Top 5 investeerders profiteren van de wereldwijde financiële crisis
Hoewel de aanbeveling om te kopen als er bloed op straat is toegeschreven aan meer dan één rijke zakenman, is het een solide aanpak om aanzienlijke rijkdom te creëren. Een ander vaak geciteerd citaat waarvan de ware oorsprong wordt besproken, is dat de markt langer irrationeel kan blijven dan je solvabel kunt blijven.
Het geeft aan dat kopen wanneer er paniek in de lucht hangt veel makkelijker gezegd dan gedaan is.
Om een ander cliché te citeren, er zijn enkele moeilijkheden bij het grijpen van een vallend mes of beleggen in aandelen, obligaties of andere effecten wanneer de prijs daalt. Maar er zijn mensen die er talent voor hebben. In dit artikel hebben we vijf beleggers geschetst die een uitzonderlijke timing hebben getoond door grote investeringen te doen tijdens de kredietcrisis en op schema liggen om als gevolg daarvan enorme winsten te boeken.
Indice dei contenuti:
KEY POINTS
De financiële crisis van 2008-2009 zag de markten crashen, waardoor biljoenen dollars aan rijkdom over de hele wereld werden weggevaagd.
Ervaren beleggers zagen een unieke koopkans, waarbij aandelen van veel bedrijven te koop stonden tegen steile kortingen.
Nu de markten herstellen van de Grote Recessie, hebben deze beleggers enorme winsten geboekt door hun assertieve manoeuvres.
De crisis
Je kunt de filosofieën en acties van succesvolle beleggers niet echt begrijpen zonder eerst de financiële crisis te begrijpen.
Wat er gebeurde vóór de crash en de Grote Recessie die daarop volgde, staat bij veel beleggers en bedrijven nog steeds in het geheugen gegrift.
De financiële crisis van 2007-2008 was de ergste ter wereld sinds de beurskrach van 1929. In 2007 stortte de Amerikaanse subprime-hypotheekmarkt in, wat schokgolven over de markt veroorzaakte. De effecten werden over de hele wereld gevoeld en veroorzaakten zelfs het faillissement van verschillende grote banken, waaronder Lehman Brothers.
Panic volgde, waarbij mensen geloofden dat ze meer zouden verliezen als ze hun effecten niet zouden verkopen. Veel beleggers hebben hun portefeuillewaarden met maar liefst 30% zien dalen. De sell-offs leidden tot spotprijzen, waardoor potentiële winsten die beleggers normaal gesproken zonder de crisis zouden hebben gemaakt, werden weggevaagd. Terwijl veel mensen verkochten, Er waren anderen die het zagen als een kans om hun positie in de markt met een grote korting te vergroten.
Sommige beleggers zagen de massale uitverkoop als een kans om hun posities in de markt met een grote korting te vergroten.
Warren Buffett
(Foto: Shutterstock)
In oktober 2008 publiceerde Warren Buffett een artikel in de redactionele sectie van de New York Times waarin stond dat hij Amerikaanse aandelen kocht tijdens de aandelencrash veroorzaakt door de kredietcrisis.
Zijn afleiding van kopen wanneer er bloed op straat is, is “om bang te zijn wanneer anderen hebzuchtig zijn en om hebzuchtig te zijn wanneer anderen bang zijn”.
Buffett was bijzonder bedreven tijdens het kredietdebacle. Zijn aankopen omvatten het kopen van $ 5 miljard aan eeuwigdurende preferente aandelen van Goldman Sachs (GS) die hem een rente van 10% betaalden en ook warrants omvatten om extra Goldman-aandelen te kopen. Goldman had ook de optie om de aandelen terug te kopen tegen een premie van 10%.
Deze overeenkomst werd bereikt tussen Buffett en de bank toen ze de deal in 2008 sloten. Uiteindelijk kocht de bank de aandelen in 2011 terug.
Buffett deed hetzelfde met General Electric (GE), door $ 3 miljard aan eeuwigdurende preferente aandelen te kopen tegen een rente van 10% en inwisselbaar over drie jaar tegen een premie van 10%. Het kocht ook miljarden preferente aandelen die converteerbaar zijn in Swiss Re en Dow Chemical (DOW), die liquiditeit nodig hadden om de tumultueuze kredietcrisis te doorstaan. Daardoor verdiende Buffett miljarden voor zichzelf, maar hielp hij ook deze en andere Amerikaanse bedrijven door een extreem moeilijke tijd te loodsen.
John Paulson
(Foto: Adobe Stock)
Hedge fondsbeheerder John Paulson werd tijdens de kredietcrisis beroemd door een spectaculaire weddenschap tegen de Amerikaanse huizenmarkt. Dit inzet bracht zijn bedrijf, Paulson &Co., tijdens de crisis op ongeveer $ 15 miljard. Hij schakelde in 2009 snel een versnelling hoger om in te zetten op een volgend herstel en vestigde een miljardenpositie in Bank of America (BAC) en ongeveer twee miljoen aandelen van Goldman Sachs, dat op dat moment zwaar op goud gokte en zwaar investeerde in Citigroup (C), JP Morgan Chase (JPM) en een handvol andere financiële instellingen.
Paulson’s totale hedgefondsrendementen in 2009 waren behoorlijk, maar hij boekte enorme winsten in de grote banken waarin hij investeerde. De roem die tijdens de kredietcrisis werd opgedaan, hielp ook om miljarden aan extra activa en winstgevende vermogensbeheerkosten voor zowel hem als zijn bedrijf op te leveren.
Jamie Dimon
(Foto: Thinkstock)
Hoewel het geen echte individuele belegger was, gebruikte Jamie Dimon angst in zijn voordeel tijdens de kredietcrisis, waardoor JP Morgan enorme winsten boekte. Op het hoogtepunt van de financiële crisis gebruikte Dimon de kracht van de balans van zijn bank om Bear Stearns en Washington Mutual over te nemen, twee financiële instellingen die zijn geruïneerd door enorme weddenschappen op Amerikaanse woningen. JP Morgan nam Bear Stearns over voor $ 10 per aandeel, of ongeveer 15% van de waarde sinds begin maart 2008. In september van datzelfde jaar nam het ook WaMu over. De aankoopprijs was ook voor een fractie van de waarde van WaMu in het eerste deel van het jaar. Sinds de dieptepunten in maart 2009 zijn de aandelen van JP Morgan in 10 jaar meer dan verdrievoudigd en hebben ze aandeelhouders en zijn CEO behoorlijk rijk gemaakt. 1
Ben Bernanke
(Foto: AP)
Net als Jamie Dimon is Ben Bernanke geen individuele belegger. Maar als hoofd van de Federal Reserve (Fed) stond hij aan het roer van wat een vitale periode voor de Fed bleek te zijn. De acties van de Fed werden ogenschijnlijk genomen om zowel de Amerikaanse als de wereldwijde financiële systemen te beschermen tegen ineenstorting, maar gedurfde actie in het licht van onzekerheid werkte goed voor de Fed en de onderliggende belastingbetalers.
Een artikel uit 2011 legde uit dat de winst van de Fed in 2010 $ 82 miljard bedroeg. Dit omvatte ongeveer $ 3,5 miljard uit de aankoop van activa van Bear Stearns, AIG, $ 45 miljard aan rendementen op $ 1 biljoen aan aankopen van door hypotheek gedekte effecten (MBS) en $ 26 miljard aan eigendom van overheidsschulden. De balans van de Fed is verdrievoudigd van naar schatting $ 800 miljard in 2007 om een depressie in het financiële systeem op te vangen, maar het lijkt goed te hebben gewerkt in termen van winst, nu de omstandigheden weer normal zijn geworden. Arabisch cijfer
Carl Icahn
(Foto: Thinkstock)
Carl Icahn is een andere legendarische fondsbelegger met een uitstekende staat van dienst in het beleggen in noodlijdende aandelen en activa tijdens recessies. Zijn ervaring ligt in het kopen van gokbedrijven en bedrijven in het bijzonder. In het verleden verwierf het drie las vegas gaming eigendommen tijdens financiële moeilijkheden en verkocht ze met een aanzienlijke winst toen de omstandigheden in de industrie verbeterden.
Om aan te tonen dat Icahn de pieken en dalen van de markt kent, verkocht hij de drie panden in 2007 voor ongeveer $ 1,3 miljard, vele malen zijn oorspronkelijke investering. Hij begon opnieuw onderhandelingen tijdens de kredietcrisis en was in staat om het failliete Fontainebleau-eigendom in Las Vegas $ 155 miljoen veilig te stellen, of ongeveer 4% van de geschatte kosten van het bouwen van het onroerend goed. Icahn verkocht het onvoltooide pand uiteindelijk voor bijna $ 600 miljoen in 2017 aan twee beleggingsondernemingen, waardoor hij bijna vier keer zijn initiële investering deed. 3
De bottom line
Behoud van uw perspectief in tijden van crisis is een belangrijke onderscheidende factor voor de hierboven genoemde investeerders. Een andere rode draad is het hebben van nauwe banden met de teugels van de macht, omdat de meeste van deze mannen nauwe relaties hebben onderhouden met gekozen en benoemde overheidsfunctionarissen en -agentschappen die biljoenen dollars hebben verdeeld ten behoeve van veel grote investeerders. Deze periode. Mensen zoals JP Morgan en de Fed zijn zeker grote en machtige instellingen die individuele beleggers niet in hun portefeuilles kunnen kopiëren, maar beide bieden lessen over hoe te profiteren van de markt wanneer deze in paniek is. Wanneer meer genormaliseerde omstandigheden terugkeren, kunnen ervaren beleggers aanzienlijke winsten overhouden, en degenen die in staat zijn om hun eerdere successen in volgende recessies te herhalen, worden uiteindelijk rijk.