Toen ik mezelf voor het eerst afvroeg “hoe te stoppen met te veel uitgeven”, besefte ik niet dat het beantwoorden van deze vraag zo moeilijk zou zijn . [Wat hielp: Mijn financiële planning calculator].
Waarom was je antwoord “moeilijk”? Omdat het een beetje ‘diepe reflectie’ vereiste. Omdat? Omdat overbesteding meer wordt veroorzaakt door psychologische beperkingen .
Wanneer we meer uitgeven, is het een soort ‘persoonlijke keuze‘. Want als we dat niet willen doen, kan niemand ons dwingen om te veel uit te geven.
Het moeilijke deel is hoe “ik niet te veel wil uitgeven.”
We geven allemaal graag geld uit om dingen te kopen.
Het is een soort “natuurlijk instinct” voor ons. Dit is de reden waarom overbesteding bijna natuurlijk gebeurt, zonder geloofwaardige weerstand.
Dus hoe het te stoppen? Het vereist mentale training. Laten we meer weten.
Indice dei contenuti:
Mind Training met behulp van de financiële calculator
Mentale training wordt uitgevoerd om gedachten in een bepaalde richting af te stemmen. Als de geest op één manier denkt, zal hij zelden anders doen.
Om overbesteding aan te pakken, moeten we eerst onze geest laten begrijpen dat het een buitensporige uitgave is.
Hoe doe je dat? Met behulp van een financiële planning calculator.
Deze calculator kan de gewoonte om te veel uit te geven beteugelen. Wat? Omdat het het geldtekort benadrukt . Wat?
Laten we zeggen dat uw huidige maandelijkse besparingen Rs.5,000 per maand zijn. Maar u bent verplicht om Rs.17.000 per maand te investeren voor toekomstige doelen.
De kloof tussen de huidige en de verwachte is het tekort (Rs.12.000).
In dit voorbeeld spaart u minder dan u nodig hebt. Dit bewustzijn, met betrekking tot het tekort, zal je helpen “niet te veel uit te geven”.
Leer elkaar beter kennen
We hebben allemaal te veel van onze dagen besteed aan enthousiasme, toch? Maar dit is vooral zorgelijk voor mensen die impulsief zijn in aankopen. Omdat? Omdat ze zich te veel overgeven.
Zelfs degenen die impulsief uitgeven, hebben een patroon . Het begrijpen van “overbestedingspatronen” is een goede plek om te beginnen.
Iedereen heeft zijn eigen typische gedrag als het gaat om te veel uitgeven. Verschillende mensen hebben de neiging om te veel uit te geven aan verschillende dingen. Mensen geven meestal te veel uit aan het volgende:
- voedsel
- Kleding / Accessoires,
- .gadget
- Cars
- Realty
- Leuk, &
- vakantie.
Waarom geven mensen te veel uit aan deze dingen? Omdat ze verleidelijk zijn . Fijnproevers geven vaak geld uit aan eten. Reizigers brengen hun vakantie door. Autoliefhebbers hebben de neiging om te veel uit te geven aan auto’s / motorfietsen. Omdat? Omdat ze er dol op zijn.
Deze mensen rechtvaardigen hun uitgaven omwille van het. Maar in geld uitgedrukt geven ze te veel uit. Je bewust worden van je verleidingsgebied is belangrijk. Meestal besteden mensen te veel aan dit “gebied”.
Hoe dit te voorkomen? Door besparingen eerst om te leiden naar het bereiken van “Future Goals“. Deze doelstellingen zijn onze prioriteiten. Zodra de doelen voldoende zijn gevoed, pas dan kun je te veel uitgeven.
Hoe te plannen voor buitensporige uitgaven?
Ben je van plan om te veel uit te geven? Deze verklaring lijkt misschien contra-intuïtief. Maar in werkelijkheid is dat niet zo. Waarom? Omdat we allemaal te veel zullen uitgeven, is het beter om voorbereid te zijn. Wat? Hiervoor zullen we moeten definiëren wat het te veel uitgeeft.
Wie te veel uitgeeft, overschrijdt eigenlijk zijn gemakslimieten. Uitgaven die buiten het eigen gemak liggen, worden overbesteding genoemd.
Hoe de betaalbaarheid vast te stellen? Met budget ervoor. Wat? Maak een lijst van alle uitgaven. Classificeer ze in drie (3) delen: zoals ‘dagelijkse uitgaven’, ‘toekomstige doelen’ en ‘luxe-uitgaven’.
- Dagelijkse uitgaven: Geef de hoogste prioriteit aan dit uitgavenhoofd. Hier betaal je rekeningen, koop je boodschappen, betaal je belasting, etc. Dit zijn eigenlijk die uitgaven die enigszins onvermijdelijk zijn. Het budget voor deze uitgave allereerst . Lees: Budgetvoordelen.
- Toekomstige doelen: Zodra de dagelijkse uitgaven zijn beheerd, moet de volgende prioriteit toekomstige doelen zijn.” Wat er overblijft na het beheren van de dagelijkse uitgaven, voed het hier. Hoeveel te voeren? U weet dit door een financiële planningscalculator te gebruiken. Deze calculator zal benadrukken hoeveel u elke maand moet investeren om uw toekomstige doelen te bereiken.
- : Om luxe-uitgaven te financieren, moeten ‘werkelijke besparingen’ meer zijn dan ‘de vereiste investering’. Als de werkelijke besparingen Rs.20.000 zijn en de vereiste investering Rs.15.000 is, betekent dit dat het verschil (Rs.2.000) uw “te veel uitgegeven budget” is.
Luxe-uitgaven
Nut van de financiële planning calculator
In dit artikel is ons doel “hoe buitensporige uitgaven te stoppen”. Maar waarom zou je in de eerste plaats stoppen met te veel uitgeven? Want als we te veel uitgeven, sluiten we eigenlijk elders compromissen.
Waar is dit “elders”? Meestal zijn het toekomstige financiële doelen die in het gedrang komen. Omdat? Want dat zijn niet onze onmiddellijke behoeften. Dagelijkse uitgavenbehoeften komen nooit in het gedrang, toch? Waarom, want het zijn de behoeften van vandaag.
Er moet dus een truc zijn die toekomstige financiële doelen net zo cruciaal laat lijken als ‘dagelijkse uitgaven’.
Deze truc kan zo vaak mogelijk worden gespeeld met behulp van een financiële planningscalculator. Laten we eens kijken hoe deze calculator werkt.
Voorbeeld:
Raj’s leeftijd is 34. Zijn netto salaris om mee naar huis te nemen is 200.000 roepies per maand. De dagelijkse uitgaven zijn Rs.125.000 per maand.
Over het algemeen is dit een goed pakket om mee naar huis te nemen. In India, met dit evenwicht tussen salaris en uitgaven, kun je je te veel uitgeven veroorloven, toch? Maar Raj is nog steeds niet in staat om veel uit te geven. Laten we eens kijken waarom …
Raj heeft een bestedingsbegroting opgesteld die er als volgt uitziet:
Dus nu hebben we de volgende gegevens in handen:
- Inkomen: Rs. 2.00.000 per maand.
- Dagelijkse uitgaven: Rs.125,000 per maand.
- Toekomstige doelen: Rs 67.000 per maand.
- Saldo voor overbesteding: Rs. 8.000 per maand
Hoewel Raj een behoorlijk inkomen van 200.000 roepies per maand verdient, kan hij nog steeds niet veel uitgeven. Omdat? Omdat de last van zijn spaargeld wordt opgeslokt door ‘toekomstige doelen’.
Dit is wat er gebeurt wanneer we proberen onze uitgaven te evalueren in het perspectief van “toekomstige doelen (prioriteiten)”.
Informatie over toekomstige doelen
Ik heb drie typische toekomstdoelen overwogen in mijn financiële calculator, (1) pensionering, (2) toekomst van het kind en (3) thuis voor zelfstandig ondernemerschap. Persoonlijk geloof ik dat als een gewone man deze drie prioriteiten kan beheren, het leven grotendeels zal worden opgelost.
Ik weet dat sommigen eraan twijfelen dat deze drie (3) prioriteiten niet voldoende zijn; het kan waar zijn dat ze niet voldoende zijn. Maar voor mij zijn dit 3 minimale minimumbehoeften voor een gemiddeld Indiaas gezin.
Ook overweeg ik ” alleen hen ” als een hypothese om een punt te bewijzen. Hoe ga ik een punt bewijzen? Het presenteren van een financiële planning calculator.
Wat heeft het voor zin? We zullen niet te veel uitgeven als we weten dat er elders geld nodig is voor essentiëlere dingen (toekomstige doelen). En het gebruik van een financiële calculator zal ons helpen dit te bereiken.
Waarom werkt deze calculator?
De financiële calculator helpt ons onze toekomstige financiële doelen te kwantificeren. Wat? Het vertelt ons hoeveel we elke maand moeten sparen en investeren om onze doelen te bereiken.
Deze realisatie zal functioneren als een innerlijke stem. Hij zal ons vragen om te stoppen met te veel uitgeven. Mensen negeren over het algemeen hun innerlijke stem niet wanneer ze spreken in ” hard gekwantificeerde getallen “.
We vallen ten prooi aan onze verleidingen. Maar wanneer de innerlijke stem hardop spreekt, kan geen enkele verleiding ons ervan weerhouden ernaar te luisteren en het te volgen.
Regelmatig gebruik van deze rekenmachine kan ons helpen onze innerlijke stem te kanaliseren en sterker te maken.
Hoe de financiële planningscalculator te gebruiken
Welke vragen zal deze calculator beantwoorden?
Over sparen: De calculator geeft aan hoeveel uw huidige besparingen zijn. Het zal ook de huidige besparingen vergelijken met de verwachte investeringsbehoeften. De investeringsbehoeften worden beoordeeld op basis van de beoogde “toekomstige doelstellingen”. Deze calculator beschouwt het volgende als toekomstige financiële doelen:
- Pensionering : van alle toekomstige doelen wordt de eerste prioriteit gegeven aan de oprichting van een gepensioneerd corpus. Dus de vraag die deze calculator zal beantwoorden is deze: “Hoeveel moet elke maand worden geïnvesteerd om het noodzakelijke pensioencorpus op te bouwen?”
- De toekomst van het kind: In India worden de onmiddellijke financiële behoeften van een volwassen kind verzorgd door de ouders. Deze behoeften kunnen “hogere onderwijskosten” en “huwelijksuitgaven” zijn. Dus de vraag die deze calculator zal beantwoorden is deze: “Hoeveel te investeren elke maand om het corpus te bouwen dat nodig is voor het kind“.
- Thuis: Hoe belangrijk het ook is om je pensioen te plannen, het is net zo belangrijk om zo vroeg mogelijk in het leven een huis te kopen. Dus de vraag die deze calculator zal beantwoorden is deze: “Hoeveel te investeren elke maand om de aanbetaling corpus van een huis te bouwen“. Lees: Huur of koop een huis.
Laten we de rekenmachine eens nader bekijken. Laat me u twee stappen laten zien om deze financiële calculator te gebruiken:
Stap 1 – Feedgegevens:
Typ gewoon een paar waarden in de velden van de rekenmachine. Zodra de gegevens zijn ingevoerd, worden de resultaten gegenereerd door op de knop te klikken.
De gegevens die moeten worden ingevoerd hebben betrekking op inkomsten, uitgaven, pensioencorpus, doelen voor het kind, aankoop van een huis, enz.
Het duurt niet langer dan 5/6 minuten om de gegevens te voeden. Instructies voor gegevensinvoer zijn ook te vinden in de kolom Opmerkingen.
Stap 2: Controleer de resultaten
Wat ziet u als gevolg van de financiële calculator? Het wordt een combinatie van twee getallen:
- Huidige besparingen: Op basis van de gegevensinvoer berekent de calculator de “huidige besparingen”. Het huidige nettoresultaat minus de totale kosten zal een huidige besparing zijn. Dit is het getal dat zal worden gebruikt voor vergelijking. Lees: Alternatief voor het opslaan van airco.
- Vereiste besparingen : De vereiste besparingen worden berekend op basis van de gegevens van de “toekomstige doelen” die door de gebruiker worden verstrekt. De calculator probeert in te schatten hoeveel geld u elke maand moet investeren om het vereiste corpus te genereren. De uitsplitsing van de vereiste wordt ook verstrekt door de calculator. Welke breuk? Omdat je het geld moet investeren om het corpus voor de drie doelen te bouwen. Lees: de beste beleggingsstrategie.
De vergelijking tussen “huidige besparingen” en vereiste investeringen “is de sleutel. Wat? Het zal duidelijkheid geven dat, of de persoon het zich kan veroorloven om te veel of minder uit te geven.
Als de huidige besparingen lager zijn dan nodig, kunt u niet te veel uitgeven. Als het huidige spaargeld hoger is dan wat nodig is om te investeren, kan het differentiële bedrag te veel worden uitgegeven.
Andere eenvoudigere trucs om te veel uitgeven te stoppen
Een van de beste manieren om overbesteding te elimineren, is door zich bewust te worden van toekomstige financiële doelen en hun behoeften. Maar er zijn andere hacks die de zaak ook kunnen helpen.
- Budgettering en onkosten bijhouden: als u een onkostenbudget voorbereidt, krijgt u een idee van hoeveel u aan een taak kunt uitgeven. Zodra u deze limieten heeft ingesteld, is de volgende stap om te beginnen met het bijhouden van al uw uitgaven. Dit is een oefening die als een wonder kan werken om buitensporige uitgaven te minimaliseren. Lees: Over het bijhouden van onkosten.
- Betaal jezelf eerst: dit is nog steeds een truc die het grootste deel van je inkomen opzij kan zetten. Het gevolg is dat wat je overhoudt voor boodschappen maar beperkt is. Een combinatie van budgettering en zelf betalen kan buitensporige uitgaven voor eens en voor altijd elimineren. Lees: Betalingsinformatie voor u.
- Betaal contant: We hebben de neiging om te veel uit te geven bij het gebruik van plastic. Begin met het betalen van dingen in contanten. Psychologisch creëert het een weerstand in onze geest (om te winkelen). Omdat? Omdat we kunnen zien en voelen dat onze portemonnee lichter wordt. Lees: over hoe u geld kunt besparen.
- creditcards: Er is een neiging voor mensen om te veel uit te geven bij het betalen met een creditcard. Omdat? Omdat creditcards ons in staat stellen om onze aankopen later (niet onmiddellijk) te betalen. Dus psychologisch gezien is het geruststellender om een creditcard te gebruiken (in plaats van een bankpas of contante kaart). Lees: Waarom niet uw creditcard gebruiken.
- 48 uur vertraging: dit is de truc om bevredigingen uit te stellen. Impulsieve uitgaven kunnen op deze manier worden beteugeld. Stel dat je ineens besluit om een smartphone te kopen. Je hebt ook geld aan spaargeld. Maar ga nog niet kopen. Geef jezelf een afkoeltijd van 48 uur. Zodra deze tijd voorbij is en je nog steeds de behoefte voelt, doe het dan. Meestal, na afkoeling na verloop van tijd, verdwijnt de drang om te besteden.
- Betaal een fooi: Elke keer dat je uitgeeft, betaal je een fooi (5%). Deze tip is als een zelfopgelegde boete voor uitgaven. Stel dat je 1.000 roepies hebt uitgegeven om bioscoopkaartjes te kopen. Zodra de transactie is voltooid, betaalt u Rs.50 (5% van 1.000) als fooi. Onze geest gedraagt zich anders wanneer we geconfronteerd worden met boetes (straffen). Wat? Zal proberen rommel uit te geven.
- Vermijd persoonlijke leningen: Met uitzondering van woonleningen helpen alle andere leningen om te veel uit te geven. Als we ons een tv ter waarde van Rs 25.000 kunnen veroorloven, kopen we een Rs 50.000 met behulp van een persoonlijke lening. Omdat? Want onze vrienden hebben zo’n tv. We geven te veel uit om een overdreven levensstandaard te laten zien. De kunst is dus om persoonlijke leningen ten koste van alles te vermijden. Lees ook: Noodzaak om van schulden af te komen.
Stop met het gebruik van
Conclusie
Hoe stop je met te veel uitgeven? Als deze vraag in je opkomt, weet je precies wat je moet doen, toch? Oké, laat ik het geheel nog eens samenvatten tot slot.
Te veel uitgeven wordt veroorzaakt door onze psychologische zwakte in de richting van overbesteding. Dus, voorkomen dat het zelf te veel uitgeeft, vereist mind control . Hoe de geest te beheersen?
De geest bewust maken dat er belangrijkere uitgaven zijn die eerst moeten worden beheerd (toekomstige financiële doelen). Hoe maak je hem mind-aware?
Met behulp van een financiële calculator die zal helpen bij het kwantificeren van toekomstige doelen. Zodra de toekomstige doelen zijn gekwantificeerd, weet de geest precies hoeveel geld ze elke maand moeten investeren.
Als de behoefte hoger is dan wat u momenteel spaart, is dit een teken dat u niet te veel kunt uitgeven. Zodra de geest zich bewust wordt van deze beperking, zal het je niet toestaan om te veel uit te geven.
Wat gebeurt er als ik meer opsla dan ik wil? Een persoon die genoeg gratis geld heeft (die aan alle toekomstige investeringsvereisten heeft voldaan) kan het zich veroorloven om zich te verdiepen in de luxe van te veel uitgeven.
Ik wou dat je tot die mensen behoorde die het zich kunnen veroorloven om te veel uit te geven. Voor de rest, zal ik zeggen, richt je op je toekomstige doelen. Kwantificeer je levensdoelen. Dit zal je uiteindelijk helpen om te stoppen met te veel uitgeven. U kunt deze financiële planningscalculator gebruiken.
Heb een gelukkige financiële planning.