in

Waarom er zoveel hacks in DeFi zijn

Gedecentraliseerde financiële (DeFi) diensten (zoals leningen of leningen) zijn blijkbaar hetzelfde als gecentraliseerde diensten die worden aangeboden via banken of andere financiële instellingen. Het verschil is dat deze services voor iedereen toegankelijk zijn, zolang ze een internetverbinding hebben.

Ze worden ook niet gecontroleerd door centrale autoriteiten die uw relaties kunnen bevriezen of beïnvloeden.

Via DeFi-services kunt u rente verdienen op uw crypto-holdings, lenen, lenen, handelen en meer.

Waarom zoveel hacks?

Cryptocurrency en DeFi zijn twee snel bewegende industrieën, gemaakt met concurrentie. Om deze reden haasten veel teams van ontwikkelaars zich om producten uit te brengen en de eerste op de markt te zijn. Deze producten kunnen van alles zijn, van een volwaardige DEX tot een prestatie-optimizer. Het probleem met de haast om producten uit te brengen om marktaandeel te winnen, is dat je vaak iets mist.

In de fysieke wereld wordt dit gezien in productdefecten zoals een pop zonder knoop op zijn shirt, of iets als bacteriën in Romeinse producten. De gevolgen in deze fysieke situaties van het product zijn vaak niet erg groot. Het product wordt teruggeroepen, consumenten kunnen hun product retourneren voor een terugbetaling en het verkooppunt wordt terugbetaald door de fabrikant met een nieuwe en niet defecte voorraad of een terugbetaling.

Bij DeFi-diensten zijn de gevolgen veel groter.

In plaats van een ontbrekende knop, is er in plaats daarvan een verkeerde regel code of fout in de code die hackers kunnen misbruiken. Ze kunnen dan miljoenen dollars aan cryptocurrencies stelen, maar in tegenstelling tot het voorbeeld dat te zien is met een defecte pop, is er zelden restitutie voor de consument. In plaats daarvan blijven ze achter met een waardeloos actief of verlies van goederen. De permanente aard van blockchain-transacties betekent dat er geen manier is om gecompenseerd te worden, tenzij de hacker besluit het geld terug te geven, wat vaker gebeurt dan u zou verwachten.

Zelfs wanneer een DeFi-productcode wordt gecontroleerd, is dit geen garantie voor veiligheid. Auditors zijn niet perfect en hackers zijn slim in het vinden van kleine dingen om te exploiteren. Voor degenen die van buitenaf kijken, kunnen ze zich afvragen waarom iemand zelfs een hack zou riskeren, of dat DeFi ook een veilig ding is om aan deel te nemen.

Is DeFi veilig?

Ondanks alle hacks in de geschiedenis van DeFi, is het nog steeds vrij veilig om eraan deel te nemen, hoewel het voorbehoud is dat je onderzoek moet doen en voorbereid moet zijn op iets dat misgaat. Het eerste deel, onderzoek, is iets wat je sowieso moet doen. Kijk naar een product voordat je je geld in hun protocol stopt, kijk of ze audits hebben gedaan (omdat dit nog steeds belangrijk is, hoewel geen garantie voor beveiliging), hoe lang het al in ontwikkeling is en hoe het werkt. Onderzoek eerst kan u op zijn minst helpen voorkomen dat u geld steekt in een protocol dat een tapijtschema of Ponzi is.

Voorbereid zijn op iets dat misgaat, betekent niet dat je ervan uitgaat dat het zal gebeuren; veel DeFi-projecten zijn gelanceerd zonder hacks en gaan nog steeds sterk. In plaats daarvan gaat het erom hoeveel je bereid bent te verliezen, voor het geval er iets misgaat. Hoewel jaarlijkse APR’s van 200% of meer in opbrengstlandbouw uiterst verleidelijk zijn, moet u uw verwachtingen beheren. Dit betekent begrijpen dat dat rendement waarschijnlijk in de loop van de tijd zal afnemen (vaak binnen de eerste paar dagen) en dat u wordt blootgesteld aan vergankelijke verliezen als u liquiditeit aan een pool verstrekt. Als de beloning die u ontvangt een nieuwe bron is, is het waarschijnlijk dat die bron in waarde zal dalen naarmate elke gebruiker zijn beloningen verzamelt en ruilt voor iets waarvan hij denkt dat het een betere vangst is.

Uiteindelijk is DeFi iets waar je op moet letten als je eenmaal betrokken bent. Het is een snel veranderende industrie met nieuwe DApps die schijnbaar elke dag de ruimte betreden. Als u wilt profiteren van de kansen, bent u van harte welkom om dit te doen, doe gewoon uw due diligence voordat u uw spaargeld weggooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

crypto 00042

Prijsvoorspelling Amp 2022 – 2025 – 2030

invest crypto 51

Is de toekomst Multichain?