Denk je erover om op de Bitcoin-trein te springen? In dat geval kunt u zich zorgen maken over de veiligheid. De waarheid is dat Bitcoin zeker veilig is, maar zoals met alles, zijn er slechteriken die het voor velen verpesten.
Bitcoin-identiteitsdiefstal vindt plaats wanneer een crimineel uw identiteit steelt en zich voordoet als phishing van uw wachtwoorden of het hacken van uw computer. Hier zijn enkele veelvoorkomende cryptocurrency-oplichting die kan worden voorkomen en enkele tips om uzelf te beschermen:
Bitcoin Private Security Keys:
Wat zijn dat? Een Bitcoin-privésleutel is een nummer dat alleen jij zou moeten weten, een geheim nummer waarmee bitcoins kunnen worden gebruikt in de handel, verhandeld, uitgewisseld etc.
Bitcoin-portefeuilles bevatten privésleutels en zijn wiskundig gerelateerd aan alle Bitcoin-adressen die voor de portemonnee zijn gegenereerd.
Hoe werken ze? Wanneer een privésleutel wordt ingevoerd in een wallet “transactie” -venster dat bedoeld is om geld van de ene portemonnee naar de andere te verplaatsen, wordt de transactie verzonden en wordt het saldo naar een nieuw adres in een andere portemonnee verzonden. Eenvoudigweg dienen ze om uw bitcoins uit te geven en naar iedereen en overal te verzenden
Hoe krijg ik er een? Dit geheime wachtwoord/alfanumerieke nummer is ontworpen om uw bitcoins uit te geven en naar een ander Bitcoin-adres te sturen.
Het is een 256-bits lang nummer dat willekeurig wordt gekozen zodra u een portemonnee maakt.
Bescherm uw beveiligingssleutels
De privésleutel “ticket” waarmee de eigenaar bitcoins en contant geld kan uitgeven, moet veilig worden bewaard. Privésleutels worden meestal opgeslagen op computers en kunnen op papier worden afgedrukt.
Again, het is zo belangrijk om uw privébeveiligingssleutel te beschermen. Onthoud dat als iemand deze sleutel krijgt, ze uw valuta kunnen uitgeven.
Back-up van alle beveiligingssleutels: Als u privésleutels voor uw valuta gebruikt, moet u offline een back-up maken van deze
sleutels
Give up uw private key
Een andere fout die mensen vaak maken, is het opgeven van hun privésleutel. Nogmaals, cybercriminelen kunnen deze informatie verkrijgen via uw e-mail of misschien via de telefoon. Ze kunnen ook uw computer hacken en toegang krijgen tot uw sleutel als u deze daar hebt opgeslagen.
Preventie: houd uw apparaten zo veilig mogelijk door beveiligingssoftware te gebruiken en uw besturingssysteem up-to-date te houden. Houd misschien altijd uw privésleutel uit uw computer.
U kunt deze op papier schrijven of opslaan op een USB-stick. Zorg ervoor dat u deze informatie ergens opgesloten houdt, zoals een kluis of kluis.
Cyber dieven stelen wachtwoorden
Veel mensen gebruiken services om hun valuta op te slaan. Om er toegang toe te krijgen, moet u echter een wachtwoord hebben, en cyberdieven weten dit. Vervolgens komen ze in uw e-mail, vragen ze de gekozen opslagservice om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, en dit geeft hen toegang tot uw valuta.
Voor voorkom dit: om dit te voorkomen, moet u tweefactorauthenticatie gebruiken voor zowel uw e-mailaccount als uw computervalutaopslagaccount.
En gebruik niet hetzelfde wachtwoord (hergebruik van wachtwoorden) voor kritieke accounts.
Bad jongens beginnen zich voor te doen
als
Je moet er ook voor zorgen dat je niet wordt opgelicht door een schurk die zich voordoet als een cybercurrency-medewerker. Ze kunnen bijvoorbeeld telefonisch of per e-mail contact met u opnemen over initiële muntaanbiedingen. Ze vragen je om ze Bitcoins te sturen voor fondsenwervingsdoeleinden, maar beloven dan dat je ze terugkrijgt met een rendement op de investering.
Verkeerd. Ze stelen het gewoon.
Voorhandel het: bevestig altijd dat u investeert in legitieme bedrijven. Neem direct contact met hen op.
Houd uw Bitcoins veilig
Er zijn ook andere dingen die u kunt doen om uw computervaluta veilig te houden:
Gebruik een VPN
voor uw transacties – Zorg er bij het handelen in cryptocurrency voor dat u een virtueel privénetwerk of VPN gebruikt. Deze netwerken versleutelen uw gegevens zodat hackers, zelfs als ze er toegang toe hebben, deze niet kunnen lezen.
Houd portefeuilles apart: in plaats van een enkele portemonnee te gebruiken voor al uw valuta, is het het beste om er ten minste twee te hebben; een “hete” portemonnee, die wordt gebruikt voor verschillende dagelijkse transacties, en een “koude” portemonnee, waar u uw valuta opslaat. Zie het als een betaalrekening (warm) en een spaarrekening (koud).
Toevoegende beveiligingstips
Tot slot volgen hier enkele aanvullende beveiligingstips om al uw accounts veilig te houden:
Password tips:
- Zorg ervoor dat elk online account dat je hebt een lang, sterk wachtwoord heeft. Het moet een combinatie van letters, cijfers en symbolen zijn. Zorg er ook voor dat je voor elk account een uniek wachtwoord hebt.
- Alle wachtwoorden moeten tussen de 8 en 12 tekens lang zijn. Gebruik hoofdletters en kleine letters en zorg ervoor dat u het niet gemakkelijk te raden maakt. Bijvoorbeeld, “hwR7os $ 9 *” is een veel beter wachtwoord dan “IL0veD0gz”.
- Gebruik tweefactorauthenticatie voor al uw accounts. Op die manier hebben ze, zelfs als iemand je wachtwoord krijgt, geen toegang tot je accounts, tenzij ze ook toegang hebben tot je mobiele telefoon.
Antivirus tips:
- Je hebt antivirussoftware nodig, maar het houdt je apparaten niet helemaal veilig. Ja, deze software houdt de overgrote meerderheid van virussen en bugs uit je systeem, maar niet allemaal.
- Doe de investering en koop uw antivirussoftware in plaats van een gratis antivirussoftware te gebruiken. De betaalde versies worden geleverd met andere services zoals firewalls en antispyware. Dit helpt uw informatie nog veiliger te houden.
Updates naar uw systeem
Zorg er ten slotte voor dat u uw computers, tablets en smartphones altijd bijwerkt. Ja, die pop-ups zijn vervelend, maar probeer weerstand te bieden door op de optie “herinner me later” te klikken. Vaak bevatten deze updates belangrijke beveiligingsupdates die uw apparaat en gegevens beschermen tegen kwetsbaarheid. Het is ook een goed idee om deze in te stellen om automatisch te installeren, zodat u zich er nooit zorgen over hoeft te maken.