in

Top 5 bedrijven in de gezondheidszorg in 2024

De gezondheidszorg is van levensbelang voor het menselijk leven en toonaangevende bedrijven in de sector maken voortdurend vooruitgang op het gebied van geneeskunde en gezondheidstechnologie.

Belang van de gezondheidszorgsector

Gezondheidszorg is een van de meest kritieke sectoren ter wereld en biedt de mogelijkheid om te investeren in bedrijven die een aanzienlijke impact hebben op het leven van mensen en die op termijn stabiele rendementen genereren.

Innovatie en vooruitgang

Bedrijven in de gezondheidszorg opereren in een zeer concurrerende en gereguleerde omgeving, vaak in de voorhoede van innovatie op het gebied van geneeskunde en gezondheidszorgtechnologie. In de afgelopen jaren hebben technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie en machine learning, geleid tot een toename van de activiteit in de sector.

De belangrijkste bedrijven in de gezondheidszorg

Hier volgt een analyse van de vijf grootste zorgbedrijven op basis van marktkapitalisatie in 2024:

 1. United Health Group (NYSE: UNH)
  • Marktkapitalisatie: 480,4 miljard dollar
  • UnitedHealth Group is een wereldleider op het gebied van ziektekostenverzekeringen en gezondheidsdiensten.

   De dochterondernemingen, Optum en UnitedHealthcare, werken eraan om miljoenen mensen over de hele wereld een modern, krachtig gezondheidszorgsysteem te bieden

 2. .

 3. Thermo Fisher Scientific (NYSE: TMO)
  • Marktkapitalisatie: $213,4 miljard
  • Thermo Fisher Scientific levert een breed scala aan laboratoriuminstrumenten en -instrumenten voor de gezondheidszorg, de wetenschappelijke en academische sector. Het bedrijf houdt zich bezig met onderzoeks-, productie- en adviesactiviteiten.
 4. Abbott Laboratories (NYSE: ABT)
  • Marktkapitalisatie: $196,71 miljard
  • Abbott Laboratories is een van’s werelds toonaangevende bedrijven in de gezondheidszorg, actief in meer dan 150 landen.

   Haar 135-jarige geschiedenis bevat belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van de moderne geneeskunde

 5. .

 6. Intuïtieve chirurgie (NASDAQ:ISRG)
  • Marktkapitalisatie: 137,89 miljard dollar
  • Intuitive Surgical staat bekend om zijn da Vinci-chirurgisch systeem, dat minimaal invasieve chirurgische procedures met nauwkeurige controle mogelijk maakt. De systemen worden wereldwijd toegepast
  • .

 7. Stryker (NYSE: SYK)
  • Marktkapitalisatie: 130,21 miljard dollar
  • Stryker is een multinationaal bedrijf op het gebied van medische technologie met een breed scala aan producten en diensten op het gebied van medische interventies, neurotechnologie, wervelkolom en orthopedie.

   Het bedrijf rapporteerde een stijging van de omzet in 2023 en verwachtte een verdere groei in 2024.

Conclusies

De zorgsector biedt tal van investeringsmogelijkheden, met toonaangevende bedrijven die blijven innoveren en het leven van mensen over de hele wereld positief beïnvloeden. Voordat u investeert, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar bedrijven en trends in de sector om weloverwogen beslissingen te nemen
.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest 11

Investeren in kernfusieaandelen: een nieuwe kans

investimenti 83

Is dit het juiste moment om te investeren in kunstmatige intelligentie?