in

Vijf van de beste cryptocurrencies om te kopen in 2023

Het is veilig om te zeggen dat 2022 zal worden herinnerd als een slecht jaar voor vrijwel elke grote cryptocurrency op de markt, van Bitcoin tot BitDAO. Dit is grotendeels te wijten aan macro-economische redenen, waarbij de stijgende inflatie en rentetarieven het beleggerssentiment ernstig drukken.

Wat cryptocurrencies zelf betreft, zijn de dingen echter vaak ten goede veranderd, met Ethereum’s Merge en Cardano’s Vasil als de grootste updates van vorig jaar. Deze ontwikkelingen hebben aangetoond dat een bearmarkt niet het einde van de groei betekent voor cryptocurrencies, die nu nog beter gepositioneerd zijn om een groeiende wereldeconomie te berijden dan de laatste bullmarkt.

Gezien het feit dat de markt vorig jaar waarschijnlijk een dieptepunt bereikte, zou 2023 een zeer positief jaar kunnen worden voor cryptocurrencies, vooral als het macro-economische beeld verbetert.

Daarom hebben we een selectie samengesteld van de vijf beste cryptocurrencies om te kopen in 2023. Deze lijst is samengesteld in de veronderstelling dat de bearmarkt nog een paar maanden zou kunnen aanhouden, maar dat de omstandigheden in de volgende maanden meer bullish zouden kunnen worden, waardoor meer dan een paar munten aanzienlijke winsten zouden kunnen boeken.

Zoals altijd is dit artikel geen financieel advies en investeren in cryptocurrencies is inherent riskant, dus ga voorzichtig te werk.

Bitcoin (BTC)

Ja, bitcoin (BTC) is hier misschien de voor de hand liggende keuze, maar het is om zeer goede redenen. Als de eerste cryptocurrency op de markt profiteert BTC van aanzienlijke netwerkeffecten, terwijl de harde limiet en deflatoire tokenomics het op de lange termijn het meest bankable digitale activum maken.

Het is vermeldenswaard dat bitcoin de meest institutionele en zakelijke investeringen heeft aangetrokken, met een BIS-rapport van oktober 2022 waaruit blijkt dat banken over de hele wereld meer dan $ 9 miljard aan cryptocurrency bezitten, waarvan 56% in bitcoin of bitcoin-gebaseerde derivaten (vergeleken met 32% voor ethereum en ethereum-gebaseerde derivaten).

Evenzo kochten bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy in voorgaande jaren grote hoeveelheden BTC, iets waar geen enkele andere cryptocurrency op kan bogen.

Bitcoin is niet alleen het meest aantrekkelijke langetermijninvesteringsperspectief in de cryptocurrency-markt, maar het heeft ook een aantal opmerkelijke ontwikkelingen doorgemaakt in 2022. Dit omvat de voortdurende groei van het tweede niveau Lightning Network (uitbreiding van de capaciteit van 3.311 naar 5.158 BTC vorig jaar), de lancering van de Machankura mobiele betalingsapp in Afrika en de release van het Taro-protocol op het Lightning Network (waardoor tokenisatie van activa op Bitcoin mogelijk wordt).

Ten slotte heeft de geschiedenis aangetoond dat de dominantie van BTC de neiging heeft om toe te nemen tijdens bearmarkten, wat het de afgelopen maanden heeft gedaan. Niet alleen dat, maar dat heeft de neiging om nieuwe bullmarkten te stimuleren, waardoor het misschien wel de beste investering is tijdens recessies.

Ethereum (ETH)

Ethereum is een andere voor de hand liggende keuze om voor de hand liggende redenen, waarbij zijn blockchain handig het grootste tier one smart contract-platform in het cryptocurrency-ecosysteem blijft in termen van totale vergrendelde waarde.

Alleen al kijkend naar de cijfers, bedraagt de totale waarde van Ethereum $ 23 miljard, vergeleken met $ 4 miljard voor zijn naaste rivaal, BNB Chain. Dit vertegenwoordigt 59% van het hele crypto / DeFi-ecosysteem, een percentage dat waarschijnlijk zal toenemen nu Ethereum zijn verschuiving naar een proof-of-stake consensusmechanisme heeft voltooid, iets dat het op de lange termijn schaalbaarder en efficiënter zal maken.

Bovendien lijken de fusie en recente updates (bijv. EIP 1559) ethereum (ETH) deflatoir te maken. Dit komt omdat EIP 1559 een burn van transactiekosten introduceert, terwijl overschakelen naar PoS betekent dat er minder nieuwe ETH wordt geslagen.

In combinatie met zijn eigen netwerkeffecten bevindt Ethereum zich in een zeer sterke positie om verder uit te breiden, wat betekent dat ETH een van de cryptocurrencies is die het best gepositioneerd is om een nieuwe bullmarkt te berijden.

Lido DAO (LDO)

Lido DAO is onlangs het grootste DeFi-platform in het cryptocurrency-ecosysteem geworden. Dit is in termen van totale vergrendelde waarde (d.w.z. de hoeveelheid cryptocurrency die op zijn platform is opgeslagen), die momenteel $ 6,17 miljard bedraagt, waardoor het voorloopt op naaste rivaal MakerDAO en ook voorloopt op elke tier blockchain naast Ethereum (waarop het draait).

De reden dat Lido DAO zo is gegroeid, is dat het veruit de populairste stakingsservice is voor Ethereum-staking. Zoals hierboven vermeld, schakelde Ethereum in september over op een proof-of-stake consensusmechanisme, waarbij de meeste houders Lido gebruikten om hun ETH in te zetten en stakingsrendementen te verdienen. Het is in deze context dat LDO heeft geprofiteerd, waarbij het native token verschillende use cases heeft binnen het Lido-netwerk. Dit omvat als een governance-token dat stemrecht verleent op ontwikkelingsvoorstellen en het gebruik van de schatkist van Lido DAO, terwijl het ook kan worden gebruikt om transactie- en netwerkkosten te betalen, waarbij Lido ook LDO betaalt als beloning voor bepaalde soorten picketing.

Lido DAO werd nog populairder vanaf december, toen Ethereum-ontwikkelaars bevestigden dat stakers vanaf ongeveer maart dit jaar konden beginnen met het terugtrekken van hun ETH-weddenschap. Dit heeft blijkbaar geleid tot een run naar het Lido, waarbij de aanhoudende bearmarkt de inzet aantrekkelijker heeft gemaakt. Verwacht daarom dat LDO een geweldig 2023 zal hebben.

Toncoin (TON)

TON is het native token van The Open Network, een proof-of-stake blockchain die oorspronkelijk werd opgericht door Telegram. Terwijl de populaire app voor sociale berichten de blockchain dreef, werd deze in 2019 aangeklaagd door de SEC en in 2020 een schikking getroffen met de effectentoezichthouder, waarbij het ermee instemde om de $ 1,2 miljard terug te betalen die het had opgehaald in een eerste muntaanbieding.

Na de zaak stond Telegram de controle over The Open Network over, waarbij de ontwikkelingsgemeenschap het overnam. Fast forward naar het heden en The Open Network wint aanzienlijk aan tractie, waarbij Telegram zelf in november aankondigde dat het Fragment zal lanceren, een veilingplatform (voor Telegram-gebruikersnamen) dat op The Open Network draait. Het volgde deze bullish aankondiging met een andere in december, toen het een functie onthulde waarmee gebruikers zich kunnen aanmelden voor een account op de app door TON te betalen, in plaats van hun telefoonnummers in te voeren.

TON verzamelde zich na deze aankondigingen, met de reden dat ze suggereerden dat Telegram – met zijn 700 miljoen maandelijkse actieve gebruikers – verder zou kunnen integreren met The Open Network.

Monero (XMR)

Monero (XMR) is het dark horse van de cryptocurrency-markt, en in meer dan één opzicht. Aan de ene kant betekent zijn status als de grootste privacymunt op basis van marktkapitalisatie (met een ruime marge) dat het legitieme gebruikers en criminelen zal helpen om surveillance te omzeilen, ten goede of ten kwade. Aan de andere kant betekent de combinatie van het echte nut met het gebrek aan modieuze memes dat het vaak onder de radar van veel beleggers blijft.

De Monero-use case kreeg afgelopen augustus een boost toen het Amerikaanse ministerie van Financiën Tornado Cash sanctioneerde, een blending-service die cryptocurrency-houders anonimiteit biedt. Het keurde ook een andere mengdienst, Blender.io, in juli van hetzelfde jaar goed, wat suggereert dat de dagen van mengdiensten konden worden geteld. Privacymunten als groep zijn daardoor echter in waarde gestegen, en hoewel de prijs van XMR nu met 7,8% is gedaald in vergelijking met waar het was sinds het Tornado Cash-verbod (op 8 augustus), heeft het zeer goed standgehouden in vergelijking met bitcoin en ethereum, bijvoorbeeld, die in dezelfde periode met 27% en 26% daalden.

Eervolle vermeldingen

Ripple
(XRP) – zou enorm kunnen toenemen als Ripple zijn rechtszaak tegen de SEC wint, hoewel dit een grote “als” is.

Dogecoin (DOGE) – zou kunnen profiteren van Twitter-integratie, als de vroege suggesties van Elon Musk moeten worden geloofd.

Cardano (ADA) – geniet vaak van de meeste ontwikkelingsactiviteiten van een groot netwerk en kan schromelijk worden onderschat in vergelijking met het potentieel op lange termijn.

Polygon (MATIC) – de grootste tweederangs schaaloplossing voor Ethereum, dus het zal waarschijnlijk profiteren van de dominantie en groei van Ethereum.

Internet Computer (ICP) – een ander laag één netwerk dat veel ontwikkelingspotentieel heeft, maar dat potentieel nog moet realiseren in een grote rally.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 40

Welke cryptobedrijven deden het het beste op de Bears Market

pexels pixabay 128867

Chiliz Voorspelling 2023 – 2025 – 2030