in

Token Kleros PNK: hoe en waar te kopen

De opkomst van globalisering en de digitale economie als gevolg van de connectiviteit die het internet biedt, heeft een geheel nieuw digitaal rijk gecreëerd dat de moderne geopolitieke jurisdicties heeft overtroffen.

Kleros, is een gedecentraliseerde applicatie gebouwd op Ethereum, heeft tot doel de oplossing te bieden voor de onvermijdelijke controverses die zullen ontstaan in dit wereldwijde digitale medium door gebruik te maken van de kracht van blockchain en de mechanica van de speltheorie.

Deze gids leert u hoe en waar u het Kleros PNK-token kunt kopen en geeft ook meer informatie over het project.

Bitfinex: een vertrouwde exchange

Gelokt in Hong Kong, bitfinex is eigendom van en wordt beheerd door iFinex Inc – een financiële dienstverlener die ook eigenaar is van Tether Limited, de uitgever van de USDT stablecoin. De makelaar is populair voor het hebben van een van de meest liquide orderboeken op de markt, zodat gebruikers die cryptocurrencies willen kopen en verkopen er geen probleem mee hebben.

Net als veel andere topmakelaars biedt Bitfinex een veelzijdig platform voor iedereen die de cryptocurrency-markt wil betreden. Investers kunnen cryptocurrencies kopen en verhandelen, cryptocurrencies inzetten en hun munten uitlenen om rendement te behalen.

Het gebruiksgemak is indrukwekkend op Bitfinex, waarbij de broker een intuïtief platform combineert met een lage stortingsdrempel. Stortingen op Bitfinex kunnen worden gedaan via directe crypto-overschrijvingen, bankoverschrijvingen en kaartbetalingen. Card betalingen worden verwerkt via een derde partij, dus beleggers moeten mogelijk meer kosten betalen.

Naast de handelsinterface biedt Bitfinex gemakkelijke toegang tot diensten zoals margehandel, derivatenaanbod en leningen. Investers die grote aankopen willen doen, kunnen de OTC-handelsservice van Bitfinex gebruiken, terwijl degenen die op zoek zijn naar winsten met een laag risico het gokprotocol van de makelaar kunnen gebruiken.

Bitfinex gebruikt een maker-taker fee structuur voor haar activiteiten. Aanvragen variëren tussen 0% en 0,2%, met kosten die worden verlaagd naarmate de ordervolumes van beleggers toenemen.

Daarnaast brengt de exchange geen kosten in rekening voor grote orders via haar OTC desk. Bankoverschrijvingen brengen 0,1% kosten met zich mee voor stortingen en opnames, hoewel versnelde opnames 1% kosten met zich meebrengen. Cryption opnames brengen een kleine vergoeding met zich mee, afhankelijk van de munt die wordt opgenomen.

De uitwisseling beschermt fondsen en gebruikersgegevens met behulp van 2FA, geavanceerde API-sleutelmachtigingen en het opslaan van 99% van de fondsen in koude opslag.

Gate.io: solide platform met veel munten

Gate.io is een cryptocurrency-handelssite die tot doel heeft haar leden een alternatief te bieden voor de beurzen die momenteel de markt domineren.

De site is sinds 2017 in gebruik en heeft tot doel een deel van de cryptocurrency-handelsmarkt te veroveren door zijn gebruikers probleemloze toegang te bieden tot een aantal moeilijk te vinden munten en opkomende projecten.

De site is ook ontworpen om beleggers te helpen specifieke informatie te vinden met betrekking tot zowel hun favoriete munten als algemene markttrends.

De meeste handel vindt plaats op een webgebaseerd handelsplatform dat vergelijkbaar is met de meeste cryptocurrency-uitwisselingen. De site bevat een aantal functies, zoals een orderboek, handelsgeschiedenis en grafieken.

Hoe werkt Kleros?

Op het meest basale niveau verbindt Kleros gebruikers die opgeloste geschillen nodig hebben met een pool van crowdsourced juryleden die over de nodige vaardigheden beschikken om hun geschillen snel en gemakkelijk op te lossen. Het Kleros-protocol is opt-in, wat betekent dat gebruikers Kleros als protocol voor geschillenbeslechting rechtstreeks in hun slimme contracten kunnen implementeren.

Een freelancer wordt bijvoorbeeld ingehuurd door een werknemer en het slimme contract tussen hen verwijst naar Kleros als het gunningsprotocol voor hun contract. In geval van een geschil worden de fondsen in het contract vergrendeld en begint het kleros-arbitrageproces. Een rechtbank wordt uit een crowdsourced pool van juryleden gehaald, relevante informatie wordt naar juryleden gestuurd en juryleden stemmen over de zaak. De stemming wordt onthuld, de meerderheid wordt als winnaar beschouwd en het slimme contract wordt uitgevoerd, waarbij geld wordt verzonden naar de partij waaraan de juryleden hebben gestemd.

Het is een zeer eenvoudig proces dat gebruikers eenvoud en gemak biedt, maar er is veel meer dat achter de schermen werkt om het platform veilig en levensvatbaar te maken als een niveau van geschillenbeslechting.

In het bijzonder maakt het platform gebruik van blockchain om transparantie en integriteit in het juryselectieproces te waarborgen. Daarnaast bieden de mechanica van de speltheorie op basis van belangrijke concepten en hun native Pinakion-token (PNK) het stimulerende model dat nodig is voor juryleden om eerlijk te handelen binnen het systeem.

Het Kleros incentive model maakt gebruik van een geoptimaliseerde versie van het Schelling coin concept dat is afgeleid van het schelling point game theory concept. A Schelling Point is een brandpunt als een oplossing die mensen geneigd zijn te gebruiken bij afwezigheid van communicatie omdat het voor hen natuurlijk of speciaal lijkt. Dit is belangrijk in gedistribueerde systemen waar gebruikers elkaar niet vertrouwen. Het concept van Schelling Coin werd geschetst door Vitalik Buterin en is ontworpen als een token dat zichzelf op één lijn brengt door de waarheid te vertellen met economische prikkels.

Als voor Kleros gebruikt hun platform een geoptimaliseerde versie van dit concept om juryleden te stimuleren om consistent met anderen te stemmen door middel van economische prikkels met hun PNK-token. De juryleden die ontevreden tegen de winnende meerderheid stemmen, worden gestraft en degenen die in de winnende meerderheid stemmen, ontvangen tokens die worden herverdeeld door de juryleden die dat niet hebben gedaan. Deze herverdeling is gebaseerd op een eigen formule en juryleden moeten een bepaald aantal tokens inzetten als storting voordat een zaak begint. Srors ontvangen ook arbitragekosten voor hun werk.

Thrors selecteren zichzelf in subcourts met specifieke focus als onderdeel van een grotere autonome pool van juryleden die een breed scala aan potentiële zaken dienen. Wanneer de selectie voor een zaak begint, wordt een willekeurig proces gebruikt dat sequentieel bewijs van werk gebruikt om juryleden uit de pool te selecteren. De kans dat een jurylid wordt geselecteerd voor een zaak is direct gerelateerd aan het aantal PNK-tokens dat ze storten. Contracten voor een zaak specificeren hoe en op welke juryleden kunnen stemmen en hoeveel juryleden nodig zijn.

Het hele proces is geautomatiseerd en Kleros functioneert als een zelfstandige Ethereum-organisatie. De behoefte aan duurzame beveiliging en schaalbaarheid is om deze reden van cruciaal belang voor het platform. De mechanica van de speltheorie biedt de nodige economische stimulans, terwijl het ontwerp van het platform is om een gedecentraliseerd governancemechanisme te gebruiken op basis van een liquide stemprocedure. Dit governancemechanisme kan voor het volgende worden gebruikt.

  • Beleid instellen voor het beslechten van geschillen
  • Secundaire rechtbanken toevoegen, verwijderen of bewerken
  • Parameters wijzigen in secundaire rechtbanken
  • Wissel een van de slimme contracten waarop Kleros is gebaseerd.

De beroepen maken ook deel uit van de functionaliteit van Kleros en spelen een belangrijke rol bij het verminderen van corruptie, ook als weerspiegeling van belangrijke juridische processen van de huidige deelstaatregeringen. Een partij kan in beroep gaan tegen het Kleros-arrest als daaraan niet is voldaan. Elke nieuwe oproep heeft twee keer het aantal oorspronkelijke juryleden plus één, dus de beroepskosten stijgen exponentieel en ontmoedigen gebruikers om eindeloos juryleden aan te spreken of om te kopen omdat de kosten te hoog zijn naarmate er meer beroepen worden ingediend.

Kleros Use Cases of Use

Kleros is ontworpen als een multifunctioneel platform voor geschillenbeslechting en kan in een breed scala van gevallen functioneren als een juridische berechtingsdienst. Belangrijke soorten zaken zijn escrow-geschillenbeslechting, schendingen van het beleid voor sociale netwerken en oracle-oplossingen.

Voor escrow-geschillen geldt dit voor een veelheid aan zaken die draaien om goederen of diensten die buiten de keten worden verhandeld. Kleros kan geschillen tussen werkgevers en werknemers, huurovereenkomsten of ontoereikende goederen die in een online winkel worden verkocht, oplossen.

Overtredingen van het sociale netwerkbeleid omvatten het voorkomen van spam en het beperken van beleidsschendingen door gebruikers te verplichten stortingen te doen voordat een zaak begint. Kleros kan het geschil direct oplossen of, als de context dubbelzinniger is, zijn er andere opties zoals het verwijderen van inhoud die rechtstreeks in het slimme contract kan worden gespecificeerd.

Ten slotte bieden oracles een interessante use case voor gedecentraliseerde datafeeds die door slimme contracten kunnen worden gebruikt om informatie uit de buitenwereld te halen. Met Kleros kan één partij een vraag stellen en iedereen kan een antwoord sturen met een aanbetaling. Als het antwoord unaniem is, dan wordt het door het orakel teruggestuurd, anders volgt de oplossing van Kleros’ geschillen. Het orakel retourneert vervolgens de oplossing die is gekozen door kleros’ geschillenbeslechtingsproces.

Team & Partners

Het team achter Kleros wordt geleid door mede-oprichters Frederico Ast (CEO) en Clement Lesaege (CTO). De tokenverkoop is momenteel actief en is een van de eerste, zo niet de eerste Interactive Coin Offering zoals opgericht door Vitalik Buterin, Jason Teutsch en Christopher Brown als een verbetering van het traditionele ICO-model.

Kloeros werkt samen met zowel Dether.io als Ink Protocol om gedecentraliseerde arbitrage te bieden. Gebruikers van het Dether-betalingsplatform kunnen het peer-to-peer justice-protocol van Kleros gebruiken om geschillen te beslechten, en Ink Protocol biedt een belangrijke integratie voor Kleros om twee belangrijke use cases voor hun platform te kunnen testen, escrows en samengestelde lijsten.

Token PNK en interactief muntaanbod

De PNK-token speelt een fundamentele rol in de speltheoriedynamiek van het Kleros-platform. Het bedrag dat door juryleden wordt gestort, houdt rechtstreeks verband met de waarschijnlijkheid dat ze voor een zaak worden geselecteerd en werkt als een economische stimulans voor juryleden om eerlijk te handelen in zaken.

Token-houders hebben ook stemrecht gekoppeld aan het aantal PNK-tokens dat ze bezitten, waardoor prikkels worden geboden om tokens aan te houden voor bestuursdoeleinden. Srors worden ook van geval tot geval betaald in de vorm van arbitragekosten die daadwerkelijk in ETH worden betaald in plaats van PNK.

Zoals eerder vermeld, is Kleros een van de eerste platforms die het Interactive Coin Offering-formaat implementeert. In wezen probeert dit formaat beleggers in staat te stellen meer informatie tot hun beschikking te hebben terwijl ze deelnemen aan een vloeiend biedsysteem dat wordt beheerd door een slim contract. Het succes en de resultaten van deze IICO zullen fascinerend zijn om te zien en te zien of andere platforms hetzelfde model zullen gaan gebruiken.

Kleros Wallets

Softwareblad

Hotter wallets, ook wel software wallets genoemd, zijn een van de meest populaire cryptocurrency opslagopties. Ik ben altijd online, vandaar de aansluiting bij de ‘hot’ tag. Investers kunnen gemakkelijk een hot wallet krijgen zodra ze een account openen bij een cryptobeurs. Dat stelt hen in staat om hun privésleutels op te slaan en te beheren, die hun eigendom van hun activa bewijzen aan het blockchain-netwerk. De hot wallets zijn meestal handiger voor dagelijkse cryptotransacties en kunnen custodial of non-custodial zijn.

Een bewaarportemonnee is verantwoordelijk voor het opslaan van activa op een externe beurs of platform. De gebruiker plaatst alleen een bestelling voor een overschrijving of ontvangstbewijs en de beurs ondertekent de transactie, net als het traditionele banksysteem. In de tussentijd geeft een niet-custodial of self-custodian wallet de volledige verantwoordelijkheid aan de eindgebruiker.

Hos hot wallets zijn meestal gratis, maar worden grotendeels als minder veilig beschouwd vanwege hun constante internetverbinding. Een instantie van een hot wallet is de Binance Wallet.

Hardware sheet

Een hardware wallet is een apparaat dat is gemaakt om een extra beveiligingslaag te bieden bij interactie met uw verschillende cryptocurrency wallets.

Normaal gesproken zou u uw privésleutel gebruiken om geld te verplaatsen, het probleem is echter dat als uw computer is aangetast met malware of virussen, het mogelijk is dat uw privésleutels worden vastgelegd en gebruikt om uw geld te stelen.

Met een hardware wallet worden privésleutels opgeslagen op het apparaat en nooit blootgesteld aan de computer, wat betekent dat zelfs als u besmet bent met een dergelijk programma, uw privésleutels veilig blijven. Deze opties zijn de veiligste manier om uw cryptocurrency op te slaan als u meer dan een klein bedrag heeft.

Populaire voorbeelden van koelopslagaanbiedingen zijn de Ledger- en Trezor-lijn van hardwareportfolio-oplossingen, lees onze beoordelingen:

Mobielblad

Een mobiele portemonnee is in wezen een hot wallet op een smartphone. Ze bieden gebruikers een nog handigere manier om hun munten te gebruiken voor dagelijkse taken. Mobile wallets slaan de privésleutels van gebruikers op en beheren deze, zodat ze kunnen betalen voor de dingen die ze leuk vinden met hun digitale activa.

Deze wallets zijn meestal gratis en altijd online om transacties te verwerken. De populairste mobiele wallets zijn eToro Money Wallet en Coinbase Wallet.

Desktop Portfolio

Een desktop wallet is een pc-versie van een hot wallet. Het is in wezen software die een belegger downloadt naar zijn pc of laptop voor eenvoudige interactie met zijn digitale munten. Ze hebben ook last van een browserextensie waarmee gebruikers kunnen communiceren met behulp van een extensie in plaats van de volledige software te downloaden. Deske wallets zijn ook gevoelig voor hacks vanwege hun online karakter. Een populair voorbeeld is de Exodus Wallet.

Papier

De papieren portemonnee is waarschijnlijk de oudste vorm van crypto wallet. Ze zijn niet langer gebruikelijk in de moderne cryptocurrency-industrie. Bevat openbare en privésleutels van gebruikers. De papieren portemonnee is het minst veilige type portemonnee omdat deze gemakkelijk kan worden verloren, gestolen of verbrand.

Conclusion

Kleros biedt een protocol voor geschillenbeslechting voor de moderne digitale wereld dat traditionele rechtsgebieden vervangt terwijl de wereld naar globalisering neigt. Het potentieel van slimme contracten om transacties en overeenkomsten tussen partijen op een efficiënte en geautomatiseerde manier te verstoren, zal onvermijdelijk leiden tot de noodzaak van een gedecentraliseerd rechtssysteem.

Met de juiste stimuleringsmechanismen toegepast door bewezen speltheoriemechanica en de onderliggende blockchain die de nodige transparantie en integriteit biedt, lijkt Kleros het rechtvaardigheidsprotocol van de toekomst te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 20

XDefi Wallet-wachtwoord: hier is hoe u het stap voor stap kunt wijzigen

pexels jievani 8175415

Hoe Ethereum (ETH) van MetaMask naar Gate.io