in

Waar Bitcoin te besteden: praktische tips

Een van de belangrijkste vereisten voor een valuta is de mogelijkheid om deze uit te geven, en Bitcoin is in dit opzicht niet anders. Er zijn veel manieren waarop u Bitcoin kunt verwerven, van kopen tot minen, maar het uitgeven ervan kan een beetje uitdagender zijn.

Waar crypto te besteden

Dit artikel is bedoeld om u een beter inzicht te geven in hoe en waar u Bitcoin kunt uitgeven. We zullen een overzicht geven van enkele van de grote bedrijven die Bitcoin als betalingsoptie accepteren; We zullen ook de beperkingen en kosten bespreken, zodat u niet overrompeld raakt.

Maak je geen zorgen als je niet geïnteresseerd bent in het gebruik van je Bitcoin om items van deze grote bedrijven te kopen, we behandelen ook verschillende use cases, variërend van het verhandelen van Bitcoin tot andere activiteiten of het doneren aan goede doelen.

Grote bedrijven die Bitcoin accepteren

Er zijn veel bedrijven die Bitcoin accepteren voor online aankopen, waaronder enkele van de grootste bedrijven ter wereld. De meeste van deze grote bedrijven accepteren Bitcoin niet direct maar accepteren betaling via een processor zoals BitPay of Coinbase. Betalingsverwerkers brengen een kleine vergoeding in rekening, meestal ongeveer 1%, en converteren Bitcoin naar de voorkeursvaluta van de verkoper. Sommige verkopers kunnen deze kosten doorberekenen aan de klant, hoewel ze waarschijnlijk onopgemerkt zouden blijven omdat de kosten lager zijn dan bij traditionele betaalmethoden zoals creditcards.

Overstock

Met een jaaromzet van meer dan een miljard dollar is Overstock een van de grootste online retailers ter wereld. In 2014 werd Overstock de eerste grote retailer die Bitcoin als betalingsoptie accepteerde, met Coinbase als betalingsverwerker. Veel van wat Overstock biedt, zijn meubels en woondecoratie, maar ze verkopen ook alles van elektronica tot kleding tot buitensportartikelen. Bitcoin-betalingen zijn momenteel beschikbaar op de desktopwebsite Overstock.com maar worden niet geaccepteerd op de mobiele website of Overstock.ca op het moment dat dit artikel werd geschreven.

Newegg

Een andere van ’s werelds grootste online retailers, Newegg, accepteert sinds 2014 Bitcoin via BitPay in hun online winkel. Newegg verkoopt een breed scala aan artikelen, maar ze staan vooral bekend om hun selectie van computers en computercomponenten. Of u nu op zoek bent naar een computer voor werk of ontspanning, of als u er een helemaal opnieuw wilt bouwen, Newegg biedt een breed scala aan opties die met Bitcoin kunnen worden gekocht. Items die te koop zijn op de marktplaats van Newegg kunnen echter niet worden gekocht met Bitcoin: deze optie is alleen beschikbaar voor items die rechtstreeks door Newegg worden verkocht.

At & T

AT & T, ’s werelds grootste telecommunicatiebedrijf, begon in mei 2019 met het gebruik van bitpay-betalingsprocessor om Bitcoin-betalingen voor online facturen te accepteren. Hierdoor kunnen AT & T-klanten mobiele, internet- en tv-rekeningen betalen met Bitcoin.

Flexa

Hoewel onbevestigd, meldde Forbes in mei 2019 dat een betalingsstart-up genaamd Flexa een app testte waarmee veel partnerbedrijven Bitcoin als betalingsoptie konden accepteren. Sommige van deze bedrijven zijn Starbucks, Nordstrom en Whole Foods. Spedn, de eerste app van Flexa, genereert een QR-code op de telefoon van de klant, die vervolgens door de handelaar wordt gescand om het Spedn-account van de klant te debiteren. Net als bij andere Bitcoin-betalingsverwerkers ontvangen verkopers die Spedn gebruiken geen echte Bitcoins – de Bitcoin wordt tegen een kleine vergoeding omgezet in de lokale valuta en aan de handelaar gegeven.

Bedrijven die eerder Bitcoin accepteerden

Na de enorme aandacht die Bitcoin begin 2018 kreeg, begon Microsoft gebruikers toe te staan geld op hun Microsoft-accounts te storten met Bitcoin. Sindsdien lijkt het erop dat Microsoft deze optie heeft verwijderd, waarschijnlijk vanwege de afnemende mainstream aandacht en de hoge Bitcoin-prijsvolatiliteit.

Een ander groot bedrijf dat eerder Bitcoin accepteerde, was Expedia, de online reiswinkelgigant. Expedia stopte medio 2018 met het accepteren van Bitcoin, waarschijnlijk om dezelfde redenen die hierboven voor Microsoft zijn gesuggereerd.

Deze voorbeelden laten zien dat sommige van ’s werelds grootste bedrijven de kennis en het vermogen hebben om Bitcoin te accepteren wanneer de vraag van de consument aanwezig is, wat betekent dat ze het in de toekomst opnieuw kunnen accepteren.

Microsoft en Expedia hebben hun Bitcoin-betalingen opgegeven en laten ons zien dat andere bedrijven die momenteel Bitcoin accepteren, het mogelijk niet altijd accepteren. Houd hier rekening mee bij het winkelen bij de bedrijven die in dit artikel worden beschreven, omdat ze op elk moment kunnen stoppen met het accepteren van Bitcoin.

Andere toepassingen om Bitcoin uit te geven

Het is geweldig dat grote bedrijven Bitcoin-betalingen beginnen te accepteren, maar op welke andere manieren kunnen we Bitcoin uitgeven? Omdat Bitcoin de toegangsdrempels voor e-commerce en online betalingen aanzienlijk vermindert, zijn er veel kleine bedrijven en liefdadigheidsinstellingen die Bitcoin accepteren.

Aankoop van cadeaubonnen

Er zijn diensten over de hele wereld die lokale cadeaubonnen aanbieden in ruil voor Bitcoin. Deze cadeaubonnen omvatten restaurants, benzinestations, supermarkten en nog veel meer. Je kunt zelfs je Bitcoins gebruiken om Amazon-cadeaubonnen te kopen, waar je bijna alles kunt kopen! CoinCards.com en BitRefill.com zijn twee van de meest populaire opties voor het kopen van cadeaubonnen met Bitcoin. Beide bedrijven verkopen ook top-ups voor prepaid mobiele abonnementen.

Handelen voor andere cryptocurrencies

Misschien is de meest voorkomende use case voor het uitgeven van Bitcoin om het in te wisselen voor andere cryptocurrencies. Er zijn duizenden cryptocurrencies vermeld op online cryptocurrency-uitwisselingen en de meeste kunnen worden gekocht of verkocht voor Bitcoin. Twee van de meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen zijn Coinbase en Binance. Vergeet niet dat wanneer u uw Bitcoins op een beurs opslaat, u niet langer in het bezit bent van de munten en risico loopt als de uitwisseling zou worden gehackt. De meeste crypto-experts raden een persoonlijke digitale portemonnee aan.

Goud en zilver worden ook vaak gekocht met Bitcoin. Een voorbeeld van een bedrijf dat Bitcoin accepteert voor goud en zilver is goldsilver.com, dat edelmetalen zoals staven en munten verkoopt. Goldsilver.com biedt ook een korting van 3% voor gebruikers die met Bitcoin kopen, omdat het een van de handigste betalingsopties is.

Diensten

Bitcoin is een
digitale valuta die eigen is aan het internet, dus het is logisch dat het wordt gebruikt om te betalen voor native internetdiensten zoals domeinnaamregistratie. Namecheap.com is een bedrijf dat Bitcoin accepteert als betaling voor domeinnaamregistratie. Namecheap was een van de eerste online serviceproviders die Bitcoin accepteerde en accepteerde het in 2013.

TravelByBit.com is een online service waarmee gebruikers hotels en vluchten kunnen boeken met Bitcoin. Net als bij reiswinkelsites zoals Expedia, biedt TravelByBit een zoekmachine om hotels en vluchten te vinden en kunt u boeken via hun website.

Weldadigheid

Veel goede doelen accepteren Bitcoin omdat het gemakkelijk is om een Bitcoin-adres op een website te plaatsen en donaties te ontvangen zonder extra kosten of werk van het goede doel. Pseudonieme donaties kunnen gemakkelijk worden gedaan, wat betekent dat de ontvanger niet zou weten wie u bent en de donatie zou zien komen van een Bitcoin-adres in plaats van uw identiteit.

De Wikimedia Foundation (de organisatie die Wikipedia host) en het Internet Archive (dat een archief bijhoudt van gedigitaliseerd materiaal, waaronder honderden miljarden webpagina’s) zijn twee voorbeelden van bekende non-profitorganisaties die Bitcoin-donaties accepteren.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels tima miroshnichenko 7567482

Hoe blockchain het bedrijfsleven voor altijd verandert

pexels rodnae productions 8369767

Etherscan: wat het is en hoe het werkt