in

Vijf redenen waarom je een hardware wallet nodig hebt

In het licht van een steeds veranderende cyberbeveiligingsomgeving is het belangrijker dan ooit om digitale activa veilig te houden.

Er zijn verschillende manieren om uw cryptocurrency en digitale activa op te slaan, zoals NFT’s, maar weinigen zijn zo veilig als een hardware wallet.

Hardware wallets bieden een aantal voordelen ten opzichte van software wallets, maar waarom is het precies? Ontdek het hieronder.

Wat is een cryptocurrency hardware wallet?

Een hardware wallet is een apparaat dat toegang tot uw cryptocurrencies opslaat. Het apparaat staat los van de computer of telefoon, waardoor het een onafhankelijk stuk hardware is. Het staat als een upgrade van software wallets, die kunnen worden gedownload naar een bestaand apparaat, zoals uw computer of telefoon.

Meer specifiek slaat een hardware wallet uw privésleutels op een speciaal apparaat op met software die speciaal is ontworpen om uw privésleutels te beschermen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, die hieronder worden uitgelegd.

1. Privésleutels worden offline opgeslagen

Software wallets dragen het risico verbonden te zijn met het internet. Als u een apparaat gebruikt dat is verbonden met internet, loopt u het risico dat er informatie wordt verzameld door het apparaat.

De meeste hardware wallets bieden een service die koude opslag wordt genoemd.

Als uw softwareportemonnee is gecompromitteerd, is er geen verzekering om een back-up te maken van die verloren activa. Dit betekent dat het opslaan van kritieke informatie zoals privésleutels een cruciaal onderdeel is van het veilig houden van activa. Koude opslag is hiervoor een ideale oplossing, omdat de sleutels worden opgeslagen op een apparaat dat is losgekoppeld van internet.

2. Lager risico op virussen

Omdat de verbinding met internet is verbroken en niet-Apple- of Windows-gebaseerde firmware wordt gebruikt, is het risico dat virussen en malware een bedreiging vormen voor uw privésleutels bijna nul bij gebruik van een hardware wallet.

Een functie die sommige hardware wallets standaard hebben, wordt ‘air-gapped transacties’ genoemd. Dit betekent simpelweg dat het apparaat zelf nooit daadwerkelijk verbonden is met het internet of uw computer en daarom veel minder kwetsbaar (zo niet ondoordringbaar) is voor infectie door een virus.

Bovendien zijn de meeste virussen ontworpen om platforms zoals Windows of Apple aan te vallen, die meer traditionele aanvalsvectoren bieden.

3. Bruikbaarheid

Een hardware wallet kan een zekere mate van gemoedsrust brengen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, zeer veilig en kunnen tegen redelijke prijzen worden gekocht. Het behandelt de software- en beveiligingskant in een cryptocurrency-winkel, waardoor u vrij bent van zorgen zoals het micromanagen van uw internetbeveiliging en het bladeren door een heleboel verschillende cryptocurrency-gerelateerde programma’s die zich niet noodzakelijkerwijs in uw stuurhut bevinden.

Hardware wallets vereenvoudigen de beveiliging van uw crypto-activa, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken.

4. Risicoreductie tijdens de reis

Een hardware wallet is veiliger als je een frequent flyer bent. Openbare internetverbindingen en netwerken zonder gegarandeerd vertrouwen kunnen een gemeenschappelijk beveiligingsrisico vormen. Laptops maken verbinding met internet met een beveiligingsrisico, maar ze zijn ook aanvalsoppervlakken met een hoger risico. Kwaadwillenden hebben toegang tot de USB-poorten van een laptop, zelfs als deze is vergrendeld, wat een beveiligingsrisico vormt. Hardware wallets zijn beveiligd met een pincode en hebben extra beveiligingen, afhankelijk van wat u koopt.

Ook als u uw hardware wallet verliest aan
een ongelukkig lot, kunt u een seed recovery-stap gebruiken die u ontvangt met de hardware wallet om uw privésleutels te herstellen en uw codering op te slaan. Deze zin moet op papier worden geschreven en op een fysiek veilige plaats worden opgeslagen en wordt soms een papieren portemonnee genoemd. Vergeet niet om uw papieren portemonnee en hardware wallet niet op dezelfde plaats te bewaren.

5. Controleer het hardwareapparaat

Met een hardware wallet moeten al uw transacties worden geverifieerd met gebruikersinvoer voordat ze worden overgedragen. Zonder toegang tot de hardware wallet is het onmogelijk om cryptocurrency vanuit de wallet te versturen.

In die zin kan de hardware wallet terecht worden geïnterpreteerd als het “signature device”. Zoals in, het is het apparaat dat transacties ondertekent en geldig maakt om naar de respectieve blockchain te worden verzonden. Zonder handtekening is een transactie ongeldig. Zonder een hardware wallet kan een transactie niet worden ondertekend.

Conclusie: moeilijk om de voordelen van hardware wallets te negeren

Dus waarom een hardware wallet bezitten? Voor de risico’s beperkt het door gebruikers een kosteneffectieve oplossing te bieden voor het probleem van warme opslag. Hot storage is elke wallet die is verbonden met internet, zoals software wallets die worden gebruikt op een computer of mobiel apparaat. Als u de verbinding met internet hebt verbroken, blijven uw privésleutels onaantastbaar voor onverwachte actoren die via een internetverbinding toegang hebben tot uw apparaat.

Hardware wallets hebben een failsafe als u fysieke toegang tot hen verliest als gevolg van ongelukkige omstandigheden. Deze failsafe is een papieren portemonnee met een wachtwoordzin die u noodtoegang geeft tot uw privésleutels, zodat u uw verloren cryptocurrency kunt opslaan totdat u deze kunt vervangen. Al deze factoren samen zorgen voor gemoedsrust bij het navigeren door de onzekere wereld van cybersecurity.

Er zijn natuurlijk enkele nadelen aan hardware wallets. Misschien wel de grootste hindernis voor hardware wallets is de prijs. Ze hebben de neiging om te variëren van $ 70 – $ 300. Het heeft waarschijnlijk niet veel zin om een hardware wallet te kopen als je maar $10 aan cryptocurrencies bezit. De andere is complicatie. Hoewel hardware wallets veel gemakkelijker te gebruiken zijn geworden, is er nog steeds een beetje een leercurve.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, hebben we je gedekt. Lees onze recensie van De beste Bitcoin- en Crypto-portefeuilles in 2023 om een uitgebreide lijst te krijgen van de hoogtepunten, kosten en cryptocurrencies die door elke hardware wallet worden ondersteund.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels sora shimazaki 5668796

3 dingen die mensen verkeerd doen over inflatie

pexels alesia kozik 6781008

Wat is de beste manier om crypto te wedden in 2023?