in

Waar is de vrouw van Gerald Cotten, Jen Robertson, nu?

De plotselinge dood van Gerald Cotten in december 2018 gooide de cryptocurrency-wereld in chaos. Destijds was hij de CEO van QuadrigaCX, een bedrijf dat cryptocurrency-uitwisselingen runde. Zijn dood liet investeerders achter in hun geld en liet Jennifer Robertson, de vrouw van Gerry, achter om de gevolgen aan te pakken.

“Trust No One: The Hunt for the Crypto King” van Netflix gaat in op de omstandigheden rond gerry’s dood en wat er daarna met het bedrijf is gebeurd. Als gevolg daarvan kreeg Jennifer te maken met juridische gevolgen. Zo, als je nieuwsgierig bent om meer te weten, hebben we je gedekt.

Wie is Jennifer Robertson?

Jennifer ontmoette Gerry in november 2014 op Tinder. Het duurde even voordat hij op haar groeide, maar ze werden uiteindelijk verliefd.

Op dat moment runde Gerry QuadrigaCX en profiteerde van de astronomische waardestijging van Bitcoin. Het bedrijf heeft een knip genomen van elke Bitcoin-transactie op zijn platform. Het echtpaar genoot van de hervonden rijkdom, reisde naar exotische oorden en kocht naast een boot en een vliegtuig ook onroerend goed. Ze trouwden in oktober 2018 in Schotland.

Het huwelijk van het paar kwam toen de waarde van Bitcoin begon te kelderen, waardoor klanten hun geld van QuadrigaCX wilden opnemen.

In een paar maanden tijd ging het van kwaad tot erger voor alle betrokkenen. In december 2018 reisden Jennifer en Gerry naar Jaipur, India, voor hun huwelijksreis. Ze moesten ook een weeshuis in het land sponsoren. Maar op 9 december 2018 overleed Gerry op 30-jarige leeftijd in een lokaal ziekenhuis aan complicaties als gevolg van de ziekte van Crohn.

Het werd later onthuld dat Gerry naar verluidt de enige persoon was met toegang tot de digitale sleutels van de cold wallets die de cryptocurrency bevatten.

Dit betekende dat er meer klanten misten dan $ 180 miljoen. Maar er waren vragen over gerry’s dood en de gebeurtenissen eromheen. His verdwijning werd pas meer dan een maand na het gebeuren aangekondigd. Daarnaast tekende Gerry minder dan twee weken voor zijn overlijden zijn testament en liet al zijn bezittingen na aan Jennifer.

In februari 2019 hield Jennifer vol dat ze niet op de hoogte was van de zaken van het bedrijf en verklaarde dat Gerry als enige verantwoordelijk was voor haar relatie. Maar gebruikers beweerden dat ze rechtstreeks van Jennifer aanbetalingen hadden ontvangen, wat blijkbaar haar bewering tegensprak. Hij legde het later uit en zei: “Ik begreep niet hoe Quadriga het geld in de eerste plaats bewaarde; Ik dacht dat het slechts een uitwisseling was”. Jennifer wist alleen dat ze een vergoeding had gekregen om betalingen voor QuadrigaCX te verwerken via een bedrijf dat op haar naam was opgericht. Er waren nog vragen over Jennifer die haar naam veranderde van Griffith naar Forgeron en vervolgens naar Robertson. At haar schreef het toe aan een mislukt huwelijk en hield niet van haar geboortenaam (Griffith).

Hoewel Jennifer zei dat ze in 2016 stopte met het verwerken van betalingen, bleek uit klantontvangsten dat het bedrijf klanten in 2017 bleef betalen. Volgens haar was Gerry toen verantwoordelijk voor de boekhouding. Uiteindelijk bleek uit een onderzoek dat Gerry fraude had gepleegd met het geld van klanten. Hij crediteerde nep Quadriga-accounts met nepgelden, maar maakte echte transacties door te wedden op de waarde van de cryptocurrency. In wezen zette Gerry geld van klanten in door te handelen. Volgens de autoriteiten ontbrak ongeveer $ 169 miljoen aan fondsen, waarbij vijf van de zes cold wallets die sinds april 2018 werden gebruikt om de cryptocurrency op te slaan leeg waren.

Waar is Jennifer Robertson nu?

Na kwam Jennifer overeen om $ 12 miljoen uit de nalatenschap terug te geven als onderdeel van een schikking. Gelaagd om onder andere geld, een auto, haar trouwring, wat sieraden en aandelen in Quindraga Fintech te houden. Nadat Gerry’s dood openbaar werd, betoogde hij dat advocaten besloten het niet eerder aan te kondigen. Ik kijk naar de speculatie dat hij nog leefde, Jennifer zei: “Ik zag Gerry sterven; Ik hield zijn hand vast toen hij stierf. Het was een verschrikkelijk, verschrikkelijk moment”.

Bleef grotendeels ver van de publieke schijnwerpers, afgezien van optredens in interviews in januari 2022. Jennifer benadrukte dat ze niet op de hoogte was van de frauduleuze activiteiten van haar man en vroeg zich af waarom ze deed wat ze deed. Hij verontschuldigde zich voor de mensen die hun geld verloren en zei: “Ik zou nooit, maar dan ook nooit van andere mensen stelen. En het feit dat hij deed wat hij deed – ik draag zijn schaamte met me mee. En ik zal die schaamte waarschijnlijk de rest van mijn leven elke dag met me meedragen.”

Jennifer woont nu in Halifax, Nova Scotia, Canada, met haar twee honden. Hij probeert haar leven weer op de rails te krijgen en werkt als parttime serveerster. Even daarmee studeert Jennifer om basisschoollerares te worden en hoopt ze snel af te studeren. Ze is co-auteur van een boek genaamd “Bitcoin Widow: Love, Betrayal and the Missing Millions” waarin haar ervaringen met Gerry worden beschreven.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
investimenti 84

Leeft Gerald Cotten nog?

investimenti 70

Unified Society Quantum (USX) Prijsprognose 2022-2031