in

Waar kunnen NFT’s voor worden gebruikt naast kunst?

NFT in de verzekeringssector

Verzekeringen zijn een van de meest interessante use cases voor NFT’s. Gezien de inherente problemen in vertrouwen, waardewaardering en waardeoverdracht die inherent zijn aan verzekeringspolissen van vandaag, kunnen NFT’s worden gebruikt om deze activiteiten in verschillende records te volgen.

Een IoT-apparaat dat zeecontainers volgt, vereist bijvoorbeeld dat teams van mensen door stapels papieren bonnen gaan en het risico lopen hun gezond verstand te verliezen tijdens het proces. Het gebruik van NFT kan het gemakkelijker maken om zendingen van begin tot eind te volgen en zelfs de risicobeoordeling te vergemakkelijken.

Als uitvloeisel van de bovenstaande use case, laten we eens kijken naar huisdierenverzekeringen. Als uw geliefde huisdier per ongeluk is gedood door een bestelwagen terwijl u niet op pad was om toezicht te houden, is de vergoeding die u ontvangt meestal vrij laag omdat verzekeringsmaatschappijen weinig of geen manier hebben om te weten of uw huisdier bestond.

Om dit probleem op te lossen, kunt u theoretisch elke unieke harige vriend vertegenwoordigen als NFT en een polis voor hen kopen bij een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij. Als een van uw kittens zijn voortijdige lot onderging, zal de vergoeding gelijk zijn aan de waarde van de NFT. Dit is zeker een obscure use case, maar het is een manier om verzekeringen te vereenvoudigen op een manier die nog niet eerder mogelijk was.

NFT in supply chain management

Supply chain management is een ander voorbeeld van een vriendelijke use case voor NFT’s. Omdat supply chains niet lineair zijn, kunnen orders in de war raken of verloren gaan in het proces. Het gebruik van NFT om zendingen en goederen te volgen, zorgt ervoor dat uw zending u bereikt, of het nu per schip, vliegtuig of een ander vervoermiddel is.

NFT’s kunnen worden gebruikt om zendingen te volgen terwijl ze van fabrikant naar consument gaan en vice versa.

In dit opzicht kan een NFT zelfs informatie bevatten over een hele supply chain-eenheid in plaats van een enkele zending. Als je ooit actiefilms hebt gezien waarin louche operators wapens proberen te smokkelen door ze in vrachtzendingen te verbergen, kun je NFT’s zien als een technologie die dergelijke activiteiten ontmoedigt.

NFT in IoT-apparaten

Het Internet of Things (IoT) is een andere interessante use case voor NFT’s. Momenteel zijn de meeste IoT-apparaten niet interoperabel met elkaar, zelfs als ze in dezelfde categorie vallen. Sommige fitnesstrackers werken bijvoorbeeld alleen met Android-telefoons, terwijl andere compatibel zijn met iOS-apparaten.

Om dit probleem op te lossen, kunnen NFT’s worden gebruikt om een zogenaamde interoperabele portemonnee te maken. Simpel gezegd, elk IoT-apparaat heeft zijn eigen unieke persoonlijke sleutel, een unieke identiteit waarmee andere apparaten transacties kunnen uitvoeren binnen het domein van dat specifieke IoT-apparaat. Hierdoor kunnen IoT-apparaten van verschillende fabrikanten informatie en andere soorten gegevens uitwisselen zonder tussenpersonen en is het veel efficiënter dan het gebruik van traditionele communicatie- en interactiemiddelen.

NFT in governance door middel van stemmen

Een andere interessante use case voor NFT’s is governance door middel van stemmen. In de wereld van vandaag wordt er nog steeds gestemd op papieren stembiljetten die verloren kunnen gaan of waarmee kan worden geknoeid. Omdat het internet u in staat stelt om overal te stemmen, kunt u een op blockchain gebaseerd online stemsysteem gebruiken waarmee mensen vanaf hun computers of mobiele apparaten kunnen stemmen.

NFT’s kunnen de identiteit van de kiezer bieden en de mogelijkheid om stemmen in de loop van de tijd te volgen zonder dat er met informatie wordt geknoeid nadat deze is ingediend. Een transparant stemsysteem zal niet alleen de opkomst verhogen, maar zal er ook voor zorgen dat stembiljetten niet verloren gaan.

NFT in vastgoed en hedendaagse kunst

Een van de belangrijkste aspecten van vastgoedbezit is het bijhouden van eigendomsrecords zoals eigendomsbewijzen. Momenteel gaat het om veel papierwerk dat verloren kan gaan, ermee kan worden geknoeid of vernietigd als het huis in kwestie wordt beschadigd door een brand of overstroming.

Het gebruik van NFT zal u voorzien van real-time updates over de eigendomsstatus van uw huis en zelfs andere geautoriseerde entiteiten zoals uw verzekeringsmaatschappij toegang geven tot deze informatie. Bovendien kunt u hiermee een onveranderlijke titel voor uw eigendom kopen, wat betekent dat de geschiedenis van het onroerend goed wordt bewaard voor het geval er toekomstige wijzigingen moeten worden aangebracht.

Afgezien van digitale kunstwerken, kunnen NFT’s worden gebruikt om het eigendom van hedendaagse kunstwerken te volgen terwijl het van eigenaar of galeriehouder naar de andere verandert. Net als bij onroerend goed, bieden NFT’s u een compleet en onveranderlijk record dat informatie bijhoudt zoals vorige eigenaren en verkoopprijzen, wat cruciaal is voor het beoordelen van de waarde en authenticiteit van een kunstwerk.

NFT in reizen

Reizigers kunnen ook NFT’s gebruiken om hun bezittingen te volgen voor het geval een van hen verloren of gestolen wordt tijdens hun reis. Met een NFT blijft uw bagage altijd veilig zonder dat u deze hoeft te taggen met GPS-trackingapparatuur.

Hetzelfde geldt voor hoogwaardige items zoals laptops en sieraden. U kunt uw NFT ook registreren met een slim contract dat de vrijgave van fondsen activeert in geval van verlies of vernietiging van het betreffende item.

NFT in de mode- en luxesector

Een ander gebied waar NFT’s nuttig zijn, is de markt voor mode en luxegoederen. Veel van deze items kunnen erg duur zijn, maar ze zijn vaak moeilijk door te verkopen vanwege het ontbreken van een authenticatiesysteem van derden om de authenticiteit of geschiedenis van eerder eigendom te verifiëren.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met blockchain-gebaseerde NFT’s een onveranderlijke titel voor uw item kopen, waardoor u een record van vorige eigenaren en verkoopprijzen krijgt. Dit aspect van NFT’s stelt eigenaren van luxe modeartikelen niet alleen in staat om de authenticiteit van goederen te verifiëren, maar stelt fabrikanten ook in staat om hun producten te onderscheiden van knock-offs.

Digitale kunst is nog maar het begin voor NFT
technologie

De komst van blockchain-technologie heeft veel veranderingen teweeggebracht in de manier waarop economische transacties worden uitgevoerd in de digitale ruimte. Terwijl cryptocurrencies de traditionele financiën hebben getransformeerd, zullen NFT’s het eigendom in verschillende industrieën transformeren.

Met een NFT kan iedereen zijn activa volgen via een onveranderlijk record waarmee niet door derden kan worden geknoeid. En als een van uw bezittingen verloren of gestolen is, kunt u vertrouwen op de onveranderlijkheid van blockchain-technologie om ze op te sporen en hun veilige terugkeer te garanderen of op zijn minst het eigendom te verifiëren zodra ze zijn gevonden.

De digitale kunstruimte en in-game verzamelobjecten zijn slechts het begin van wat NFT’s kunnen doen. Met de juiste combinatie van slimme contracten en blockchain-technologie kunnen NFT’s een revolutie teweegbrengen in een aantal industrieën en het voor mensen gemakkelijker maken om hun activa en transacties bij te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels worldspectrum 844125

3 dingen die mensen verkeerd doen over Bitcoin-privacy

pexels alesia kozik 6771607

Burner Wallet: wat het is en hoe het werkt