Menu
in

Tips voor volatiliteit op de aandelenmarkt: hoe beleggers COVID-19 beheren

Sinds COVID-19 het nieuws in de verf zette, zit de Amerikaanse beurs een beetje in een achtbaan. Er waren ups en downs en bijna al het andere. Beleggers van alle leeftijden, inkomens en ervaring vragen zich af: “Wat is er aan de hand?” en “Moet ik kopen of verkopen?”

Marktvolatiliteit in 2020

De aandelenmarkt ervaart regelmatig alles van crashes tot dalingen tot correcties. Het maakt deel uit van de normale eb en vloed van de aandelenmarkt. In het verleden hebben grote marktcrashes ook een impact gehad op beleggers.

Een wereldwijde pandemie is echter niet normaal en de onzekerheid rond deze situatie is alomtegenwoordig. Het sluipt in de beslissingen en gevoelens van beleggers over beleggen.

  1. Het jaar 2020 begon met sterke marktpieken, maar sinds het COVID-19-virus aan de kusten van de Verenigde Staten arriveerde, zit de markt nog meer in een achtbaan.

    Het virus zorgde voor aanzienlijke marktvolatiliteit in februari en maart 2020 en blijft dit voorjaar golven maken.

  2. Op 16 maart 2020 daalde de Dow Jones Industrial Average (DJIA) met 2.997 punten (of bijna 13%), de grootste eendaagse daling in de geschiedenis van de index. Dit kwam nadat de Dow twee dagen eerder 2.352 punten had verloren. Vanaf 8 april 2020 hebben de zes grootste dalingen in de djia-geschiedenis zich de afgelopen twee maanden voorgedaan.
  3. Maar de markt heeft in diezelfde twee maanden ook historische rally’s gezien. Op 24 maart steeg de DJIA naar 2.112 punten. De zeven grootste demonstraties in de geschiedenis van de DJIA vonden plaats in maart en april 2020.

Om te zeggen dat we marktvolatiliteit ervaren, zou een understatement zijn.

En dit alles komt op de hielen van de langstlopende bullmarkt in de Amerikaanse geschiedenis. Amerikanen maken zich begrijpelijkerwijs zorgen over wat er daarna komt voor de aandelenmarkt en hun persoonlijke portefeuilles.

Industrie moet rekening houden met uw beleggingsbeslissingen?

Elke belegger moet volatiliteit overwegen als onderdeel van zijn beleggingsplan. Het maakt deel uit van beleggen en kan op elk moment gebeuren, niet alleen tijdens een wereldwijde pandemie.

Volgens een enquête van oktober 2019 door Kiplinger en Personal Capital, speelt volatiliteit een belangrijke rol in hoe Amerikanen van middelbare leeftijd hun beleggingsbeslissingen nemen.

  • Uit het onderzoek bleek dat 63% van de Amerikanen zich vorig jaar zorgen maakte over een marktdaling.

    Bijna de helft van de respondenten zei dat ze zouden overwegen hun belang in aandelen te verminderen om zichzelf te beschermen tegen marktvolatiliteit.
  • De meeste Amerikanen maken zich zorgen over geld. Amerikanen maken zich zorgen, vooral over het niet hebben van genoeg geld bij hun pensionering. Bijna de helft (49%) van de Amerikanen noemt angst om hun pensioenfondsen te overleven als hun grootste zorg over hun pensioen.
  • Aangezien de aandelenmarkt van oudsher een grote bron van groeiende rijkdom is en Amerikanen helpt zich financieel voor te bereiden op hun pensioen, is het logisch dat marktvolatiliteit een bron van zorg is voor persoonlijke beleggingen.

De COVID-19-pandemie heeft tot nu toe meer dan 30 miljoen Amerikanen zonder werk gezet. Het heeft ook enkele van de grootste marktbewegingen veroorzaakt die de meeste Amerikanen ooit hebben gezien. Deze financiële en pensioenzorgen lijken dus meer dan ooit geldig. Zonder vaccin en met veel activa nog in financieel limbo, zou er dit jaar veel meer volatiliteit kunnen zijn.

Wat kunt u doen aan marktvolatiliteit

Niemand kan precies controleren of voorspellen wat de aandelenmarkt zal doen.

Maar u kunt uw beleggingsplannen aanpassen aan de volatiliteit van de markt.

Een goede tip voor elke belegger is om niet elke dag de marktprestaties of de prestaties van uw persoonlijke portefeuille te controleren. Het kijken naar kleine of grote veranderingen kan elke dag veel zijn om te verwerken. Stel een kalenderherinnering in om uw beschikbaarheid eenmaal per maand te controleren. Als u uw portemonnee moet wijzigen, kunt u dit dan doen.

Hier zijn enkele verschillende scenario’s om met een volatiele markt om te gaan:

Als u zich grote zorgen maakt over de volatiliteit die uw beleggingen tenietdoet

Overdenk het idee om een deel van uw aandelen over te dragen in obligaties of contanten. Verkopen voor minder dan wat u hebt gekocht, blokkeert een verlies, maar overschakelen naar obligaties betekent ook minder risico op toekomstige verliezen. Aangezien er nog geen vaccin is, is het geen slecht idee om in 2020 meer marktbewegingen te plannen. De overdracht kan nu diepe sneden in uw portemonnee voorkomen.

Als je werk en inkomen stabiel zijn

Bepaal of u agressiever kunt zijn over uw investering. De grootste zorg in een recessie, vanuit het perspectief van persoonlijke financiën, is een verlies van inkomsten. Als u denkt dat u hier veilig voor bent, is dit misschien wel het beste moment dat u ooit goedkoop zult kopen met behulp van een goedkope makelaar zoals Ally Invest.

Als u een passieve belegger bent

Ase naar het plan dat je hebt. Uw breed gediversifieerde indexfondsen zullen de markt blijven volgen. Elke dag naar uw accounts kijken, zal niets doen om dat te veranderen. Houd u aan uw normale investeringsschema als u kunt.

Als je net begint te investeren

Ou begrijpt dat dit een ongekende situatie is, maar dat de markt (en individuele beleggers) eerder in ruw water hebben overleefd. Begin desnoods klein. En profiteer van elk pensioenplan of voordelen op de werkplek (zoals een werkgeversmatch). Blijf leren beleggen. Een slimme belegger worden aan het begin van uw reis zal u de rest van uw leven van dienst zijn.

Als je in de buurt van het guesthouse bent

Seave en bekijk uw portefeuille en pensioenplannen. Welk effect heeft marktvolatiliteit op uw pensioentijdlijn? Moet je aanpassen hoeveel je dacht dat je leefde? Verplaats het geld desnoods. Of bespreek hoe u andere delen van uw financiële leven, zoals werk en inkomsten, het beste kunt beheren. Het kan een goed idee zijn om een financieel adviseur in te huren om al uw opties te bespreken. Paladin Registry is een geweldig hulpmiddel voor het vinden van een goede consultant die aan uw behoeften voldoet.

Hoe jongeren omgaan met marktvolatiliteit

Terwijl oudere Amerikanen zich zorgen maken over hun pensioensparen en wat pensioen in een berenmarkt kan betekenen voor hun beleggingen, hebben jongere Amerikanen hun zorgen.

  • Millennials (volwassenen tussen de 24 en 39 jaar) betreden net de arbeidsmarkt of gaan de jaren in met de hoogste inkomsten. Een neergang van de markt kan hen bijzonder hard raken, omdat dit de jaren zijn die ze nodig hebben om hun rijkdom te vergroten.
  • Sommige financiële professionals dringen er bij mensen onder de 40 op aan om agressiever te zijn in deze markt dan oudere Amerikanen. Dit argument is gebaseerd op het feit dat jongeren meer tijd hebben in de wereld van werk en ook meer tijd overhouden aan de markt om te herstellen voordat ze van hun investeringen moeten leven.
  • En hoewel niemand de toekomst kan voorspellen, is het voor jongere beleggers ook de moeite waard om te overwegen om te profiteren van alle pensioenspecifieke accounts waartoe u nu toegang hebt, zoals de 401 (k) -baan. Carrière- of baanveranderingen kunnen betekenen dat je later geen toegang hebt tot dat plan. Nu beleggen, zelfs in het licht van een recessie, kan betekenen dat u beleggingsdeals moet sluiten die u ten goede komen bij uw pensionering.
  • Millennials lijken vandaag klaar om te roteren, in plaats van te wachten tot het eindigt. Volgens een onderzoek van Bankrate en YouGov koopt 24% van de millennials op dit moment meer aandelen, vergeleken met slechts 5% van de babyboomers.

Minder uitgeven; Koop meer

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat jongeren eerder bezuinigen dan oudere volwassenen. Elke maand minder geld uitgeven kan meer geld vrijmaken voor investeringen.

Jongere beleggers hebben ook de mogelijkheid om meer volatiele posities te kopen. Jongere beleggers kunnen deze tijd nemen om te kopen in sectoren die momenteel laag geprijsd zijn, maar waarschijnlijk zullen herstellen en het in de toekomst goed zullen doen, zoals luchtvaartmaatschappijen. Andere sectoren, zoals de gezondheidszorg of autofabrikanten, kunnen op dit moment ook dieptepunten ervaren. De wereld bevindt zich nu in een soort pauze, maar hoogstwaarschijnlijk zullen de prijzen weer aantrekken zodra mensen een nieuw normaal oppikken.

Mooie

Het maakt niet uit waar u zich in het leven bevindt of wat voor soort belegger u bent, u hebt keuzes als het gaat om het omgaan met marktvolatiliteit. Houd uw financiën bij en bekijk uw opties. Dit is een goed moment om met een financieel adviseur te chatten en de beste beleggingsstrategie voor u te begrijpen. Bepaal of u wilt blijven beleggen, uitbetalen of beleggen in alternatieve activa.

Het ziet er naar uit dat we nog een tijdje in de achtbaan van de aandelenmarkt zitten, dus doe je gordel om. We weten misschien niet wanneer de aandelenmarkt zal herstellen, maar het zal uiteindelijk weer normaal worden.