in

Quantum Computing: top 5 aandelen om in de gaten te houden in 2022

Indit beleggers nog steeds erg sceptisch zijn vanwege de meest recente update van de Federal Reserve en de trieste en verwachte daling van de cryptocurrency-markt, kunnen technologiebedrijven nu een intrigerende kans bieden.

In het licht hiervan kan het nuttig zijn om quantum computing-acties, supercomputertokens en gedistribueerde computervaluta’s in de gaten te houden.

Vandaag onderzoeken we nullTX’s keuze van de top vijf Quantum Computing-aandelen om in 2022 in de gaten te houden, gesorteerd op huidige marktkapitalisatie, van hoog naar laag.

Wat is Quantum Computing?

Computers die de kwantumtheorie gebruiken, zijn het belangrijkste onderdeel van dit technologische veld. Deze schattingsmethode geeft in wezen aan dat kwantumcomputers in staat zullen zijn om beter te presteren dan de huidige state-of-the-art supercomputers.

Deze factoren zouden beleggers geïnteresseerd maken in het wedden op de toekomst van computers.

Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL)

 • Marktkapitalisatie ~ $1,5 biljoen
 • Sector – Technologie
 • Prijs – $2,313.53

Een van de beste aandelen om te kopen voor quantum computing is Alphabet Inc., ook bekend als Google. Het bedrijf beweerde aanvankelijk kwantumoverheersing in 2019 toen de prestaties van zijn state-of-the-art computer die van traditionele apparatuur overtroffen.

Alphabet’s Sycamore-kwantumprocessor voltooide een taak in 200 seconden die ’s werelds beste supercomputer 10.000 jaar zou hebben gekost om te voltooien.

Dit is een belangrijke prestatie en de organisatie boekt nog steeds vooruitgang met de kwantumfysica.

Daarnaast boekt Google Quantum AI aanzienlijke vooruitgang. Het creëert nieuwe kwantumcomputers en algoritmen om verschillende problemen op te lossen. Om innovatie aan te moedigen, opent het ook een aantal van zijn faciliteiten.

NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA)

 • Marktkapitalisatie ~ $378,8 miljard
 • Sector – Communicatiediensten
 • Prijs – $151.52

Met zijn grafische verwerkingseenheden (GPU’s), die de rekencapaciteit vergroten, wordt NVIDIA snel de wereldleider in het geavanceerde halfgeleiderontwerp, dat de volgende generatie technologie aandrijft.

Nvidia is een quantum computing titel die de wereld stormenderhand heeft veroverd. De producten worden gebruikt in groeiende markten zoals de gaming-, datacenter-, automotive- en professionele visualisatiesectoren.

Nvidia maakt gebruik van GPU’s om kwantumcomputers te maken, waardoor het zijn positie als marktleider in het ontwerpen van complexe circuits behoudt. Daarnaast is het bedrijf een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning.

Nvidia gebruikt zijn GPU-specifieke software om quantum computing vooruit te helpen. Has heeft van cuQuantum een software development kit gemaakt om programmeurs te helpen bij het maken van workflows voor quantum computing.

IBM (NYSE: IBM)

 • Marktkapitalisatie ~ $ 127 miljard
 • Sector – Technologie
 • Prijs – $141.00

IBM is het gevestigde technologiebedrijf dat zijn focus heeft verlegd naar het potentieel van cloud computing. Het heeft ook een kwantumcomputer, die de ibm Quantum Services-bedrijfstak van het bedrijf commercieel beschikbaar stelt.

Een van de pioniers van het kwantumonderzoek was IBM. Het heeft ook al 28 quantumcomputers in gebruik genomen.

Meer dan 100 partners werken momenteel met IBM Quantum Network. Deze partners werken aan het creëren van praktische en commerciële toepassingen in een breed scala van industrieën. Quantum computing is ook gratis toegankelijk via IBM.

Deze technologieën worden door IBM uitgebreid en breder beschikbaar gemaakt. Voor meer acceptatie en creativiteit is dit cruciaal.

Microsoft (NASDAQ: MSFT)

 • Marktkapitalisatie ~ $ 21 miljard
 • Sector – Technologie
 • Prijs – $264.51

Net als IBM benadert Microsoft quantum computing vanuit alle hoeken. Het ontwikkelt elke technologie die nodig is om een commerciële toepassing te laten groeien.

Alle lagen van microsoft’s computer stack evolueren. Controls, software en ontwikkeltools zijn hier allemaal bij inbegrepen. Microsoft heeft ook het open cloud ecosysteem ontwikkeld dat bekend staat als Azure Quantum. Dit bevordert de creativiteit sneller.

Microsoft creëert de hardware, software en gespecialiseerde koeling die nodig is voor kwantumcomputers in zijn onderzoeksfaciliteiten.

De IT-gigant maakt ook grote stappen met topologische qubits. Deze overtreffen traditionele qubits in termen van prestaties. Verbeter de stabiliteit door het totale aantal benodigde qubits te verminderen. Prorob winst voor aandeelhouders zou moeten komen van deze veelbelovende technologie.

IonQ (NYSE: IONQ)

 • Marktkapitalisatie ~ $ 913 miljoen
 • Sector – Industrial
 • Prijs – $4.61

IonQ is zojuist naar de beurs gegaan door een combinatie met het single-purpose acquisition bedrijf (SPAC) dMY Technology Group III. Het eerste pure-play quantumcomputerbedrijf dat naar de beurs gaat, is IonQ, een start-up in quantum computing.

IonQ zal het geld dat wordt verdiend met de SPAC-fusie gebruiken om de bouw van een netwerk van kwantumcomputers te financieren dat toegankelijk zal zijn via verschillende clouddiensten. IonQ draait momenteel op een quantumcomputer.

IonQ’s partnerschap met Microsoft, Google Cloud en Amazon (NASDAQ: AMZN) Web Services (AWS) toont de focus van het bedrijf op cloud computing. Naast het investeren in IonQ, heeft de japanse toonaangevende investeerder in telecommunicatietechnologie Softbank Group (OTC: SFTBF) samengewerkt met het bedrijf om quantum computing te gebruiken om de vele andere technologiebedrijven in zijn portfolio van stroom te voorzien.

Als IonQ succesvol is, en het bedrijf gelooft dat dit het geval zal zijn, zou de quantum computing-markt tegen 2030 $ 65 miljard per jaar waard kunnen zijn, waardoor het de meest winstgevende investeringsroute is.

Final overwegingen

Hoewel quantum computing nog in de kinderschoenen staat, wordt er veel onderzoeksgeld geïnvesteerd in deze geavanceerde technologie.

Ook als er nog niet veel pure-play quantumaandelen zijn, kan beleggen in techreuzen die blootstelling hebben aan het veld de komende jaren goed renderen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 12

Mt Gox Bitcoin: wat het is en releasedatum

invest crypto 25

AI-tokens en big data: 5 beste om in de gaten te houden in 2022