in

Total Value Locked of TVL: wat het is en hoe het werkt

Deze waarde wordt Total Value Locked of TVL genoemd. Deze waarde wordt vervolgens gewogen tegen de marktkapitalisatie van een actief om een verhouding tussen marktkapitalisatie en TVL te verkrijgen.

Maar hoe wordt deze verhouding berekend, hoe beïnvloedt het TVL-rapport de waarde van een gedecentraliseerde service
en hoe kunt u het TVL-rapport gebruiken om te bepalen of een gedecentraliseerde financiële service ondergewaardeerd of overgewaardeerd is? Al deze vragen beantwoorden we in deze editie van Ask CryptoVantage.

Hoe de TVL-ratio wordt berekend

Er zijn drie belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het berekenen en bekijken van de TVL-marktkapitalisatieratio van een gedecentraliseerde financiële dienst: circulerend aanbod, maximaal bod en huidige prijs.

Laten we Uniswap als voorbeeld gebruiken, omdat het een van de meest bekende DeFi-providers is. Uniswap heeft momenteel een circulerend aanbod van ongeveer een half miljard UNI, met een maximale voorraad van 1 miljard UNI.

Om de huidige marktkapitalisatie van Uniswap te verkrijgen, vermenigvuldigt u eenvoudig het circulerende aanbod met de huidige prijs van UNI. Dus om het TVL-rapport te krijgen, neemt u dat marktkapitalisatienummer en deelt u het door de service TVL en krijgt u het TVL-rapport.

Voor Uniswap is het boven de 2, wat betekent dat er slechts ongeveer de helft van de waarde in het platform is vergrendeld omdat het platform wordt gewaardeerd.

Wanneer rekening wordt gehouden met het maximale aanbod, wordt de TVL-ratio nog hoger bij meer dan 4.

Hoe beïnvloedt het TVL-rapport de waarde (in theorie)?

Vanuit een puur theoretisch oogpunt, hoe hoger de TVL-ratio, hoe lager de waarde van een activum zou moeten zijn, dit is niet altijd het geval in de realiteit (zoals bij Uniswap), maar er zijn meer factoren die niet alleen TVL de prijs van een DeFi-token beïnvloeden, zoals het aantal beschikbare services en het nut van het token.

In ieder geval zou u theoretisch moeten willen dat de prijs dichter bij 1 of minder dan 1 ligt, want hoe meer verzadigd het zwembad, hoe lager uw rendement.

Hoe kunt u het TVL-rapport gebruiken om te bepalen of een DeFi-activum ondergewaardeerd of overgewaardeerd is?

Een van de gemakkelijkste manieren om het TVL-rapport te gebruiken om te bepalen of een DeFi-activum ondergewaardeerd of overgewaardeerd is, is door simpelweg naar het rapport te kijken. Over het algemeen, als het minder dan 1 is, wordt het waarschijnlijk onderschat. Maar er zijn hier waarschuwingen. Venus (XVS) heeft bijvoorbeeld een zeer lage TVL-ratio van minder dan 0,2, in theorie zou dit moeten betekenen dat XVS ondergewaardeerd is, maar als je daadwerkelijk in XVS en zijn rol in het platform graaft, heeft het niet veel nut, en dit helpt de prijs van het activum te verklaren. Omgekeerd, als het ruim boven de 1 is, kan het overschat worden.

Het belangrijkste hier is om het DeFi-activum waarin u geïnteresseerd bent te onderzoeken en vervolgens ook TVL te gebruiken als een hulpmiddel om u te helpen beslissen wat mogelijk ondergewaardeerd is (omdat u niets overgewaardeerd wilt kopen). Bekijk hoe het wordt gebruikt op het platform, hoe het wordt gedistribueerd en alleen de algemene tokenomics van het activum.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels kindel media 8327034

De visie van een bioloog op gedecentraliseerde financiering (DeFi)

invest crypto 27

Fiat-valuta’s: wat ze zijn en hoe ze werken