in

Soorten grafieken om prijsbewegingen te bepalen

De grafiek is een belangrijke factor bij het bepalen van prijsbewegingen voor Amerikaanse aandelenbeleggers na de technische analyseschool. Alle verschillende grafiektypen hebben hun eigen kenmerken en worden gebruikt voor specifieke strategieën. Daarom zal het kiezen van de voorbeeldige grafiek u helpen uw handelsstrategie te maximaliseren.

In deze les geven we u de vier meest populaire soorten grafieken van aandelenbeleggers.

De vier grafiektypen die het meest worden gebruikt in technische analyse zijn:

  • Del kaars print
  • Balkdiagram (staafdiagram)
  • Lijndiagram (Lijndiagram)
  • Area Kaart (Bergkaart)

Del kaars print

De candlestick chart is een financiële grafiek die de koersbewegingen van financiële producten beschrijft.

De kandelaargrafiek is de meest gebruikte grafiektypen vanwege de superioriteit ten opzichte van andere modellen. Het gebruik van kandelaargrafieken helpt om prijsniveaus intuïtiever weer te geven.

In de candlestick grafiek vertegenwoordigt elke candle vier verschillende stukjes informatie, waaronder de openings-/slotkoers en de hoge/lage koersen.

Elke kaars vertegenwoordigt de prijs in een periode die overeenkomt met het tijdsinterval van de grafiek.

De grafiek bevindt zich bijvoorbeeld in het 1G-frame en elke kaars vertegenwoordigt de prijs van een uur.

Een kandelaar bestaat uit 2 delen die prijsbewegingen op een bepaald moment vertegenwoordigen:

  • Candle corpo: toont het interval tussen de openings- en slotkoersen
  • Kaarsschaduw: toont de hoogste prijs (hoogste punt van kaarsschaduw) en lage prijs (laagste punt van kaarsschaduw)

De rode kaars staat voor de bearishness van die sessie.

A contrario duidt een groene kaars op een prijsstijging.

Balkdiagram

Een staafdiagram is een grafiek die de prijsbeweging van een financieel instrument weergeeft, waarbij de bovenkant van de verticale lijn de hoogste prijs aangeeft tijdens de handelssessie en de onderkant van de verticale lijn de laagste prijs in de periodesessie aangeeft. De kleine horizontale balk aan de linkerkant vertegenwoordigt de openingsprijs en de kleine platte balk aan de rechterkant vertegenwoordigt de slotkoers.

Een enkele balk vertegenwoordigt een handelssessie, of het nu een dag, een week, een uur, enz. is. Wanneer je hoort over “bar histogrammen”, moet je het tijdsinterval weten. is weten hoe lang 1 staaf vertegenwoordigt

Een staafdiagram is ook bekend als het “OHLC” -diagram omdat het de prijs van een bepaald product open, hoog – hoog, laag – laag en sluiten – sluiten weergeeft.

Line chart

Een lijngrafiek koppelt de slotkoersen van de vorige periode aan de slotkoersen van de volgende periode. Wanneer deze punten met elkaar verbonden zijn, krijgen we een overzicht van de koersbeweging van een valutapaar in de loop van de tijd.

Line grafieken worden gemaakt door een reeks historische prijsgegevens te combineren met een interstitiële lijn. Aangezien deze grafiek alleen de slotkoers van een financieel instrument in een bepaald tijdsbestek volgt, is het voordeel van dit type grafiek het gebruiksgemak.

In feite worden de bewegingen van de financiële markt in de handelsmarkt van vandaag, als gevolg van de ontwikkeling van wetenschap en technologie, steeds ingewikkelder, dus dit type grafiek wordt minder gebruikt dan voorheen.

Mountains kaart

Een berggrafiek is een financiële grafiek die de slotkoersen van handelssessies met elkaar verbindt, waardoor het lijkt op de top van een berg.

Een bergkaart is in wezen hetzelfde als een lijndiagram, maar de ruimte onder de lijn is kleurrijk. Mensen noemen ze vaak vlakdiagrammen.

Een bergkaart heeft verschillende primaire toepassingen: het toont de groei van een investering in de loop van de tijd – dit is een populaire manier om prestaties uit het verleden weer te geven. Daarnaast wordt deze grafiek ook gebruikt als handelsinstrument om prijsgedrag te analyseren. Handelaren moeten echter voorzichtig zijn, omdat dit type grafiek een belangrijkere optische illusie van groei kan creëren dan het is.

Conclusion

Om bovenaan staan de vijf meest elementaire grafiektypen en hoe de parameters van elk grafiektype te lezen. Daarom, als u naar een bepaalde aandelengrafiek kijkt, zult u begrijpen hoe deze de prijs op de grafiek vertegenwoordigt en hoe deze beweegt. U kunt snel een beter beeld van de markt krijgen en nauwkeurigere handelsbeslissingen nemen. Met deze functie kunnen we zeggen dat de grafiek de gids is voor technische analyse van aandelenhandelaren.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest 00020

Binance Trading Bots: alle geheimen van geautomatiseerde handel

invest crypto 34

Google Authenticator op Binance: wat het is en welke problemen je kunt tegenkomen