Menu
in

Overeenkomst tussen INPS en Belastingdienst ter bestrijding van ontduiking

Het fenomeen van belastingontduiking in Italië neemt voortdurend toe.
Dus, om de “bende” van sluwheid tegen te gaan, hebben de Belastingdienst en INPS besloten om zich te verenigen om samen belastingontduikers te bestrijden.
Het resultaat van deze verbintenis was de ondertekening, op 12 december, van een overeenkomst die de twee instanties in wezen in staat zal stellen beter gebruik te maken van de gegevens waarover zij beschikken.
Maar wat betekent het?
In de praktijk is een gemeenschappelijk controleplan gelanceerd dat de wederzijdse uitwisseling van informatie zal omvatten, teneinde de controleprocedures te versnellen en te optimaliseren en bijgevolg de belastinginning te versterken.
Het document, dat een looptijd van 3 jaar zal hebben met de mogelijkheid van verlenging, bestaat uit 12 artikelen die de verplichtingen, methoden en tijdigheid van informatie-uitwisseling, gemeenschappelijke controleactiviteiten, coördinatie voor de invordering van schuldvorderingen nauwkeurig regelen, evenals de oprichting van een technisch comité dat tot taak heeft de correcte uitvoering van de taken en de uitvoering van de gestelde doelen.

Dus van de Belastingdienst zal inps de zeer nuttige informatie bereiken, met name over btw-houders, over het bijwerken van de matches en de verklevingen die zijn geperfectioneerd aan de in berusting gedefinieerde aanslagen, die voorzien in de terugvordering van bijdragen
INPS zal de gunst teruggeven door de belastingdienst gegevens te verstrekken over de socialezekerheidspositie van ambachtslieden, handelaren en freelancers die zijn ingeschreven in het afzonderlijke management, evenals die met betrekking tot huishoudelijk personeel. Daarnaast zal ook de tijdens inspecties verzamelde informatie beschikbaar worden gesteld, wat de “basis” kan vormen voor het starten van andere controles.
Kortom, een mooie “tandem” die door de twee lichamen is gecreëerd: ontwijkers uit heel Italië ben je dus gewaarschuwd!

Leave a Reply