in

Omgaan met cryptocurrency volatiliteit: methoden en advies

De waarde van cryptocurrency is extreem volatiel. Je kunt er gewoon niet omheen. Dit is het geval sinds het begin van de industrie en is een deel van de reden waarom traditionele financiële experts sceptisch zijn geweest over de opkomst van digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum.

De realiteit is dat u slim bent over hoe u uw cryptocurrency beheert, er zijn veel manieren om de volatiliteit van cryptocurrency te verminderen.

Het Wilde Westen van de markten

De verwijzing naar het “Wilde Westen” stamt uit de tijd in de Amerikaanse geschiedenis toen West-Amerikaanse staten wetteloos waren. Dit lijkt erg op hoe cryptocurrency-markten vandaag de dag werken. Als we cryptocurrency-markten vergelijken met traditionele financiële markten, zien we een aantal behoorlijk sterke verschillen tussen de twee.

Om te beginnen werken cryptocurrency-markten 24/7 zonder pauzes, onderbrekingen, stops of noodstopknoppen. Cryptocurrencies zijn ook wereldwijd van aard, waardoor iedereen op elk moment kan deelnemen. Basishandel vereist geen licentie en in veel gevallen geen verificatie van uw identiteit. De activa die u op cryptocurrency-uitwisselingen vindt, variëren van cryptocurrency digitaal goud (Bitcoin) tot een breed scala aan munten waar u nog nooit van hebt gehoord.

Een intrinsiek onderdeel van markten is volatiliteit.

Cryptocurrency-markten zijn berucht geworden om enorme verliezen in het afgelopen decennium. Hoewel dit waar is, zijn de verliezen slechts de helft van het verhaal. De andere kant van de medaille is het enorme verdienpotentieel. Als u een professionele handelaar bent, gedijt u op volatiliteit, omdat het uw kans is om op de markt te spelen en winst te maken. Dit artikel verkent verschillende methoden die u kunt gebruiken om om te gaan met onvermijdelijke volatiliteit in de cryptocurrency-markten.

Alleen HODL

Het acroniem HODL, wat “hold on for the dear life” betekent, is misschien wel de belangrijkste handelsstrategie die een beginnende belegger kan gebruiken om de winst te maximaliseren. Hoewel het misschien niet de snelste weg naar rijkdom is, is het zeker betrouwbaar. Dit investopedia-artikel wijst er terecht op dat het oorspronkelijke bericht waar HODL vandaan kwam een typefout was van een Bitcoin-belegger die niet wist hoe hij dagelijks moest handelen. Sindsdien zijn de methode, filosofie en strategie genoemd, gedeeld en overgenomen door miljoenen individuen.

HODLing is zeker een manier om met volatiliteit om te gaan. Waar de strategie op neerkomt is “maak je geen zorgen, als je lang genoeg wacht, zal alles lukken.” Het is misschien te vroeg om te zeggen of dit waar is of niet, vooral voor beleggers in cryptocurrency die in januari 2018 de markt betraden. Het gevoel dat hodl vergezelt is de tijdloze uitdrukking “Keep calm and carry on”.

Beheer je emoties

De twee emoties die je in toom wilt houden zijn hebzucht of FOMO (fear of missing out) en angst of paniek. Hebzucht en FOMO treden op wanneer de markt plotseling stijgt. Dit kan een dag zijn waarop de markt %10+ is gestegen, en je denkt dat dit een goed moment is om te kopen omdat je denkt dat dit de grote bull run is die is beloofd. Meestal zal er een neergang optreden na een groene dag in de markt, waardoor u denkt dat u de verkeerde beslissing hebt genomen. Dit is waar paniek en angst inzette, waardoor u tegen een lagere prijs verkocht dan toen u de markt betrad. In feite is wat er met u is gebeurd, wat elke handelaar op een bepaald moment in zijn carrière heeft meegemaakt. Je kocht hoog en verkocht laag.

De kunst is om je emoties te beheersen. Stel doelen, doelen en regels, zodat u handelt en investeert met structuur. Als u twijfelt, val dan terug in de HODLing-strategie, als u gelooft in de algehele technologie van cryptocurrency, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat de markt zich herstelt tot een punt waarop u hebt gekocht.

Stablecoins

Stablecoins zijn hoe cryptocurrency-markten omgaan met volatiliteit. Stablecoins zijn cryptocurrencies die hun waarde behouden. Ze zijn meestal gekoppeld aan een FIAT-activum zoals de USD of CNY. Ze fungeren als een manier om een marktpositie in en uit te gaan op een meer volatiel activum zoals Bitcoin of Ethereum.

Sinds 2017 zijn stablecoins extreem populair geworden bij het vasthouden en opslaan van rendement op transacties, zonder cryptocurrency volledig te verlaten. Voor elke 10% die de markt stijgt, kunt u bijvoorbeeld x% van uw bezittingen verkopen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u uw winst hoe dan ook behoudt. Als de markt onder uw verkooppunt daalt, heeft u de mogelijkheid om opnieuw te kopen tegen een lagere prijs. Als de markt stijgt, wees dan blij dat je met succes winst hebt gemaakt.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat u nooit enorme winsten zult maken met stablecoins.

Staking en uitlening

Staking is wanneer u uw activa blokkeert, om een rendement op de investering te verdienen op het bedrag dat u op het netwerk hebt “ingezet”. Veel blockchain-netwerken gebruiken staking als een methode om consensus over het netwerk te bereiken. Als beloning voor het blokkeren van je munten en deelname aan de consensus, zal het netwerk je belonen, waardoor je meer tokens inzet.

Het voordeel hiervan is dat je eindigt met meerdere tokens die zijn ingezet en meestal een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse betaling krijgen. Dus, in een poging om de volatiliteit te beteugelen, als u uw belang in het actief verhoogt en geleidelijk meer en meer aanhoudt, in een negatief scenario, zal de beloning voor staking alle verliezen dekken die u ontvangt van marktvolatiliteit. Ook als je je tokens hebt vergrendeld in een stakingscontract, ben je gedwongen om de HODL-mindset aan te nemen, omdat je onze tokens niet kunt verwijderen tenzij je ze “inzet”, wat meestal vereist dat je een periode wacht voordat je weer toegang krijgt tot de overdracht naar je tokens.

Lenen lijkt erg op elkaar, behalve dat het meestal een gecentraliseerde derde partij vereist om te faciliteren terwijl het staken op een gedecentraliseerde manier gebeurt. Het bedrijf gebruikt het geld dat u hen hebt geleend voor elk doel dat zij geschikt achten. Ze zullen het meestal uitlenen aan andere toepassingen in ruil voor onderpand, of de lening nemen omdat het tarief dat ze u betalen, beter is dan het tarief dat ze anders van een bank zouden krijgen. Dit is zich wagen in DeFi (Decentralized Finance) territorium, wat een groot onderwerp is.

Scheidingsgedachten over volatiliteit

Eerder in dit artikel werd gesteld dat de cryptocurrency-markten het wilde westen zijn. Dat is waar. Deze markten zijn niet voor bangeriken. Als u geen verlies van 40% kunt lijden, ziet u geen 200% winst.

Het is te vroeg om te zeggen of cryptocurrency-markten al dan niet volwassen zullen worden tot het punt waarop ze de stabiliteit zullen bereiken die te zien is in traditionele aandelenmarkten. Hoewel, sommige dingen zijn ongetwijfeld hier om te blijven. Honderden verschillende munten en beurzen, gratis toegang tot de markten, wereldwijde grensoverschrijdende handel en 24/7/365-handel zijn allemaal hier om te blijven.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels bram van oosterhout 6478886

Cryptocurrency liquiditeit: wat het is en hoe het werkt

pexels liza summer 6347702

Cryptocurrency-staking: een complete gids