van 24 maanden.

Wie heeft recht op de aanwervingsbonus voor jongeren onder de 35

De bonus is bedoeld voor particuliere werkgevers die niet-uitvoerend personeel aannemen met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of die een contract voor bepaalde tijd omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Vereisten voor begunstigden

 • Leeftijd: Werknemers moeten op de datum van indiensttreding jonger zijn dan 35 jaar.
 • Werkgelegenheid: Ze mogen nooit met een contract voor onbepaalde tijd zijn tewerkgesteld.
 • Hoe werkt de Youth Recruitment Bonus

  De bonus bestaat uit een totale vrijstelling van het betalen van werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid. De premiepercentages voor pensioendoeleinden (IVS) bedragen over het algemeen 33%, waarbij 23,81% wordt betaald door de werkgever en 9,19%
  door de werknemer.

  Limieten en regels

  • Uitsluitingen: Bijdragen voor pensioenuitkeringen, premies en premies voor werknemers die verschuldigd zijn aan INAIL zijn niet inbegrepen in de vrijstelling.
  • Ontoepasselijkheid: De vrijstelling is niet van toepassing op binnenlandse arbeidsverhoudingen en leerlingrelaties, behalve in gevallen van eerdere tewerkstelling met een leercontract dat niet als gewone arbeidsverhouding voor onbepaalde tijd werd voortgezet.
  • Voorwaarden: De uitkering wordt ingetrokken als de werkgever in de zes maanden voor of na de aanmoedigde aanwerving individueel ontslaat om gerechtvaardigde objectieve of collectieve redenen.
 • Niet-cumuleerbaarheid: De vrijstelling kan niet worden gecombineerd met andere vrijstellingen of verlagingen van de financieringspercentages waarin de huidige wetgeving voorziet.
 • Timing van de bonus

  De bonus is geldig van 1 september 2024 tot 31 december 2025. Er zijn ook fondsen toegewezen voor de volgende jaren tot 2027
  .

  Hoe claim je de bonus

  De methoden om de bonus te claimen zijn nog niet gedefinieerd. Het INPS is de instantie die verantwoordelijk is voor het beheer van procedures en verzoeken. Zodra er meer informatie beschikbaar is, worden geïnteresseerde werkgevers op de hoogte gehouden.

  Toegewezen fondsen

  De regering heeft de volgende kredieten beschikbaar gesteld voor de bonus:

  • 2024: 34,4 miljoen euro
  • 2025: 458,3 miljoen euro
  • 2026:682,5 miljoen euro
  • 2027: 254,1 miljoen euro

  Deze fondsen zijn afkomstig van het nationale programma voor jongeren, vrouwen en werk 2021-2027.

  Conclusie

  De aanwervingspremie voor jongeren onder de 35 jaar in 2024 is een belangrijke kans om de werkgelegenheid voor jongeren in Italië aan te moedigen. Geïnteresseerde werkgevers worden uitgenodigd om de updates te volgen om meer te weten te komen over de toepassing en aanvullende operationele specificaties.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  detrazione casa 2024

  Inguilty Anrears Fund 2024: aanbestedingen en aanvraag van een huurbijdrage

  agevolazioni assunzioni 2024

  Recruitment Bonus voor universitair onderzoek 2024: wat het is en hoe het werkt