in

Top 3 dingen die mensen verkeerd doen over DeFi

Misvatting #1: DeFi vervangt banken

Banken en traditionele financiële systemen kunnen ongetwijfeld een pijn in de nek zijn, vooral wanneer ze proberen toegang te krijgen tot leendiensten. Er is ook een risico dat uw account wordt bevroren om de meest kwetsbare redenen.

Het idee dat DeFi het einde van banken zal zijn, is echter een vergezochte mythe. De ineenstorting van de financiële markt in 2008 gaf geboorte aan Bitcoin en de grensoverschrijdende aanvaardbaarheid van cryptocurrencies maakt DeFi aantrekkelijk, maar het is onwaarschijnlijk dat ze banken zullen onttronen.

De blockchain-technologie die het DeFi-ecosysteem aandrijft, is niet exclusief voor DeFi en banken kunnen de technologie altijd lenen of nabootsen. Barclays Bank in het Verenigd Koninkrijk is al begonnen met het betrekken van slimme contracten bij zijn betalingsprocessen.

Verschillende andere banken, waaronder Bank of America en de Development Bank of Singapore, bevinden zich in verschillende stadia van het testen van slimme contractdiensten.

Banken zijn meestal traag om te veranderen, maar het is onwaarschijnlijk dat ze op hun handen zitten en DeFi toestaan om ze naar de vergetelheid te degraderen, niet als ze ook technologie kunnen kopiëren.

Misvatting #2: DeFi is veiliger dan traditionele financiering

Gedecentraliseerde financiering wordt vaak aangeprezen als het veiligste financiële systeem.

De kans op menselijke fouten is minimaal en gebruikers kunnen direct communiceren met het slimme contract. Er zijn ook verschillende waarborgen ingevoerd om transacties te verifiëren en te registreren. Dit in tegenstelling tot gecentraliseerde financiële systemen die ruimte laten voor zowel menselijke fouten als manipulatie. DeFi biedt echter unieke risico’s en sommige zijn onomkeerbaar.

DeFi-protocollen en apps worden soms gehackt en gebruikersgeld wordt gestolen. In veel gevallen verliezen gebruikers deze fondsen permanent.

Met gecentraliseerde systemen zijn er regelgevende wetten van kracht die vereisen dat ze gebruikers gedeeltelijk of volledig vergoeden. Dergelijke garanties zijn zeldzaam, zo niet onbestaande in DeFi.

Certik meldde dat er in 2021 meer dan $ 1,3 miljard werd gestolen in DeFi-protocolhacks. 2022 lijkt een slechter jaar te worden voor DeFi-hacks, alleen al in de eerste vier maanden van 2022 werd meer dan $ 1,6 miljard gestolen uit het DeFi-ecosysteem, meer dan heel 2021.

Hackers maken meestal misbruik van fouten in de code van een slim contract die vaak onopgemerkt blijven door ontwikkelaars. DeFi is misschien veiliger tegen censuur, maar fondsen zijn net zo kwetsbaar voor cyberdreigingen als die in gecentraliseerde systemen.

Misvatting #3: DeFi garandeert volledige anonimiteit

Een veelbesproken voordeel van DeFi is dat het geen KYC vereist en als zodanig kunnen gebruikers het ecosysteem anoniem gebruiken. DeFi maakt het mogelijk om digitale valuta’s op de blockchain te maken en te verhandelen. Deze uitwisselingen en de portefeuilles die ze uitvoeren, worden nog steeds vastgelegd op de blockchain. De informatie is ook beschikbaar voor iedereen met toegang tot de blockchain. Als de autoriteiten of wetshandhaving besluiten om de initiatiefnemer van een transactie of de eigenaar van een portemonnee te traceren, hoeven ze alleen maar het spoor van het geld te volgen totdat het op een bankrekening is gestort.

Wat blockchain-technologie uniek maakt, is de gedecentraliseerde aard van het systeem waarmee duizenden knooppunten transacties kunnen verifiëren en registreren. Vervolgens delen ze deze informatie met het publiek om de transparantie te verbeteren. Deze gegevens onthullen de identiteit van een persoon niet, maar ze maken het onmogelijk voor iemand om volledig anoniem te zijn.

In februari 2022 arresteerde het Amerikaanse ministerie van Justitie een echtpaar uit New York voor een Bitcoin-overval van $ 4,5 miljard die ze in 2016 uitvoerden. Het duo had het geld in een portemonnee gestopt nadat ze het geld in 2016 hadden gestolen. Justitie kon de opbrengst van de verkoop van de activa wel herleiden tot de rekeningen van een van de betrokkenen. Tot zover de anonimiteit.

Conclusie: DeFi is revolutionair, maar heeft grenzen

Gedecentraliseerde financiering is een van de meest succesvolle niches in cryptocurrencies sinds het zijn debuut maakte in 2018. Met DeFi is het mogelijk om toegang te krijgen tot niet-bancaire populaties zonder de noodzaak van vaak rigoureuze bankgegevens. Het ecosysteem heeft leningen en leningen gestimuleerd met smakelijke ALIFT’s en lage rentetarieven op leningen. Yield farms zijn een broeinest van activiteit geweest voor op winst beluste beleggers. Het was revolutionair en, zoals vaak het geval is met unieke innovaties, bloeien er al snel misvattingen over.

Er zijn grenzen aan de functies en services die DeFi kan bieden. Dit maakt het niet minder dan een unieke innovatie. Terwijl andere landen zoals China cryptocurrencies blijven aanpakken, zal het aannemen van DeFi als alternatief de groei en misvattingen blijven stimuleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels anna nekrashevich 6802044

Hoe het Lightning-netwerk te gebruiken om te besparen op Bitcoin-kosten

invest crypto 55

Hoe kan ik voorkomen dat ik word opgelicht in Crypto