Ontdek waarom Ethereum en Ripple in 2021 zullen exploderen
2020 was een goed jaar voor cryptocurrencies. De crypto-ruimte is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, sinds de problemen van 2018. Valuta’s zoals Ethereum en Ripple hebben hun prijs in 2020 zien stijgen.
Beide cryptocurrencies hebben de retail- en institutionele interesse het afgelopen jaar dramatisch zien toenemen. Beleggers staan te popelen om de bull run in 2021 voort te zetten. Wat drijft hun groei in 2021?
Laten we eerst eens kijken naar Ethereum
Waarom explodeert Ethereum in 2021?
Ethereum is een van de oudste cryptocurrencies. Het is de op een na grootste cryptocurrency, zowel in termen van marktaandeel als populariteit, de tweede alleen voor Bitcoin.
Het Ethereum-platform maakt gebruik van slimme contracten om gebruikers in staat te stellen volledig veilige transacties uit te voeren. De eigen valuta van Ethereum, Ether, is niet beperkt, waardoor Ethereum veel schaalbaarder is dan zijn collega’s. Experts zijn echter van mening dat twee belangrijke factoren de groei van Ethereum zullen stimuleren. Dit zijn de aanstaande komst van Ethereum 2.0 en gedecentraliseerde financiën.
Wat is Ethereum 2.0
? De lancering van Ethereum 2.0 wordt beschouwd als de belangrijkste gebeurtenis sinds Bitcoin.
Ethereum 2.0 zal langdurige problemen aanpakken waarmee Ethereum wordt geconfronteerd, met name schaalbaarheid en beveiligingsproblemen.
Dus wat is Ethereum 2.0? Ook bekend als Serenity of Eth2, het zal de schaalbaarheid, snelheid en efficiëntie van het Ethereum-netwerk aanpakken. De update zal het platform ook in staat stellen om meer transacties te verwerken, waardoor knelpunten op het netwerk worden geëlimineerd.
Ethereum
2.0 zal Ethereum zien evolueren van een werkbestendig consensusmechanisme naar een proof-of-stake consensusmechanisme.
Bewijs van inzet zal leiden tot het uitfaseren van mijnbouw, het verhogen van de efficiëntie en het overbodig maken van dure ASIC’s. In een proof-of-work-systeem concurreren miners met elkaar met behulp van rekenkracht om complexe wiskundige problemen op te lossen en transacties te valideren. Zodra een probleem is opgelost en de transactie is gevalideerd, wordt deze toegevoegd aan de blockchain en opgeslagen samen met de andere transacties waaruit de blockchain bestaat.
Miners worden beloond voor hun inspanningen in de vorm van Ether die wordt gegenereerd wanneer transacties aan de blockchain worden toegevoegd. Het probleem met deze aanpak is dat het energie-intensief is en enorme hoeveelheden rekenkracht vereist, wat ertoe leidt dat mining wordt geconcentreerd in de handen van enkelen.
Stake testing werkt anders. In plaats van miners zetten validators een deel van hun cryptografie in om het recht te verdienen om transacties op de blockchain te verifiëren. Validators stellen een blok voor op basis van hun encryptie en het tijdstip waarop ze het hebben gekregen. Andere validators moeten bevestigen dat ze een block hebben gezien, Daarna wordt het blok toegevoegd aan de blockchain. Wanneer een blok aan de blockchain wordt toegevoegd, wordt de validator beloond in de vorm van Ether.
Ethereum 2.0 zal ook de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum opgelost zien. De update belooft tot 100.000 transacties per seconde te verwerken door de implementatie van sharding.
Decentralized Finance (DeFi) is ook klaar om de groei van Ethereum in 2021 te ondersteunen. DeFi helpt mensen leningen af te sluiten, geld op rekeningen te storten en financiële producten te verhandelen, allemaal zonder tussenpersonen of documenten. Ethereum is het referentieplatform waarop DeFi is gebouwd. Ethereum maakt gebruik van slimme contracten, programma’s die op een gedecentraliseerde blockchain draaien.
DeFi op Ethereum is afhankelijk van de schaalbaarheid van Ethereum.
DeFi-projecten vormen een groot deel van het Ethereum-ecosysteem. DeFi heeft een ongelooflijke groei doorgemaakt en de groei is verweven met de ontwikkeling van Ethereum.
De groei van Ethereum en DeFi kan de manier waarop geld wordt gebruikt veranderen. DeFi op Ethereum heeft het potentieel om de manier waarop de financiële wereld werkt te veranderen.
De groeivooruitzichten van Ripple
Waarom explodeert Ripple in 2021?
Ripple is een
cryptocurrency-platform en valuta. Het Ripple-protocol is ontworpen om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. Ripple heeft een aantal partnerschappen gesmeed met enkele van ’s werelds grootste bedrijven. Deze partnerschappen zijn in lijn met ripple’s inspanningen om aan te dringen op mainstream adoptie van zijn eigen valuta, XRP. Sinds het begin van het jaar is Ripple verschillende partnerschappen aangegaan.
Ripple is al het platform bij uitstek als het gaat om grensoverschrijdende transacties. XRP kan worden gedefinieerd als een brugvaluta. Het maakt geen onderscheid tussen traditionele fiat-valuta’s of andere cryptocurrencies. Dit maakt het uiterst eenvoudig om de ene valuta voor de andere in te wisselen.
Ripple
is al beschikbaar in meer dan 40 landen en werkt samen met meer dan 200 financiële instellingen. Ripple heeft banken in staat gesteld betalingen aan te bieden in nieuwe markten die voorheen moeilijk te bereiken waren. Financiële instellingen hebben aanzienlijke prikkels om samen te werken met Ripple. Het biedt hen een nieuwe bron van inkomsten door hen toegang te geven tot nieuwe markten. Transactiekosten zijn lager en hebben minder liquiditeitsvereisten.
Ripple kondigde onlangs een koppeling aan met ETH Zürich, Ryerson University en het Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (IATM). Het platform werkt ook samen met de Universiteit van Zürich om ’s werelds eerste interdisciplinaire onderzoekscentrum in het DeFi-ecosysteem te creëren.
XRP is ook klaar om duizelingwekkende groei te zien dankzij een langverwachte airdrop gepland voor 12 december. Valutawissel Coinbase heeft zijn ondersteuning aan airdrop uitgeleend, waarbij gebruikers XRP vasthouden om spark-tokens van beurzen te ontvangen. De meeste experts voorspellen dat Ripple en XRP in 2021 een aanzienlijke groei zullen zien.
eToro – Koop Ethereum en Ripple met 0% commissie
eToro heeft zich al vele jaren bewezen in de cryptocurrency-industrie – we raden u aan ze eens te proberen.
Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt risico.