in

Wat is de beste manier om crypto te wedden in 2023?

Als u gratis cryptocurrencies wilt verdienen, hoeft u niet verder te zoeken dan picketing. Of u nu een beginner of een ervaren cryptocurrency-veteraan bent, het inzetten van uw crypto-activa is een geweldige manier om in de loop van de tijd passief inkomen te verdienen.

U kunt veel hogere rendementspercentages verdienen dan traditionele opties met veel verschillende methoden voor crypto-staking.

In deze gids bespreken we wat staken is, de verschillende vormen ervan, en geven we u de beste optie voor uw niveau van cryptocurrency-kennis. Laten we er eens op ingaan.

Wat is Staking Crypto?

Staking is het proces van het nemen van uw crypto-activa en deze te gebruiken om transacties op een blockchain-netwerk te beveiligen en te valideren.

Dit kan als validator zelf of door uw weddenschap te delegeren aan een bet pool operator of een service provider als een gecentraliseerde exchange. Wanneer u delegeert, geeft u iemand niet uw bezittingen, maar geeft u hen toegang tot hun stemrecht.

Cardano (ADA) gebruikt bijvoorbeeld een proof of bet-mechanisme. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om een stake pool operator (SPO) te zijn, wat betekent dat ze een node beheren en Cardano van andere gebruikers kunnen ontvangen door middel van delegatie.

Ze kunnen ook een delegator zijn, wat betekent dat ze hun stemrecht aan iemand anders overdragen, maar nog steeds hun ADA bezitten. Cardano is ook een liquide staking, wat betekent dat u nog steeds ADA kunt verhandelen / verkopen die is ingezet.

Gecentraliseerd versus gedecentraliseerd picketing

Als het gaat om opties voor staking, vallen ze in twee algemene categorieën: gecentraliseerd en gedecentraliseerd.

Gecentraliseerde staking is staking via een gecentraliseerde service zoals een cryptocurrency-uitwisseling zoals Binance, Kraken of Coinbase.

Binnen de gecentraliseerde stakingsopties zijn er daarom twee hoofdcategorieën, het inzetprotocol en de verdienprogramma’s. Houd er rekening mee dat de stakingsdiensten van Binance en Kraken niet beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Protocol staking
is het rechtstreeks uitvoeren van een blockchain, wat betekent dat u uw cryptocurrency delegeert aan een validator (vaak de uitwisseling zelf). Het is vaak een stabiel en fatsoenlijk rendement, maar het kan resulteren in extra kosten of commissies die u niet zou krijgen als u betrokken raakte. U moet ook uw activa op de beurs bewaren in plaats van in een portemonnee waarvan u de sleutels bezit.

Verdienprogramma’s hebben over het algemeen een hoger rendement, maar ze beschermen uw kapitaal mogelijk niet. U leent uw vermogen meestal uit aan een derde partij die niet dezelfde garanties biedt als het stakingsprotocol.

Gedecentraliseerde staking komt in drie vormen: liquiditeitspool-staking, uitleenplatform-staking en protocol-staking.

Protocol-staking is hetzelfde als gecentraliseerde services, maar in plaats van gecentraliseerde uitwisseling is er een die uw middelen in het spel brengt, ze zelf in het spel brengt en ze in een externe portemonnee houdt. U kunt ook de validator kiezen die u gebruikt.

Het uitlenen van het leenplatform is vrij eenvoudig en wordt gedaan op gedecentraliseerde leenplatforms zoals AAVE. Je zorgt voor een goed (aanbod) en verdient wat over het algemeen een bescheiden rendement is (maar het is gebaseerd op hoeveel vraag en aanbod er is). Er is geen reëel risico en u kunt dus lenen tegen de geleverde goederen.

Liquiditeitspool-staking omvat het verstrekken van twee activa in dollar equivalente bedragen aan een gedecentraliseerde uitwisseling zoals Uniswap. U ontvangt dan handelskosten in verhouding tot de liquiditeit die u hebt verstrekt, afhankelijk van het handelsvolume dat met behulp van de pool is gemaakt. Er is meer risico in de vorm van vergankelijk verlies, maar premies kunnen dit compenseren.

De beste manier om te wedden voor beginners

De beste manier om te beginnen met wedden voor beginners is om een gecentraliseerde optie te gebruiken zoals Coinbase Earn, of een vergelijkbare service waarbij de uitwisseling eenvoudigweg uw activa naar het blockchain-protocol verwijst. Er is geen risico op het verliezen van activa (op voorwaarde dat u de uitwisseling vertrouwt), het rendement stabiel is en ervan uitgaande dat u de uitwisseling hebt gebruikt om uw eerste cryptocurrency-aankoop te doen, zijn uw activa er al en klaar om te worden ingezet. Afhankelijk van de bron kunt u overal van 2 tot 15% verdienen.

Hier is een blik op staking op Coinbase:

Zoals je
in de bovenstaande afbeelding kunt zien, kun je Ethereum-staking doen, zonder dat je hoeft te leren hoe je Ethereum moet inzetten. Maak gewoon een paar klikken en bevestig op Coinbase. Andere gecentraliseerde opties voor het inzetten van cryptocurrency zijn Binance, Kraken, KuCoin en Crypto.com, waarbij de processen net zo eenvoudig zijn.

De beste manier om te wedden voor intermediaire gebruikers

De beste manier om te beginnen met uitzetten voor intermediaire gebruikers is door direct protocol picketing te doen. Dit betekent eenvoudigweg dat in plaats van dat de cryptocurrency-uitwisseling uw activa vasthoudt en richt, u ze in een externe portemonnee bewaart en ze zelf delegeert. Dit kan vrij eenvoudig worden gedaan via de meeste externe browserextensie wallets zoals MetaMask of Coinbase Wallet en via hardware wallet-applicaties zoals Ledger Live.

Kies gewoon het activum dat u wilt inzetten,
met welke validator u wilt wedden, hoeveel u gaat inzetten en begin vervolgens met verdienen na bevestiging. Apps zoals Ledger Live bieden stapsgewijze begeleiding wanneer u klaar bent om te wedden, samen met een gemakkelijk te vinden “Inzet” -knop.

Het voordeel van het zelf doen van het stakingsprotocol is dat u uw activa beheert, u een validator kunt kiezen met een vergoeding die u leuk vindt en u meer vrijheid hebt om ze te verplaatsen.

Houd er rekening mee dat sommige cryptocurrencies, zoals Cardano en Cosmos, veel gemakkelijker te wedden zijn op protocolniveau met zeer weinig investeringen. Ondertussen vereist Ethereum aanzienlijk meer investeringen (er is een minimum van 32 ETH en technische vereisten), dus veel mensen gebruiken liquid staking tokens zoals Lido (STETH) of Rocket Pool (RETH) om kleine hoeveelheden ETH in te zetten.

De beste manier om te wedden voor gevorderde gebruikers

Voor gevorderde cryptogebruikers zou de veiligste en misschien wel beste manier om te wedden nog steeds zijn om het protocol in te zetten. Het is een constant rendement zonder echte risico’s. Geavanceerde gebruikers zijn echter waarschijnlijk gemotiveerd om zowel hun kennis als hun bezit te benutten met behulp van zaken als liquiditeitspools en leenplatforms. Liquiditeitspools zijn de beste manier om te wedden voor geavanceerde gebruikers die mogelijk hun rendement willen maximaliseren, terwijl leenplatforms hen een manier bieden om hun posities te benutten door middel van staking.

Door de liquiditeitspool in te zetten, kunnen gebruikers vaak een rendement van meer dan 30% behalen, maar het risico lopen op vergankelijke verliezen. Terwijl ze met het leenplatform een veel lager rendement verdienen, maar hun belangen kunnen gebruiken om leningen af te sluiten. Dit zijn zowel riskantere als complexere manieren om crypto te targeten.

Afsluitende gedachten: staken moet voor iedereen zijn

Hoewel er veel manieren zijn om in te zetten op codering, is de beste en veiligste manier gewoon het basisprotocol uitzetten.

Of je het alleen doet of via een uitwisseling is aan jou. Als u meer een risicoliefhebber bent, doe dan wat due diligence en onderzoek liquiditeitspools en leenplatforms om te zien of ze iets zijn dat u wilt proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels bilakis 12444594

Vijf redenen waarom je een hardware wallet nodig hebt

pexels alphatradezone 5831339

Hedera Hashgraph (HBAR): wat het is en waarom het beter presteert