in

TruEsta-voucher: complete gids voor de Friuli Venezia Giulia 2024-vakantiebonus

Friuli Venezia Giulia biedt een unieke kans om lokaal toerisme aan te moedigen door middel van de vakantiebonus die bij de TuResta-voucher wordt verstrekt. Dit initiatief, ook actief voor 2024, heeft tot doel inwoners van de regio te ondersteunen bij het kopen van overnachtingen in deelnemende faciliteiten.

In deze complete gids ontdekken we alles wat er te weten valt over de Friuli Venezia Giulia-vakantiebonus: wat is het, hoe vraag je die aan, wie ervan kan profiteren en hoeveel
het bedraagt.

Wat is de vakantiebonus van Friuli Venezia Giulia?

De Friuli Venezia Giulia-vakantiebonus, ook bekend als de TruEsta-voucher, is een economische bijdrage bedoeld voor inwoners van de regio voor de aankoop van minstens twee of drie opeenvolgende nachten in een van de accommodatiefaciliteiten die deelnemen aan het initiatief.

De waarde van de voucher varieert van minimaal 40 euro tot maximaal 320 euro per gezin, afhankelijk van het aantal nachten, de structuur en de gekozen locatie voor het verblijf.

Doelstellingen van het initiatief

Het belangrijkste doel van de bonus is het stimuleren van de vraag naar toeristische diensten in de sociaaleconomisch achtergestelde gebieden van Friuli Venezia Giulia. Deze stimulans werd ingesteld door de regionale wet van 22 februari 2021, n.

3, en vervolgens gewijzigd door de regionale wet van 22 oktober 2021, n. 15. Sinds 2022 wordt de bonus jaarlijks verlengd en geregeld door het decreet van de president van de regio nr. 85 van 2021.

Hoe vraag je de FVG-toerismebonus aan

Om de Friuli Venezia Giulia 2024-vakantiebonus aan te vragen, moeten bewoners een specifieke procedure volgen:

 1. Reservering: boek een verblijf van minstens twee of drie opeenvolgende nachten rechtstreeks bij een van de deelnemende accommodaties, met vermelding van uw intentie om de TuResta-voucher te gebruiken.
 2. Mededeling van gegevens: het verzoek moet ten minste zeven dagen voor aanvang van het verblijf worden gedaan. De aanvrager moet aan de accommodatie de belastingcode meedelen van de leden van de gezinseenheid die de voucher ontvangen.
 3. Bevestiging van beschikbaarheid: de accommodatie controleert de beschikbaarheid van middelen op het regionale computersysteem en bevestigt de toekenning van de bonus aan de aanvrager.
 4. Gebruik van de voucher: bij het inchecken moet de begunstigde de accommodatie de ingevulde en ondertekende „Verklaring van de begunstigde van de TuResta-voucher” geven, samen met een kopie van het identiteitsbewijs.
 • Facturering en terugbetaling: de accommodatie geeft een factuur of belastingbewijs uit waarop het bedrag van de voucher is afgetrokken en stuurt de documenten naar de regio om een terugbetaling aan te vragen van de korting die op het verblijf is toegepast.
 • Wie heeft recht op de Friuli Venezia Giulia vakantiebonus

  De Friuli Venezia Giulia-vakantiebonus is gereserveerd voor inwoners van de regio die minstens twee of drie opeenvolgende nachten doorbrengen in een van de structuren die aan het initiatief deelnemen. Er zijn geen ISEE-limieten voor toegang tot de bijdrage
  .

  Hoeveel kost de TruEsta-voucher

  Het bedrag van de TruEsta-voucher varieert afhankelijk van het aantal nachten en de locatie van de accommodatie:

  • 80 euro per persoon (tot een maximum van 320 euro per gezinseenheid) voor minstens twee nachten in deelnemende structuren.
 • 40 euro per persoon (tot een maximum van 160 euro per gezinseenheid) voor minstens drie nachten in homogene A-gebieden met sociaaleconomische achterstand in berggebieden.
 • Het is belangrijk op te merken dat het maximale bonusbedrag 320 euro is en er geen FVG-bonus van 400 euro is.

  Hoe werkt de vakantiebonus van FVG 2024

  De werking van de bonus is eenvoudig:

  1. Vakantieboeking: de bewoner boekt een verblijf in een structuur die deelneemt aan het initiatief.
  2. Toewijzing van vouchers: Als er geld beschikbaar is, wordt een voucher met een unieke code toegewezen.
  3. Toepassing van de korting: de voucher wordt gebruikt als een directe korting op de kosten van het verblijf. De accommodatie past de korting toe en vraagt om terugbetaling van de regio.

  Regels en beperkingen

  • De overnachtingen moeten aaneengesloten en in dezelfde faciliteit zijn.
  • De bonus kan zelfs worden gebruikt als de accommodatie al kortingen aanbiedt (bijvoorbeeld kortingen voor kinderen).
  • De maximale korting die van toepassing is, is gelijk aan de kosten van het verblijf; een eventueel overschot van de voucher is niet herbruikbaar.
  • Elke inwoner kan de voucher slechts één keer in het kalenderjaar gebruiken.

  Waar kunt u de FVG-vakantiebonus gebruiken

  De bonus kan worden gebruikt in deelnemende accommodatiefaciliteiten in gemeenten in homogene gebieden A, B en C met een sociaaleconomische achterstand, evenals op locaties met culturele bezienswaardigheden van de UNESCO. De volledige lijst van deelnemende gemeenten en structuren is beschikbaar in de regio Friuli Venezia Giulia
  .

  Deadline en aanvraagformulier

  De aanvraag voor de TuResta-bonus kan worden ingediend vóór 31 december 2024. Om de voucher te gebruiken, moet het ingevulde en ondertekende formulier „Verklaring van de begunstigde van de TuResta-voucher” aan de accommodatie worden bezorgd.

  Hulp en informatie

  Voor meer informatie over de vakantiebonus 2024 kunt u contact opnemen met de daarvoor bestemde e-mail [email protected]. Accommodatiefaciliteiten die geïnteresseerd zijn in deelname aan het initiatief, kunnen de webpagina van de regio Friuli Venezia Giulia raadplegen
  .

  De Friuli Venezia Giulia-vakantiebonus biedt inwoners een belangrijke kans om tegen lagere kosten de schoonheid van hun regio te ontdekken en tegelijkertijd de lokale economie van achtergestelde gebieden te ondersteunen. Mis deze kans niet om van deze stimulans gebruik te maken om te genieten van een onvergetelijke vakantie in het hart van Friuli Venezia
  Giulia.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  bonus imprese 2024

  Zakelijke bonus 2024: volledige en bijgewerkte lijst

  le 7 migliori criptovalute da acquistare investimentimagazineit

  VeChain: kan het oplopen tot 10 dollar?