in

Schoolboekbonus 2024-2025: vereisten, oproepen en hoe u zich kunt aanmelden

De Italiaanse regio’s zijn begonnen met het publiceren van oproepen voor de schoolboekenbonus 2024-2025. Deze bijdrage is bedoeld voor gezinnen die ondersteuning nodig hebben bij de aankoop van schoolboeken. Laten we in deze gedetailleerde gids eens kijken wat de schoolboekbonus is, hoe deze werkt, wie deze kan aanvragen en hoe je deze kunt aanvragen
.

Wat is de schoolboekbonus 2024-2025

De schoolboekenbonus is een economische bijdrage, voucher of vergoeding bestemd voor gezinnen die de kosten voor de aankoop van schoolboeken moeten dragen. Deze hulp wordt verleend door de regio’s waar de studenten wonen, vaak in samenwerking met gemeenten of specifieke lokale autoriteiten voor het recht om te studeren
.

Voor wie is de schoolboekbonus bedoeld

De vereisten voor het verkrijgen van de schoolboekbonus variëren enigszins van regio tot regio, maar in het algemeen is deze bedoeld voor:

 • Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het voortgezet onderwijs (midden- en middelbare school).
 • Studenten van nationale, gelijkwaardige scholen (zowel privé als lokaal) of die zijn opgenomen in het regionale register van niet-gelijke scholen.
 • Studenten van drie- of vierjarige beroepsopleidingen die door het Gewest zijn geaccrediteerd.
 • De bonus is voornamelijk bedoeld voor gezinnen met een laag en gemiddeld inkomen, vaak gemeten aan de hand van de Indicator of the Equivalent Economic Situation (ISEE).

  Bonusoproepen voor actieve schoolboeken per regio

  Regio Lombardije

  De regio Lombardije heeft de oproep „Dote School Educational Material” geactiveerd, die vouchers aanbiedt van 150 tot 500 euro voor de aankoop van studieboeken, technologische apparatuur en leermiddelen.

  Regio Piemonte

  In Piemonte is de schoolboekenbonus 2024-2025 beschikbaar voor leerlingen van het basis-, eerste en tweede leerjaar van het voortgezet onderwijs. De oproep was open tot 28 juni 2024.

  Regio Puglia

  De schoolboekenbonus in Puglia voorziet in de gratis of semi-gratis levering van lesmateriaal voor leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het voortgezet onderwijs met een ISEE gelijk aan of minder dan 10.632,94 euro.

  Voor gezinnen met drie of meer kinderen is de ISEE-limiet verhoogd naar 14.000 euro
  .

  Regio Lazio

  De oproep voor de schoolboekbonus 2024-2025 in Lazio is bedoeld voor studenten die in de regio wonen met een ISEE van maximaal 15.493,71 euro.

  Regio Sicilië

  Op Sicilië omvat de boekenbonus voor het schooljaar 2024-2025 de gratis levering van studieboeken aan basisschoolleerlingen via het „Library Coupon Portal”. Het nieuws is dat gemeenten worden betrokken bij het bonusbeheer en het betalingsproces
  .

  Oproep voor bonusboeken die nog niet actief of verlopen zijn

  Op dit moment zijn de oproepen voor schoolboekbonussen 2024-2025 in de regio’s Marche, Abruzzo, Ligurië, Basilicata, Molise, Calabrië, Campania, Emilia Romagna, Veneto, Sardinië, Trentino Alto Adige, Umbrië, Valle d’Aosta, Friuli Venezia Giulia en Toscane nog niet gepubliceerd, maar zullen binnenkort worden gepubliceerd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  decreto disabilita 2024 ultime disposizioni 1713973234 39

  Nieuwe gehandicaptenbonus voor evenementen en shows: een complete gids

  aiuti per disoccupati over 50 nel 2024

  Hulp voor werklozen boven de 50 in 2024: wat zijn dat en hoe kunt u ze aanvragen