in

STRATEGIEËN VOOR HET VERHANDELEN VAN OPTIES: wat ze zijn en hoe ze te lezen

Misschien wel een van de meest verwarrende handelsstrategieën voor beginners, opties vereisen een beetje meer planning dan alleen maar klikken op de koop- of verkoopknop. Een beetje zoals futures, je koopt niet echt aandelen van een bedrijf. Opties zijn een contract.

WAT ZIJN DE OPTIES?

Opties zijn precies dat, de optie om een bepaald aantal aandelen van een aandeel tegen een bepaalde prijs te kopen. Het is in wezen een contract, zij het onmiddellijk, tussen koper en verkoper, voor een bepaald aantal aandelen (meestal 100 per contract) tegen een vooraf bepaalde prijs (clash) om te worden uitgevoerd tegen een bepaalde datum in de toekomst (vervaldatum).

Op de vervaldatum van het contract hebt u het recht om de optie te laten vervallen of om uw recht op aandelen uit te oefenen tegen elke prijs die het aandeel momenteel verhandelt.

Hier is een uitleg van hoe het werkt in wat we een basisoptie voor naakt bellen zullen noemen.

XYZ-aandelen worden verhandeld tegen $ 10. U verwacht dat de aandelenkoers de komende 6 maanden zal stijgen tot $ 20. Op zoek naar opties met een “strike” prijs van … $ 12, net boven de huidige prijs van $ 10. De vervaldatum is een paar weken of maanden.

Als de aandelenkoers uw staking met $ 12 overschrijdt, zit u in het geld. Om de optie te starten, moet u echter een “premie” betalen. Een beloning is een vergoeding die in rekening wordt gebracht door de optiebalie (schrijver) van het contract. Het wordt genoteerd als een bedrag in dollars per aandeel en elk contract bevat meestal 100 aandelen van de onderliggende aandelen.

De premium prijs kan variëren van ongeveer $ 1 tot $ 10 (of meer) op populaire en volatiele aandelen zoals Tesla of SPY.

Deze premie die u betaalt, geeft u recht op het contract. Om de wiskunde te begrijpen: als je 1 TSLA-optiecontract voor $ 10 hebt gekocht, zou het je ongeveer $ 1000 kosten voor de prijs.

1 optiecontract = $10/aandeel

100 aandelen per contract x $10 = $1000 premie

LIJST VAN STRATEGIEËN VOOR HET VERHANDELEN VAN OPTIES

Er zijn veel verschillende strategieën voor het verhandelen van opties om uit te kiezen.

Sterker nog, namen worden behoorlijk creatief. Hiertoe zijn er veel soorten spread-opties, gedekte opties, getrouwde opties, wurg- en straddle-opties, enz.

Naked Calls en Puts opties strategie

Wanneer u wilt wedden op de lange kant van een aandeel met behulp van opties, heeft u twee keuzes: koop calls of verkoop puts. Als u wilt wedden op de korte kant van een aandelenbeweging met behulp van opties, koop dan put- of verkoop calls.

Als onderdeel van dit proces, als u nog geen positie in de onderliggende aandelen heeft, maar opties wilt kopen of verkopen, gaat u “naakt” op calls of puts. Een voordeel van deze strategie is dat het uw risico beperkt tot de premie die u betaalt voor opties.

Dit betekent niet dat je geen risico hebt. Immers, wanneer een optiecontract afloopt zonder gebruik te maken van uw recht om de aandelen te kopen, verliest u de volledige premie die u hebt betaald. Zoals we eerder hebben besproken, kan het echter een eenvoudigere manier zijn voor kleinere accounts om koopkracht te benutten door hun risico te beperken.

Hier is een voorbeeld hiervan met behulp van TSLA. Als u een account van $ 5.000 hebt en een TSLA-contract wilt kopen tegen een premie van $ 10 / aandeel. In totaal betaalt u $ 1000 voor het contract. Als TSLA in prijs stijgt en de uitoefenprijs bereikt of overschrijdt vóór de vervaldatum, is het heel goed mogelijk om de premie te verdubbelen.

Dit is natuurlijk een heel eenvoudig voorbeeld en zal veel bepalende factoren hebben die van invloed kunnen zijn op uw premie – dingen zoals verval, volatiliteit, etc. Maar in alle opzichten is het op zijn minst een strategie voor het verhandelen van opties en misschien wel de gemakkelijkste.

Gedekte beloptiesstrategie

Een gedekte call is een optiestrategie waarmee u een aandeel kunt kopen en tegelijkertijd een calloptie kunt verkopen (schrijven).

Zo werkt het. Tegelijkertijd koopt u aandelen van een aandeel, u verkoopt automatisch een calloptie op dezelfde aandelen tegen een hogere uitoefenprijs. Waarom zou je, vraag je je misschien af? In wezen om de premie te verzamelen van het schrijven van oproepen naast het verkopen van uw aandelen.

U beschermt uw initiële investering bij het kopen van het aandeel door callopties te verkopen en een premie te innen. Het enige voorbehoud is dat u bereid moet zijn om de aandelen die u hebt gekocht te verkopen tegen de korte uitoefenprijs van de call. Wanneer opties worden uitgeoefend, heeft u uw premie verzameld en uw aandelen verkocht tegen de uitoefenprijs.

Put Opties Strategie voor Getrouwd

Een getrouwde put lijkt erg op huwelijkse voorwaarden. Geen woordspeling bedoeld. Het stelt een belegger in staat om optiehandel te gebruiken om zijn neerwaartse risico af te dekken bij het kopen van aandelen.

Het werkt als volgt: je koopt een bepaald aantal aandelen en koopt vervolgens putopties voor hetzelfde aantal aandelen. Zoals u zich misschien eerder herinnert, is het kopen van puts een weddenschap dat een aandeel zal dalen. In het geval dat dit gebeurt, probeert u uw longpositie af te dekken tegen catastrofale P / L-schommelingen.

Als de aandelenkoers echter stijgt, verliest u alleen de premie die u hebt betaald voor putopties.

Strategie voor verspreidingsopties voor Bull Call

Een bullish spread strategie is een optie trading strategie voor dezelfde onderliggende waarde, met dezelfde vervaldatum. De ene calloptie wordt echter gekocht tegen een uitoefenprijs, terwijl de andere wordt verkocht tegen een hogere uitoefenprijs. Vandaar de spread tussen de uitoefenprijzen.

Het is wat we een verticale spread zouden noemen als je nadenkt over de prijs op de y-as.

Uw beloning wordt verlaagd door deze optiestrategie te gebruiken vanwege de premie die u zou innen op de verkoop van de calloptie. Het nadeel is dat uw winst beperkt is als de aandelenkoers blijft stijgen. Het is echter een bullish strategie waarbij de prijs moet stijgen.

GOEDKEURINGSBLAD VOOR OPTIESSTRATEGIE

Als het hier allemaal op aankomt, is het het beste om opties te verhandelen met een goed begrip van technische analyse. In die zin zullen dezelfde technische patronen die u ziet bij het handelen in aandelen hoogstwaarschijnlijk ook uw strategie voor het handelen in opties helpen.

Als u bijvoorbeeld verwacht dat een uitbraak aanstaande is voor een specifiek handelsmodel, kunt u een strategie voor het verhandelen van opties gebruiken om van de beweging te profiteren. 

Dit zijn enkele van de meest voorkomende trendomkeringsgrafiekpatronen. En hoewel we u een idee hebben gegeven van waar u een naakte calloptie kunt krijgen, kunt u gemakkelijk elke soort optiestrategie gebruiken die bij uw setup past.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

WAT ZIJN HANDELSPATRONEN: Beginnershandleiding

pexels tima miroshnichenko 7567486

OkEx Coin Prijsvoorspelling 2022 – 2025 – 2030