Menu
in

School tussen kosten en belastingen

Het begin van de schooljaar brengt altijd veel kosten met zich mee, waaronder kosten, boeken en “kit ” compleet.
Alsof dit nog niet genoeg is, zijn er heel vaak ook “vrijwillige” bijdragen die niet zo vrijwillig zijn.
Om de
volgens welke er een echte verborgen belasting is die weegt op het recht om te studeren voor een uitgave van ongeveer 100-150 euro .

Het is precies de “vrijwillige bijdrage” die scholen nodig hebben op het moment van registratie, of “een liberale uitbetaling ten gunste van scholen van alle niveaus en die gericht moet zijn op technologische innovatie en scholenbouw en de uitbreiding van het opleidingsaanbod”.

“De vrijwillige bijdrage – ze gaan door – kan dus niet als verplicht worden beschouwd voor de inschrijving op de openbare school, maar scholen vereisen het toch”.
Op die manier drukt dit cijfer uiteindelijk op het gezinsbudget, zozeer zelfs dat deze bijdrage voor ongeveer 19% aftrekbaar is van de belastingaangifte.

Dit alles zonder daarbij te tellen dat ondanks het feit dat het ministerie de uitgavenplafonds voor schoolboeken heeft vastgesteld, een echte doorn in het oog van moeders en vaders, scholen de regel blijven omzeilen met de zogenaamde aanbevolen teksten die dan verplicht worden.
Om te proberen deze ongerechtvaardigde verhogingen het hoofd te bieden, geeft de Adiconsum een reeks tips aan de families , zoals om te onthouden dat er faciliteiten voor gezinnen met een inkomen tot 15 duizend euro’s per jaar, waardoor u de boeken kunt kopen die tot 50% besparen.

Of nogmaals, Adiconsum herinnert eraan dat het ministerie voorziet in de mogelijkheid om

Leave a Reply